Läkarbesök


Läkaren kikade först i mitt friska öra, och sen i det sjuka. Han sa att han knappt såg trumhinnan för att hörselgången var så svälld. Jag fick diagnosen Extern Otit. Han skrev ut örondroppar åt mig till att börja med, och har det inte blivit bättre tills på torsdag så ska han skriva ut pencilin också.

Träffade flickorna en sväng efter jag varit till läkaren. Det blev bara en liten stund. Jag kände mig så trött, och jag hade så ont. Så idag var jag inget roligt sällskap.

Jag får se till att samla lite kraft så att jag kan jobba fredag och lördag.

Yes!


Har försökt mest hela morgonen att få tag i någon läkare. Och nu kom jag äntligen fram till en distrikta här i Torvalla. Så i morgon klockan 11 ska dom undersöka örat på mig. Skönt!

Olidlig smärta


Jag har nu haft värk till och från i örat i en vecka. Dom två senaste dagarna har jag haft så ont att jag har gråtit. Jag har ju trott att det bara har varit något skräp i örat som skulle följa med vaxet ut så småningom. Men nu gör det riktigt förbannat ont, och nu ikväll har jag varit täppt i näsan och haft lite feber. Dessutom så hör jag ingenting på det örat jag har ont i.

Jag bytte jobbpass med G i morgon, men nu vet jag ärligt talat inte om jag kan jobba i morgon. Det första samtalet i morgon blir till hälsocentralen, och förhoppningsvis så får jag en tid snabbt. Andra samtalet blir nog till B för att säga att jag inte kan jobba. Jag tvivlar på att jag kan jobba på tisdag, men vi får se.

Kicki, Annelie, Sara


Dom här dagarna jobbar jag. Mitt schema är i Lit så jag kommer inte ihåg vilka tider, men jag skriver det sen.

23/4, 16-21
24/4, 7-14
25/4, 7-21
27/4, 12-21
28/4, 7-13
1/5, 12-21
2/5, 12-21

Lördag


Ni får verkligen ursäkta mig för att jag är så dålig på att både kommentera och svara på era kommentarer. Men tack för era kommentarer iallafall! :)

Nu har jag varit i Lit sen i tisdagskväll. Helt plötsligt så fick jag ju lite jobb. Nu måste jag verkligen ta alla pass jag kan få, så att vi får in några extra kronor. Därför har jag inte så mycket tid över nu till veckan som kommer. Jobbar nästan alla dagar.

Har alltså inte träffat Tommy sen i tisdagskväll. Jag bestämde mig för att stanna i Lit tills nu på söndag för att spara in både tid och pengar. Längtar tills i morgon kväll då jag får åka hem till älsklingen.

Idag började jag klockan 12. Det känns som att jag har jobbat i flera flera timmar. Tiden går så sakta idag. Har bara suttit rätt upp och ner nu i över en timme. Men nu tänkte jag kila iväg och se om det finns något att göra.

Puss på min Tommy!

Beroende


Är det fel av mig som närstående att ingripa när det börjar gå lite väl långt med ett intresse såsom ett dataspel? Är jag dum som säger ifrån? Har jag rätt att säga till och sätta gränser när saker som socialt umgänge, tid för varandra och annat börjar ebba ut? När spelet till och med följer med till sängen på kvällarna, och när spelet flitigt spelas när man har besök, då tycker jag att det börjar gå för långt. Jag har inte vetat vad det här spelet innebär, men jag lovar, att om jag hade vetat det så hade jag blankt svarat nej när han frågade om jag tycker att det är okej att han börjar spela lite igen.

Egentligen vill jag inte skriva ut mitt privatliv på det här viset. Jag vill inte att han ska känna sig som en bov, för det är han inte. Alla gör vi fel, och alla gör vi misstag. Men jag vet bara inte riktigt vart jag ska vända mig. Jag vet inte hur jag ska kunna reflektera över det här.

Vi hade just ett samtal om just det här, på ett lite mer irreterat stadie. Det kändes precis som att säga till en alkoholist "Men du dricker ju varje helg!" Och denne svarar "Ne! Det gör jag inte alls det."

