Jag är med barn


På sätt och vis. Jag ska vara barnvakt åt min lilla brorsdotter Leeah, 6 månader gammal, nästan hela dagen idag. Hon hade somnat i bilen på vägen hit, och hon sover fortfarande, med overallen på. Men hon har inte klagat än, så hon får sova vidare. Har iallafall tagit av henne mössan och tjockstrumporna och öppnat upp overallen så att det inte blir jättevarmt åt henne.

Fick även låna en gåstol av svärföräldrarna till idag. Leeah tycker om att gå omkring i gåstol hemma hos sig. Hon far fram som en liten virvelvind :)

Nu ska jag gå och stöka lite i köket innan skönheten vaknar.

Antidepressiv medicin - min livlina?


För ungefär en vecka sen var jag på apoteket och skulle hämta ut medicin. Fick då veta att mitt recept hade 'gått ut'. Okej tänkte jag. Efter att jag varit utan medicinen några dagar, och inte kännt några större besvär (som jag har gjort annars när jag inte tagit medicinen) så tänkte jag att jag kanske skulle prova att sluta med den helt. Men det var ett dumt misstag av mig. Jag har varit utan medicinen som längst i två veckor en gång, och det är bland det värsta jag har varit med om. Både psyket och kroppen fick lida ont av mitt misstag då, och ändå beslutar jag mig för att göra samma sak igen. Jag vet, egentligen är det idiotiskt. Men jag tänker annorlunda. Vill man någonting så gör man väl allt för att det ska bli så?

Enligt läkare så ska man inte sluta tvärt med antidepressiv medicin. Man ska istället minska dosen efter läkares ordination. Jag känner en del som faktiskt har slutat tvärt med antidepressiva, och för dom har det gått bra. Så någonstans hoppades väl jag på att det skulle gå bra även för mig den här gången. Men inte.

Ska jag behöva ta den här medicinen för resten av mitt liv? Om jag inte gör det, kommer jag vara kroniskt deprimerad då? Vad väljer man? Jag vill så hemskt gärna sluta med medicinen av väldigt speciella anledningar, men samtidigt så vill jag inte vara sjuk.


Det är svårt.

God fortsättning på er!


Julen har varit mysig, trots att man mer eller mindre bott i flyttkartonger.

Ett par dagar innan julafton så ordnade storebror och Elin en sjujädrans trevlig kväll med supergod mat och dryck! Jättetrevligt och mysigt var det.

Julaftonen firades hemma hos svärföräldrarna. God mat, trevligt sällskap och mysig stämning!

Julklappar:

- Ett superbra knivset, från storebror, Elin, Nova och Leeah.
- Jag fick ett så himla fint konstverk av Nova som hon gjort själv!
Ni ska få se bild på det sen. Älskar det!
- Av pappa fick vi en jultriss. Inte alls dumt. Dessvärre så vann vi inget på den :(
- Av Karin och Evert fick vi en stor slant.
- Vi fick jättefina kort på Elias och Ella.
- Och ett jättefint kort på Evangeline.

Tack så mycket allihopa för julklapparna!



Min och Tommys julklapp till varandra blev en diskmaskin.
Inte alls dumt!





Vi vill önska er alla

 


Hej på er!


Jag har inte avlidit. Det har bara varit full rulle med flytt, packa upp saker och försöka få till ett beboeligt hem i övrigt. Det går sakta men säkert framåt.

I morgon är det julafton, och vi har inte lämnat alla julklappar än. Vi ska se om vi hinner det idag. Annars kanske vi får lämna dom efter jul. Bättre sent än aldrig :)

Dagens planer är att hänga och lägga in kläder i garderoberna, hänga upp gardiner i sovrummet och kontoret och packa upp så mycket saker som möjligt ur kartonger.

Vill säga tusen tack till ALLA som på något vis har hjälpt oss med flytten. Utan er så hade vi antagligen fortfarande kört kartonger och saker.


Våran nya adress:

Splintvägen 4C (1 Tr)
831 72 Östersund

Tävling


Min fina vän Kicki har en EKO-blogg där hon skriver om intressanta saker som eko-tänkande, djurrätt, hälsa m.m. Hon lägger också upp smarriga vegetariska recept, och testar olika eko-produkter. Och nu har hon också dragit igång en tävling där man kan vinna ett valfritt armband från parlsmycken.com

Så kika in på Ekogatan!



