Renovering


Ja, som ni ser så har min blogg fått sig ett lyft. Jag vet inte om jag är riktigt nöjd än, men nu har jag suttit hela kvällen och pysslat med det här. Så nu får det se ut så här tills vidare.

Berättade jag att Emelie, Lotta och jag shoppade loss i torsdags? Jäklar! Vi for runt hela stan och shoppade. Jag kom bland annat hem med två par nya jeans, och en massa annat. Snacka om att jag var slut i fötterna efter den dan. Men det var det verkligen värt. För vi hade jättekul. Efter shoppingen så köpte vi oss en varsin sallad, hämtade upp Ida, och for hem till mig. Vi surrade om killar och allt som hör därtill, vi diskuterade sexleksaker, drack kaffe och fnittrade.

När alla flickorna hade åkt hem så var jag trött, men väldigt nöjd och glad över dagen.

Ne, undrar just om man skulle sova en stund?

Detaljrikt inlägg :P

Igår var det full aktivitet hela dan. Jag och pappa for in till Piraten och storhandlade. Efter det så for jag hem till Kicki och Pether. Alla vi följdes åt ner på stan och sprang runt ett tag. Kicki kollade efter jacka till sig själv, och lite saker till Agnes. Själv så har jag funderat ett tag på att kika på en ny klocka (armbandsur). Så jag gick på Starlanders och kikade en sväng. Men det var inge kul att kika när man inte hade någon med sig som kunde ge goda råd. Så jag struntade i klocktitten just då.
 
Slängde ett öga åt Zizzi, och den gulliga tjejen som hjälpte mig förra gången jobbade igår, så jag kunde inte låta bli att gå in där. Och även den här gången fick jag väldigt bra service! Kom därifrån 1400 kr fattigare, men ett par byxor + ett linne + en kofta rikare. Så nu blir jag tjusig till dopet. Agnes godkände kläderna :D

När vi kände att vi var nöjda på stan så tog jag med mig Kicki till Starlanders. Hon har bra smak nämligen. Och jag köpte en sjukt snygg Calvin Klein klocka. Den påminner om klockan som ni ser på bilden. Men min klocka visar inget datum, min sekundvisare är blå/lila, och istället för prickarna så har min klocka lite längre streck. Jag är mycket nöjd med det köpet! Tack Kicki för hjälpen!


Sen promenerade vi tillbaka hem till Kicki och Pether. Drack kaffe och pysslade på en stund. Jag blev bjuden på god middag! Sen åkte jag, Kicki och Agnes till Torvalla, hämtade Elisabeth, och gick på ljusparty. Mycket trevligt! Efter partyt så åkte vi tillbaka till Fagerbacken, och sen åkte jag hem. Trött, men mycket nöjd med dagen.

Dock så dök det upp en grej som kändes mindre kul. Jag hade verkligen ingen aning om det, men tydligen så hade någon skrivit upp mig i boken på jobbet att jag skulle jobba igår kväll. Och det var mer än vad jag visste. Det står nämligen inte på mitt schema som jag har hemma att jag skulle ha jobbat igår kväll. Det måste ha blivit missförstånd någonstans, men jag känner mig ändå så fruktansvärt dum! Hade jag varit i Lit så hade jag givetvis sprungit upp på jobbet och gjort kvällen. Men jag befann mig ju i stan.

Gud vilket konstigt inlägg det blev. Men men :P

Sorg

Det är natt, och som så många andra nätter så kan jag inte sova. Jag är rädd. Jag är ledsen. Jag känner mig så fruktansvärt liten och ensam just nu.

En vän frågade mig idag: "Vad gör du med din sorg? Har du haft tid till att sörja?"

Jag sörjer varje dag. I över två år har jag gått omkring med ett blödande hjärta och en trasig själ. Vissa dagar är jag så ledsen, att jag inte vet vart jag ska göra av mig själv. Ibland är jag otröstlig, och det är då jag drar mig tillbaka, struntar i att svara i telefonen, bryter all kontakt med omvärlden.

Som många säger, hon finns med dig hela tiden. Hon kommer alltid att finnas i ditt hjärta. Ja visst, jag håller med. Men jag hade veljat haft henne kvar här! Levande och frisk.

