Surr surr

Nu är det mesta köpt till tösen iallafall.

Den enda stora grejen som saknas nu är skötbordet som vi ska ha uppepå tvättmaskinen. Tommys pappa snickrade ett jättefint till Tommys systerdotter, och det sitter så himla stadigt och bra på deras tvättmaskin. Så Tommy ska göra ett liknande. Det kommer att bli superbra!

Var iväg och köpte ett begagnat babyskydd+bas igår. Skönt att ha det gjort! Vi har varit lite fram och tillbaka med babyskydd. Funderade först på om vi skulle hyra ett på Barnens Hus, men då fick vi reda på att det inte nödvändigtvis var nya stolar dom hyrde ut, och då kände vi att vi lika gärna kunde köpa ett begagnat och komma lite billigare undan. Nästa bilbarnstol ska vi lägga mer pengar på eftersom att den kommer att användas längre.

Just det, i helgen som var så köpte vi en barnvagn. En till! Det var en natt då jag inte kunde sova, så jag satt och kikade på blocket bara för skojs skull, och då hittade jag en sån vagn som vi funderade på allra först.Vilket klipp säger jag bara!
Den fanns här i Torvalla, ca 500 m från där vi bor. Använd i 7 månader, sittdelen aldrig använd. Inte det minsta solblekt, och inte en skråma någonstans! Vagnen ser faktiskt oanvänd ut. Dom som sålde vagnen hade varit så nöjd med den, men dom sålde den för att dom hade skaffat en smidigare sittvagn. En jättefin och fräsch vagn för blyga 2000 kr! När vi först började kolla på den här modellen så ville Tommy helst ha en svart/grå. Men jag tycker rött och svart är så snyggt, och Tommy tycker att färgerna är helt okej :) Vi känner oss väldigt nöjda!

Så nu ska vi lägga ut den andra vagnen vi köpte. En Emmaljunga City Cross -08 med hårdlift. Hoppas att vi får den såld. Annars får det bli framtida dagisvagn.

Hur funderar/funderade ni kring alla inköp?
Vad tycker ni är/var viktigast att ha från början?
Satsar/Satsade ni på nytt eller begagnat?

- När vi började planera och fundera kring alla inköp så ville vi gärna ha barnvagn och babyskydd helt nytt. Men om vi hade köpt vagn och babyskydd som vi allra helst ville ha så hade det gått på mer än 7000 kr. Visst hade vi kunnat köpt det, men tänk vad mycket pengar vi har sparat som kan gå till annat istället. Nu har vi minst lika bra saker för knappt 2500 kr (4500 kr om man räknar med bägge vagnarna).

- Vi har fått en del begagnade kläder, också har vi köpt och fått lite nytt. Vi har kanske 6-7 uppsättningar av allting i strl 50/56 och 62/68. Vi tycker att det känns lagom. Sen har vi ju egen tvättmaskin med ett väldigt bra snabbprogram, så vi kan tvätta och torka kläder åt tösen på mindre än en timme. Sen så älskar ju jag att titta på bäbiskläder, och det händer att jag köper någonting ibland. Men ingenting som jag anser vara onödigt :)

- Vi hade turen att få ärva både kläder och lite bäbisleksaker av Tommys syskonbarn. Superbra tycker vi, och det uppskattas enormt! Och babygym fick vi av Tommys föräldrar, så tösen har nog så att hon klarar sig ett tag när hon väl börjar uppskatta sakerna. Leksaker kommer vi att titta efter allt eftersom hon växer, men vi kommer inte att ha enorma högar med leksaker!

- Vi har läst om många som anser att babysitter är något av det bästa köp man kan göra. Och vi fick ju en jättefin av Tommys föräldrar.

- Det var inga stora diskussioner kring spjälsäng iallafall. Vi ville inte ha en ny för 2-3000 kr. Vi fick en fin begagnad av Tommys föräldrar. Madrassen däremot köpte vi ny.

- Vi har funderat på en babybjörn bärsele. Men vi har bestämt oss för att avvakta med det.

Vecka 37 (36+0)

Jag är i vecka 37.
Jag har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Jag är i 8:e kalendermånaden.
Jag är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Jag är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 2 mar 2011
Jag är på dag 253 av 280 (90,4%)
Jag har 27 dagar kvar till beräknad förlossning.


Jag trodde att jag hade världens längsta väntan framför mig när vi plussade. Det var den 23 juni förra året, och nu sitter jag här, höggravid i vecka 37. Vad har jag gjort alla dom här veckorna? Hur kan tiden ha gått så fort?

Dessvärre så känns det som att dom kommande veckorna kommer att vara dom längsta i mitt liv. Visst, nu kan ju tösen komma i princip när som helst. Men jag har ställt in mig på att jag kommer att få gå minst till BF, kanske tillochmed två veckor till.

Så länge hon mår bra i magen så är det ju självklart bäst att hon stannar där ett tag till. Men jag längtar ju som en tok efter henne! För att inte tala om hur mycket hennes pappa längtar ♥

Vecka 36 (35+6)

Igår var vi iväg på tillväxtultraljud för att få höra hur stor tösen är. Konstigt att det kan vara så olika, för enligt min barnmorska här i Torvalla så hade magen växt så pass mycket att jag låg högt över kurvan, så pass högt att det fanns en oro för diabetes. Men enligt UL igår så såg allting helt normalt ut. Jag har precis lagomt med fostervatten och tösen väger lite drygt 2700 gram nu.

Jag förstår också att olika BM kan få till olika mått, men när den ena säger "Du ligger väldigt högt över kurvan" och den andra säger "Det här ser helt normalt ut" så blir man aningen förvirrad. Ja ja, jag litar ju mer på UL isåfall.

Tösen har ju inte mycket plats alls att röra sig på numera, så minsta lilla rörelse hon gör så känns det jätteväl. Ibland får hon till riktiga fullträffar mot revbenen eller mot kissblåsan, och det gör så ont! Men vad gör man? Jag kan inte låta bli att tycka att det är helt underbart egentligen. Jag har faktiskt fortfarande svårt att förstå att jag ska föda MITT och TOMMYS barn om några veckor. Våran dotter ♥


Sen i tisdags så har det varit så tomt här hemma. Min älskling är på hemlig ort, och jag hoppas att han får komma hem snart! Jag känner mig tom, ledsen och orolig utan honom. Tänker på honom hela tiden! Min prupp

Så nu håller jag på att fli till här hemma så att det ska vara fint och fräscht tills han kommer hem. Har ett tvättberg som kan jämföras med Mount Everest, så så fort klockan slår 07.00 så ska jag slå igång en maskin. Och för att inte tala om hur det ser ut på golvet här! Man kan tro att vi inte äger nån dammsugare, för det är fullt med dammråttor överallt. Men det ska jag nog råda bot på.

Åh, sitter och tittar på barnkläder. Har aldrig en tanke längre på att försöka hitta något klädesplagg till mig själv, det är bara bäbis/barnkläder som gäller :)
RSS 2.0