Erkännande


Ja, nu ska jag erkänna en sak. Kort och enkelt: Det är inte spännande och roligt att flytta!

Det här är min första riktiga flytt. Jag har bott på ett och samma ställe i hela mitt liv, fram till för ca ett år sen då jag flyttade in hos Tommy. Jag packade en hockeybag med mina kläder, tog några böcker i en kasse och hygienartiklar. Sen hade jag flyttat klart. Har tagit med mig lite grejer här och lite grejer där ibland också.

För fyra månader sen så längtade jag efter att få börja packa. Organisera allting ordentligt i flyttkartonger, och sen grovstäda i rummen så att inte flyttstädningen skulle bli så jobbsam.

Men hur är det man brukar säga? Ingenting blir som man tänkt sig. Nej, verkligen inte. Flyttkartonger står överallt, det är skitigt och dammigt på golven, köket är i en enda röra, och när man behöver någonting så ligger det givetvis längst ner i någon kartong. Det känns inte som att man har någon koll på nånting. Och jag mår helt ärligt dåligt av det här.

Måttet blev rågat när jag för en stund sen bestämde mig för att ge ugnen en ordentlig omgång. Hah! I en och en halv timme kämpade jag på med insidan av ugnsluckan, och den ser fortfarande inte okej ut!

Visst, det kommer säkert att kännas jättebra när flytten och städningen är klar. Men det är ju en bit kvar. Jag får ångest över städningen. Det känns som att det kommer att ta 70 år innan det blir klart. Också känner jag stress, eftersom att han som köpt lägenheten av oss säkert vill flytta in innan jul.

I morgon eftermiddag ska vi på banken och hämta ut postväxeln, och sen ska vi till mäklaren och göra klart affären med säljarna. Och efter det så tänkte jag och Tommy börja köra upp så mycket kartonger och smågrejjer som hinns. På lördag så ska både min pappa och Tommys pappa hjälpa till att köra grejer. Vi har alltså tre bilar och en sjujäkla stor släpvagn. Så det kommer nog inte att behövas många vändor. Och jag tror att älskade svärmor skulle hjälpa oss lite med städningen.

Jag kan redan nu säga att jag är evigt tacksam för att våra föräldrar ställer upp och hjälper oss med det här. Ni är guld värda!

Nu ska jag göra mig i ordning. Tommy slutar snart, och då ska vi åka upp till nya lägenheten och kika lite.




Snart är det jul


Jag sitter och slår in julklappar och nynnar på julsånger. Nog för att det är ganska mysigt med vinter, men det är inte min årstid.

Jag längtar efter bara fötter mot grönt gräs, jordgubbar med iskall mjölk och varma sommarnätter


Tisdag


Idag har jag en hel del att pyssla med. Det ska diskas, plockas ihop, dom sista smågrejerna ska packas, julklappar ska slås in. Och mitt uppe i allt det här så ska jag vara hundvakt, åt två hundar!

Vad ska ni göra idag?


Behöver/ Vill ha




Bröllop


Det är snart ett år sen Tommy gick ner på knä och friade till mig. Mitt livs lyckligaste och romantiska stund. Och även om vårat bröllop inte är aktuellt än på ett tag så kan man ju inte låta bli att fantisera och planera.

Jag har funderat på det mesta i bröllopsväg. Hur jag skulle vilja att vårat bröllop såg ut. Självklart ska inte bröllopet bara bli efter mina önskemål, men som det låter på Tommy så skulle han kunna gifta sig på en soptipp, äta varmkorv med bröd till bröllopsmiddag och klä sig i flanellskjorta och hängselbyxor på bröllopsdagen, huvudsaken är att vi får visa våran familj och alla våra vänner den kärleken som vi känner för varandra. Vilken jag kan hålla med om.

- Jag är döpt och konfirmerad i Lits kyrka, därför faller det sig ganska naturligt att jag även vill gifta mig där.

- Jag vill att Tommy ska stå framme vid altaret. Pappa ska leda mig fram till altaret. Ingångsmusiken blir ett stycke ur Johann Pachelbel's vackra Canon In D Major:



Nu ska jag inte avslöja alla mina tankar, men jag har så mycket idéer!

Det som kanske kommer att bli svårast av allt är nog bröllopstårtan. Anar ni hur mycket idéer jag har om just bröllopstårtan?! Den kan se ut precis hur som helst, vilka färger som helst, teman, färger, prickigt, blommigt, traditionellt, krussidulligt, små tårtor (portionsbitar), stora tårtor.
Det är jättesvårt!