Storsjöyran 2006. Tomas Ledin spelade på stortorget. Mamma älskade hans musik. Man skulle kunna säga att jag har växt upp med hans musik. Jag stog längst fram. Plockade upp telefonen ur väskan, slog hennes nummer, men fick inget svar. Varför svarar hon inte? Det kändes som att någon stack mig i bröstet med en rostig kniv när jag kom på varför hon inte svarade.

Vissa märker av min sorg. Andra inte. Meningen är att den inte ska synas utåt, för jag vill inte vara en börda. Och jag vill inte att någon ska tycka synd om mig. Jag vill bara bli förstådd.


Påväg upp ur gropen?

Det verkar som att mitt liv börjar ta lite fart igen. Jag har börjat prata timvis i telefon med mina vänner, jag har ganska mycket inplanerat den här veckan såsom ljusparty, shopping, dejt?, och en annan rolig grej som jag inte kan avslöja. Planerna på att åka till Olofström är nästan spikade. Inväntar bara ett datum då jag kan komma.

Däremot så har det blivit ganska lite jobb nu ett tag, men det hoppas jag också vänder snart. Eftersom att en av mina sötnosar frågade om jag ville hänga med till Ibiza nu i höst. Och självklart vill jag det! Så då gäller det att jobba mycket, och shoppa lite :)

Känns skönt att jag har tagit mig i kragen och börjat vara lite social igen.

...


...


Vi


Cissi


Picnik!

Jag har varit så less på att inte kunna redigera bilderna som jag tar. Och min dator är för klen för att ha Photoshop på. Så jag googlade på fotoredigeringsprogram och hittade till slut ett skitbra!

Picnik - Registrera dig, och sen är det bara att börja :)


Vackert


Mera lek




Leker med bilder


I nöd och lust



Foto och redigering: Sarah Burström

Min fredag

Ja, i fredags var jag iväg på mitt livs första riktiga dejt. Jag såg det iallafall som en dejt. Jag vet inte vad mitt sällskap säger om det, men allting talar ju för att det var just en dejt :)

Jag var så nervös från det att jag vaknade på fredagsmorgonen. Så jag prövade det mesta för att försöka lugna mig lite. Drog igång mp3n på högsta volym och tog en rask promenad i skogen. Försökte mig på ett kokhett bad, vilket inte var någon bra idé, jag klev upp efter tio minuter. Jag la mig ner och lyssnade på lugn musik, men det gick inte heller. Varför i hela friden var jag så himla nervös?

Vi träffades utanför busstorget halv åtta på kvällen. Då släppte min nervositet. Vi gick på Pause och tog en fika, och pratade om allt möjligt. Bland annat om fallskärmshoppning. Så nu kan jag säga att jag är väldigt sugen på att testa det!

Klockan 21 hade han bokat oss platser på Batman - The Dark Knight. Jag stog beredd och skulle betala min biljett, men tror ni att jag fick betala? Nej. Jag erbjöd honom pengar efteråt också, men icke. Tack så jättemycket!

Filmen var sjukligt bra! Och som dom flesta säger så gjorde Heath Ledger rollen som Jokern så himla bra! Ni som känner mig vet ju att jag inte är någon actionfantast, men jag har faktiskt självmant sett ett par actionrullar på bio. Jag vet inte varför action är så bra på bio, för det är ju absolut inte lika bra hemma.

Runt 23.45 slutade filmen, och min buss gick 01.00. Han valde att vänta med mig tills min buss skulle gå, för att sedan vänta en halvtimma på sin egen buss! Hur omtänksamt var inte det?

Vi strosade runt på stan en stund, och gick sedan och satte oss på apberget. Vi pratade om resor, jobb, fallskärmshoppning och massa annat. Tiden bara flög iväg. När klockan var 00.50 så gick vi mot kyrkparken. Och vad som hände där tänker jag inte skriva om här :)


Tack så jättemycket sötnos för en trevlig kväll!
Vi får hitta på någonting snart igen :)

Hårkatastrof - Bildbevis

 
 

Som sagt så ser jag inte klok ut i håret

Fjärilar i magen

Jag måste erkänna en sak. Jag är faktiskt nervös. Jag tror att jag har snusat upp en hel dosa snus på bara ett par timmar. Snus brukar lugna mig, men inte den här gången.