Jag menar absolut inte att han inte gör någonting här hemma! För det gör han! Han är jättejätteduktig och gör så otroligt mycket bra saker, och det talar jag om för honom ofta, och jag visar uppskattning. Han är den absolut underbaraste som finns i hela världen, och jag älskar honom mer än livet. Det är just därför jag skriver om det här. För att jag bryr mig om honom!

Jag begär inte att han ska sköta fler sysslor än vad han redan gör. Men om jag tillexempel står lite taskigt till uppe på diskbänken och dammtorkar uppe på skåpen och frågar om han kan komma och hjälpa mig så hade jag önskat att svaret var "Visst, jag kommer" istället för "Med vadå? Jag ska bara döda den här bossen först. Det tar väl kanske en kvart."

Ne, nu ska jag gå och be om ursäkt för att jag var snäsig mot honom. Jag är inte felfri jag heller!

Nej


någon förkylning har då inte uppenbarat sig än iallafall. Men däremot magsjuka. Har suttit på toaletten med en hink i knät mest hela dagen. Och har jag inte suttit där så har jag suttit i badkaret och duschat med det absolut hetaste vattnet som bara går att få till eftersom att jag har över 39 i feber och fryser som en tok. Och när jag inte har gjort det så har jag legat på soffan påpälsad med kläder och tre täcken (varav två det är bastuvarning på) plus en varm filt, och har ändå frusit.

Jag har just precis vaknat efter 1,5 timmes sömn, och ska alldeles strax somna om. Var faktiskt tvungen att läsa lite bloggar först :)

Glad påsk!


Igår natt kunde jag inte heller sova, så jag bestämde mig för att vara vaken hela natten och hela dagen för att kunna somna i normal tid. Så jag tog och städade, gjorde allt förutom att dammsuga förstås.

Jag var vaken hela natten, och jag har varit vaken hela dagen idag. Jag har sysselsatt mig med städning, tvättstuga och matlagning. Har även tagit ett par promenader med Zorro. Men ändå ligger jag vaken nu! Har försökt att somna i tre timmar nu, men det går fanimej inte.

Och det här med sömnbristen sätter sina spår. Ikväll så började jag få så fruktansvärt ont i kroppen. Ni vet, när man är förkyld och får svinigt ont i varenda led och muskel. Plus att jag mådde sjukt illa, blev yr, fick världens huvudvärk. Tommy fick hjälpa mig så att jag kunde lägga mig ner i sängen. Jag har speciellt ont i mina vanliga problemområden, ryggen och höfterna. Tog tempen också, som visade på nästan 38. Jag har 36.5 i friskt tillstånd. Så det fattas väl bara att man ska åka på nån riktig dunderförkylning nu då.

Hur som helst, förutom mitt hälsotillstånd så har det varit en trevlig dag. Tommy fick sluta tre timmar tidigare och kom då hem vid 12. Då for vi iväg och storhandlade. Vid 15-tiden åkte Tommy och hämtade lillebror som slutade jobba då. Vi lagade fajitas och drack påskmust förstås :). Till efterrätt så bjöd jag på vaniljglass med varma jordgubbar. Sen har vi mest tagit det lugnt. Slappat och kikat på tv. Jo just! Jag var så fräck och tog fram hårtrimmern och snaggade lillebror. Fy fanken, det såg ut som att det låg en långhårig katt i badkaret!

Nu ska jag göra ett till försök med sömnen. Håll tummarna!

Så glad!


Något roligt: Jag har äntligen fått lite jobb! Vilket jag är så himla glad för. Inte bara för lönens skull. Jag har varit så fruktansvärt rastlös dom senaste veckorna. Jag har saknat jobbet.

Också roligt:
Tommy har fått löneökning på ett par hundra i månaden. Det kanske inte låter mycket, men det är mycket för oss!

Någonting tråkigt: Tommy vet inte vart han har lagt sin förlovningsring. Han har inte på sig den när han jobbar vilket jag förstår. Jag har letat lite här hemma, men kan inte hitta den. Tommy har letat på jobbet men den finns inte där heller. Hoppas att den dyker upp snart!