Bilderna är lånade från cakedesign.se


Vill du/ni gifta er?
Hur ser erat drömbröllop ut?

Julen är räddad!


Konstigt egentligen hur två borttappade julklappar kan tynga ner stämningen. Men nu är dom återfunna, så nu kan jag släppa det bekymret, äntligen! :)

Känner mig däremot ganska dum. Jag har varit förkyld nu i veckan, och tackade därför nej till två saker som jag gärna hade veljat varit med på idag. Dels Novas luciatåg på hennes dagis, och sen tjejkvällen som Kicki och Moa skulle ha. Jag började känna mig bättre igår, men tänkte att det var bäst att jag tog det lugnt ett par dagar till för att kroppen skulle få återhämta sig lite. Men sen ringde en tjej från jobbet idag och frågade om jag hade lust att jobba för henne på lördag och söndag. Jag tackade tveklöst ja, eftersom att jag annars bara har fått tre dagar på hela den här månaden.

En annan rolig sak. Vi har fått tillbaka våran bil. Den började helt plötsligt att fungera när Tommy och Evert hade bogserat den till Everts jobb. Jäkla mysko bil. Ska bli roligt att se hur länge den fungerar den här gången.

Nu håller säljarna på att packa det sista, och nästa vecka ska dom börja städa lägenheten. Så om vi har tur så kan vi börja flytta nästa vecka :). Längtar tills det är avklarat!



Har så sjukt svårt för att somna nu


Trots att jag har tagit värktabletter (som annars hjälper bäst för mig) så har jag fortfarande ont i huvudet.

Jag åkte på förkylning för ett par dagar sen. Och Tommy har haft en fruktansvärd värk i sin fot, så han har varit hemma den här veckan. Vi har mest vilat och tittat på film, och packat när vi har orkat.

I förrgår kväll bröt jag ihop. Stress blandat med förkylning, blandat med ångest. Stress och ångest inför flytten, stress över julklappshandling och borttappade (?) julklappar. Nåväl, nu känns det bättre.

Igår kväll slog jag in julklappar till Leeah, Nova, Agnes och Evangeline. Så nu är nästan allt klart med julklapparna.


Dagens planer, som jag egentligen inte alls orkar göra i och med förkylningen, men som jag känner måste bli gjort är:

- Åka ut till Lit och leta efter dom borttappade julklapparna. Dom måste finnas där. Dom kan omöjligt vara någon annanstans.

- Åka till barnens hus och köpa julklapp åt E. Även titta efter julklappar åt Ella och Elias.

- Försöka att få lite bättre ordning i flyttkaoset. Plocka ner gardiner och gardinstänger m.m. Kanske börja med en lättare städning om jag orkar (så att det inte blir 100 timmars sanering vid flyttstädet). Kom på häromdagen att fönstrena här skulle ha varit putsade. Men det går väl inte nu heller?! Hrmf!

Skrattar


Jag kan inte sluta skratta åt vissa personer
Det är förjäkla patetiskt!
:)

Senaste tiden


- Efter att vi kommit tillbaka från Åre så hann jag vara hemma ett dygn ungefär, sen for jag till Lit och jobbade tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag.

- Johnny och Wenke kom på besök förra helgen. Så vi träffades allihopa och åt middag hemma hos Karin och Evert.

- Jag har varit magsjuk.

- Vi har börjat lite smått med att packa och rensa inför flytten. Så just nu ser det ut som ett bombnedslag här hemma! Antagligen så kommer vi att få börja flytta in runt jul.

- Igår blev vi bjudna på middag hos Karin och Evert. Eva, Göran och Madelene är på besök i helgen, jättekul att träffa dom!

- Efter middagen så for vi iväg till Kicki och Pether som hade glöggprovning. Även om det inte blev någon glögg för min och Tommys del så var det jättemysigt. Och som vanligt jättegott fika! Dock så kunde vi inte stanna så länge :(

- Idag ska vi börja att rensa lite i förrådet. Och mellan varven så ska vi hinna tvätta. Sen måste jag ta mig i kragen och plocka ihop lite här hemma. Nog för att vi håller på att packa och så, men jag vill försöka ha lite ordning och reda här iallafall.


RSS 2.0