Vad pratar man om? Vill han veta någonting om mig? Hur djupt vågar man gå? Jag vill veta allt om honom! Jag ber till gud om att jag inte ska vara klumpig och göra nånting pinsamt. På bion då? Ska man bara sitta tyst i ett par timmar och se filmen, eller ska man lägga in någon kommentar nån gång ibland?

Jag vet inte hur man gör det här. Jag har aldrig gjort något sånt här. Det är sånna här gånger man hatar filmer, för att allting verkar så enkelt, och alla verkar så kolugna. Men det här är läskigt nervöst!



Zorro gästbloggar

Hej!

Idag gästbloggar jag lite hos matte. Jag är så nöjd med dagen, för idag har jag blivit extra ompysslad. Vi har varit ute och gått många promenader och busat en massa. Min favoritlek är att jag springer ut i skogen, och sen ska matte leta efter mig. Matte är så bekväm av sig, så hon bara visslar och ropar först, men sen blir hon så illa tvungen att leta efter mig :)

När vi kom in efter en av långpromenaderna så tyckte matte att det var dags för mig att duscha. Jag tycker att det är ganska skönt att duscha, men jag är lite tveksam till att gå in i duschrummet. Golvet ser så blankt ut, och det tycker jag är läskigt. Men efter en stunds dividerande med matte så gick jag in till slut.



 

När duschen var avklarad och när matte hade torkat mig så borstade hon mig en lååång stund. Det var så skönt, för jag älskar att bli borstad! Sen rengjorde vi mina öron, vilket också var väldigt skönt. Och efter allt det här stöket så la jag mig i min nytvättade bädd, och somnade jättegott.



Man blir trött av att bli ompysslad :)


Hårkatastrof!

Oj jösses! Det där frisörbesöket jag skrev om i förra inlägget får nog bli mycket mycket tidigare än 'senare i höst'. Jag ser inte ut som en häxa. Faktum är att jag ser inte riktigt klok ut! Det är så pass hemskt att jag inte ens vågar lägga upp en bild på eländet. Och jag som ska träffa T på fredag! Undrar just vad han kommer att tänka :P

Jag och Zorro har just kommit in från en härlig promenad. Jag tycker om att ta promenader riktigt, riktigt sent på kvällarna. Det är så härlig luft då, och speciellt när det har regnat. Vi fick trevligt sällskap på våran promenad också :)

Började kika på Angel innan vi gick ut. Alla som sett den säger att den är så fruktansvärt dålig. Men eftersom att jag har väntat länge på den här filmen, och eftersom att jag har en förkärlek till svenska filmer, så tänker jag ge den en chans. Så nu ska jag bädda ner mig och kika klart på den.



Jag njuter!

Är ensammen hemma tills i morgon. Vilket faktiskt är rätt skönt. Jag njuter verkligen. Har visserligen Zorro hemma hos mig, men det gör mig ingenting. Han för inte så mycket väsen, utan ligger och myser i sin bädd.

Idag har jag städat och rensat bort en massa skit. Det blev två pinfulla svarta sopsäckar, bara av att rensa ur ett skåp och en hylla ur min garderob! Snacka om att jag har samlat på mig mycket genom åren.

Städningen såg jag som ett träningspass. Svetten rann och jag kände mig väldigt ofräsch, så jag ställde mig i duschen en snabbis. Och då konstaterade jag att det var dags att färga håret. Så nu sitter jag här med blondering i håret och väntar på att jag ska få skölja ur det, för att sen kunna ta ett långt skumbad och dricka en cider.

Jag vet att några undrar varför jag håller på att färga mitt hår ljust. Anledningen är att jag lite senare i höst ska gå och fixa till håret ordentligt hos en frissa i stan. Jag ska färga, slinga och klippa. Hela paketet. Och då är det en fördel om man har ljust hår. Det blir så mycket enklare då. Så jag har inte blondering i ihopp om att mitt hår ska få en snyggare färg, för det kommer det antagligen inte att bli. Jag kommer nog att se ut som en häxa eller nåt :P

Dags att skölja ur färgen nu. Vi hörs.