Ännu en rolig sak: Vi ska titta på lägenhet idag. En 3:a i höghuset brevid vårat.

Helgen


Jag somnade vid 22 nånting, och vaknade för en timme sen. Så många timmar i stöten har inte jag sovit på snart en vecka. Några dagar har jag klivit upp i normal tid, och varit vaken hela dagen, varit trött och gått och lagt mig i bra tid på kvällen. Men det spelar ingen roll hur trött jag har varit, jag har ändå inte kunnat sova. Jag måste nog ringa hälsocentralen idag.

Helgen har varit jättebra. I fredags så fyllde Agnesgosen 1 år. Och då for vi dit, jag, Tommy och Sara och grattade. Fikade jättegoda tårtor och kakor. Tack så mycket för ett mysigt kalas! :) Bilder från kalaset kommer.

Efter kalaset så for vi ner på stan och köpte mat på Asia. Smarrigt! Sen åkte vi på kvantum och handlade lite. Och efter det for vi hem till oss. Sara hängde med, och vi tog oss en cider och ett glas vin. Jag klippte Saras hår, vi spelade lite GH, vi spelade lite kort. Tråkigt nog så blev alla trötta ganska snabbt, så det blev en tidig kväll. Jag var riktigt riktigt trött, men sov ändå ingenting den natten. Somnade vid 9 på lördagmorgon och sov till 11.

Efter att jag vaknat i lördags så orkade jag inte med så mycket annat än att ligga på soffan och kika på tv. Jag slumrade till i kanske 20 minuter, sen väckte Tommy mig och talade om att vi var bjudna på middag hos Karin och Evert. Eftersom att vi hade Zorro i helgen så tog vi bilen ner till dom. Eftersom att W är rädd för stora hundar, och eftersom att Zorro älskar att ligga i bilen så fick han göra det. Eftersom att vi inte visste hur länge vi skulle bli där så ville vi inte lämna honom hemma. Självklart vevade vi ner alla rutorna, och självklart gick vi ut till honom och gav honom vatten och rastade honom.

Vi blev iallafall bjudna på god mat. Tacos :). Alla Tommys syskon med familjer var där, och det var jättetrevligt! :) Vi tjejer satt och pratade massa roligt i köket, medans karlarna satt i vardagsrummet och skrattade åt något tv-program :)

Igår natt så sov jag förstås ingenting heller. Jag somnade vid 10.30 på morgonkvisten och sov till 14. Då kom pappa och hämtade Zorro, och efter att dom åkt så satte vi igång och städade. Jag stog mest för städningen, Tommy var duktig och fixade med tvätten och middagen. Min älskling är en riktigt skicklig kock. Igår gjorde han potatisgratäng och kassler, och det blev så gott.

När vi åt middag så kom Ida. Och en stund senare så kom Lotta, Emelie och Rebekka. Vi fikade och surrade en stund, och jag berättade om mina framtidsplaner. Jättemysigt :)

Idag ska jag plocka lite här hemma tänkte jag. Städa lite skåp och så. Sen på eftermiddagen så tänkte jag gå ner till Annelie och umgås lite. Kicki och Agnes kommer också :)

Måste ju också tacka er alla för kommentarerna om min blogg :)

Ha en bra dag!

Total sömnrubbning


Ja, det har jag haft i snart tre dygn. Det är inget ovanligt när det gäller mig, men det är fruktansvärt jobbigt. Det kommer utan anledning och det påverkar mig på alla plan. Jag har kännt av ångest, jag har mått illa och varit allmänt hängig. Nu har jag iallafall bestämt mig för att försöka få bukt med det här genom att vända tillbaka dygnet. Så jag ska hålla mig vaken fram till i morgonkväll. Vi får väl se hur det går. Jag har ju lite att pyssla med i morgon, så det blir nog inga större problem.

Just nu så sitter jag och testar mig fram lite i photoshop. Ganska roligt faktiskt.

RSS 2.0