Jag smider planer

Anledningen till den sena timmen är att jag sitter och kikar på tatueringar. Har äntligen tagit mig i kragen och börjat fundera på vad jag skulle vilja ha. Och nästa gång jag far in till stan så ska jag beställa tid.

Jag har ca 20.000 bilder att kolla igenom. Hittills har jag hunnit igenom 3000, och har hittat 7 motiv som intresserar mig. Hur som helst så ska jag antingen rita upp ett eget motiv, eller be tatueraren P om hjälp. Bara jag har någonting att gå efter. Två av motiven som jag har fastnat för vill jag liksom bygga ihop till ett.

Det jag vet med säkerhet är att jag är riktigt sugen på att tatuera mig. Och jag vet vart jag vill sätta motivet, och jag vet att jag vill ha det ganska stort. Så vi får se hur det slutar.

Tack gode gud!

Jag har äntligen börjat återhämta mig från en jobbig vecka, som jag har tillbringat mest i sängen. Jag är fortfarande ganska öm i halsen, men feberfri! I lördags var jag så pass pigg att jag faktiskt städade huset. Och sen på kvällen så for jag in till stan, för en trevlig kväll med god mat och väldigt trevligt sällskap. Dock så blev jag akut jätteklen när jag skulle fara hem där vid 2-tiden. Kallsvettades och mådde sjukt illa. Men det var som tur var bara tillfälligt, för efter en lång avkopplande dusch så kändes det bättre. Söndagen var också en väldigt trevlig dag, men det berättar jag om en annan gång.

Igår jobbade jag faktiskt. Och gud vad trögt det går att jobba när man har varit sjuk! Hjärnan ville inte riktigt vara med. Det tog en stund innan jag kom på vad som saknades när jag skulle hjälpa en farbror med dusch. "Brukar ni inte ha stövlar på er?" frågade han. Just precis. Ingen hitt att ställa sig i duschen med foppatofflor kanske.

Nu är jag ledig resten av den här veckan. Eller ja, från jobbet iallafall. Trodde att jag skulle få slappa dom här lediga dagarna. Men icke. Full rulle varje dag. Men jag bara måste få hinna träffa Kickigumman och Agnesprinsessan en sväng, hur mycket jag än har att göra.

Ikväll är första gången på länge som jag har pratat riktigt länge i telefon. Pratade med min gumma nere i Olofström i över 3 timmar. Har dock inte slagit Ida och hennes rekord, men det var länge iallafall. Och faktiskt välbehövligt! Planerar en resa dit ner snart, och den ska ske inom en väldigt, väldigt snar framtid. Jag saknar min gumma!


Batman

Den här ska jag och T gå och se på fredag.
Ser fram emot det av olika anledningar :)




Det pirrar i magen!

Är jag nervös, glad eller vad? Både och? Ja, jag är nog bägge delarna. Den här känslan har jag inte kännt på väldigt länge. Och helt plötsligt dyker den upp. Snabbt som attan.

Men jag är också kluven. Jag vill, men jag vill samtidigt inte göra någon..besviken eller vad jag ska säga. Blir dom besvikna? Eller skulle dom förstå? Samtidigt är det en annan sak som kommer lite ivägen också. Men det kanske man kan leva med.


Agnes och Evangeline

Världens finaste prinsessor




   
 
   
 


Dålig

Det verkar gå någon slags obehaglig förkylning nu. Och även jag har lyckats dragit på mig skiten. I måndags började jag klockan 07.00. Vid 8 tiden fick jag en riktigt störande huvudvärk, som sen höll i sig resten av dagen, trots värktabletter. Och i måndagskväll så tog jag tempen, eftersom att jag svettades och frös om vartannat. Och inte helt otippat så hade jag ganska hög feber. I tisdags morse så var min hals alldeles igensvullen, och ont som fasen gör det! Så jag har varit hemma från jobbet hela den här veckan. Får väl se om jag orkar jobba i helgen. Som det känns nu så tror jag inte det.

Annars då? Jag planerar att åka ner till Olofström inom en ganska snar framtid. Min älskade vän Tezz tog sitt pick och pack och flyttade ner dit ganska nyligen.

Jag är fortfarande inne på en utlandsresa. Jag och Sara har inte börjat planera än, men det är inte direkt någon brådska. Men jag hoppas så innerligt på att det blir av!

Funderar hit och dit på om jag ska beställa tid för tatuering. Jag vill väldigt gärna, men jag kan inte bestämma mig för något motiv. Jag vet inte ens vem jag vill tatuera mig hos! Jag skulle väldigt gärna vilja ha någonting med liljor. Ja ja, vi får se hur det blir.

Idag har man ju verkligen anledning till att bara ligga i soffan och kika på film. Inte bara för att jag är sjuk, men också för att vädret inte är någon direkt höjdare.

Dop

Mycket kärlek till den här underbara prinsessan




     
 

   
 

  
   

   

Presenter

Igår kväll slog jag in prinsessornas presenter.
Tänk att det kan vara så roligt att slå in presenter! Jag älskar det :)
På bilderna ser vi fyra av fem paket som Evangeline ska få.

 



 

En timme kvar

sen slutar jag för dagen. Och då ska jag gå hem och ta mig en iskall dusch. Eller varför inte ett dopp i älven? Riktigt kallt ska vattnet vara iallafall :). Sen ska jag försöka pyssla ihop och slå in presenter. En av världens finaste prinsessor ska nämligen döpas nu på lördag :)

Hur har eran dag varit?


Sarah recenserar

Har just tittat på Dirty Dancing för första gången i mitt liv. Har liksom inte kännt något behov av att se den förut, trots mitt filmintresse. Men eftersom att många har sagt att den ska vara sjukt bra, så blev jag tvungen att se den. Själv så tyckte jag inte att den var sjukt bra, den var mer lagom bra. Den får tre S av fem möjliga.



Har också kikat på Himlens Hjärta. Ett svenskt drama med endast Mikael Persbrandt, Lena Endre, Jakob Eklund och Maria Lundqvist, plus advokatens röst. Väldigt seg. Den får två S av fem möjliga.




Just nu så lyssnar jag på Nobels Testamente, som min favoritförfattare har skrivit förstås. Liza Marklund. Hon är för himla bra hon! Det som är synd, är att jag bara har tid att lyssna på den på kvällarna, och då är jag ju förstås alltid jättetrött och somnar rätt snabbt. Så jag hinner bara lyssna ett par minuter om gången. Så betyg på den kommer väl om ett halvår eller så :)


Bröllop!

I förrgår fick jag äran att övervara bröllopet mellan Annelie och Andreas. Vigseln var otroligt fin och stämningsfull. Annelie och Andreas var jättejättefina! Kicki (som var brudtärna) var också jättefin! Måste också säga att Kickis klänning (som visserligen är kjol och ett linne) och Agnes klänning har Annelies mamma Karin sytt.

Här bjuder jag på lite bilder från dagen.

 

I kyrkan
Precis som när man ser på film så står brudgummen och väntar på sin brud. När klockorna hade ringt så skred Annelie (vacker som en dag) fram arm i arm med sin pappa, och en vacker Kicki gick bakom. Annelies pappa överlämnade henne. Vigseln var som sagt väldigt vacker och stämningsfull. Ida sjöng "Av Längtan Till Dig", vilket var väldigt känslosamt och rörande.Tyvärr så blir det aldrig bra bilder inne i kyrkor med vanliga digitalkameror.

     

Utanför kyrkan
Eftersom att mamma Kicki var tärna, och pappa Pether fotograf så fick Agnes vara hos mig en stund, *mys*. Så vad som hände precis när brudparet kom ut ur kyrkan vet jag inte, för då höll jag på att stoppa om Agnes i vagnen :). När vi kom ut ur kyrkan så fick jag lite assistans med Agnes, så att jag kunde ta lite bilder. Skulle vara roligt att veta hur många bilder som togs sammanlagt av alla utanför kyrkan :)

     
     
   

Bröllopsfesten
Vilken jättebra och rolig fest! Jättegod mat, och en enormt fin och god bröllopstårta. Det blev presentöppning, det hölls fina tal, det sjöngs en hel del skålvisor, brudparet dansade förstås brudvalsen, strumpebandhållare och buketten kastades, det skrattades och skålades.

   
     
       
     
     
     
   
   
   
   
   


Tack för en jättetrevlig dag allihopa, och grattis ännu en gång till brudparet!

Idag gifter dom sig! :)




RSS 2.0