Glasögonorm

Som jag förstog så stog det inte rätt till med min syn. Jag har synfel, främst på höger öga, och behöver glasögon. Bågarna tittade vi ut på en endaste gång, och glasögonen är beställda. Får dom någon gång nästa vecka.

Så så var det med det.


Syslöjdsfröken :)

Jag är tillbaka på jobbet, och här har magsjukan minsann inte gett med sig. Så det gäller att se upp, så att man inte åker dit igen.

Fick höra en trevlig nyhet när jag pratade med syrran förut idag. Alla som har jobbat som vikarie ska tydligen få en extra slant i morgon. Och det gråter man ju inte över. Eller jo, det skulle vara glädjetårar då. För det finns väl inget som är så välkommet som pengar just nu.

Btw, lillasyster ska minsann jobba som syslöjdsfröken i morgon. Hon är duktig min syster. Och GRATTIS för att du klarade provet. Det visste jag att du skulle göra, men jag ville inte pressa dig :). Puss!

Mardröm :S

Inatt drömde jag att pappa avslöjade, efter 21 år, att jag var adopterad. Mamma och pappa hade fejkat bilderna från BB när jag föddes, och dom hade ljugit om min födelsedag. Egentligen var jag född den 1 januari -88. Sen vägrade pappa att tala om vilka mina biologiska föräldrar var.

Mindre angenäm dröm faktiskt.


Gissa vad?

Jag är magsjuk. Igen! Det är 3:e gången på väldigt kort tid som jag är magsjuk. Mitt immunförsvar måste ha pajjat ihop totalt. Fast å andra sidan så går det vinterkräksjukan på jobbet.

Igår natt så sov jag på toaletten. Det var ingen mening att gå och lägga sig i sängen, för så fort jag la mig så blev jag tvungen att rusa igen. Jag vaknade flera gånger varje timme och behövde kräkas. *Ryser*. Och igår hade jag 38,5 i feber. Trots flera lager med kläder, filtar och täcken, så höll jag på att frysa ihjäl.

Nu är jag fruktansvärt törstig. Varje klunk vatten jag har druckit har jag kräkts upp. Munnen är alldeles torr, och mitt huvud håller på att sprängas. Min kropp är van vid minst 1,5 liter vatten varje dag. Får se om jag törs dricka någonting så småningom.

Trevligt inlägg va?

Ordning och Reda

Har nu suttit en bra stund och sorterat och donat med alla filmer, all musik och alla miljontals bilder. Bara att döpa alla bilderna tog ju en evighet. Jag kan ha det hur stökigt som helst omkring mig, men i min dator vill jag ha ordning och reda. Allt ska ha sin speciella plats. Allt onödigt skit raderas, och allt som jag ska ha kvar döps och organiseras i mappar. Har också köpt ett par USB minnen, så nu är alla bilder i tryggt förvar.


Nu väntar en lång och kokhet dusch. Sen ska jag lägga mig i soffan och kika på film.

Vuxenpoäng?

Igår efter morgonstöket på jobbet så gick jag och Linda på apoteket. Hon tyckte att jag skulle skaffa apotekskortet plus. Och det gjorde jag. Nu är det bara körkortet som fattas i din plånbok, sa Linda. Japp, och det ska jag ta till sommaren.

Efter att jag hade kommit hem igår kväll så gick jag in på internetbanken och öppnade ett sparkonto, där det kommer att ramla in en slant varje månad. Grett.

Och nu idag, så har jag letat runt efter fina broderier. Hittade två stycken som jag beställde. Så nu ska här broderas minsann!


image47

Sarah Margareta Kristina Burström

Fyller 22 år om 340 dagar, född den 31 december 1986

image46


Jag är sur, tvär och envis!

Tanya tipsar om ett roligt Astrid Lindgren test. Jag blev ju såklart tvungen att göra det jag också :)

image45
Haha :)

I fredagskväll

befann jag mig i en kvarterslokal i Torvalla. Gardinerna var fördragna för att nyfikna barn inte skulle se vad som försegick där inne. Det var nämligen sexparty :). Det visades ett helt gäng olika massagestavar, penisringar, handbojor, glidmedel, massageoljor, klitorisretare och mycket, mycket annat.

I lördags for jag hem till Sara, och där blev jag minsann bjuden på tacos, mums! Tack för det! Efter en stund kom Kicki, och så småningom så kom Annelie också. Det blev en avslappnad och lugn kväll. Vi pratade bäbisar, obehagliga gynundersökningar, bröllop, och en massa andra saker som jag inte minns. Jag var riktigt trött, så på slutet hade jag verkligen problem med att hålla mig vaken. Jag och Sara somnade till en av Vännersäsongerna.

I Söndags så var jag bjuden på kalas. Nova - Svampbobfyrkantsbralla fyllde 4 år förra helgen. Stora och duktiga damen :). Det blev paketöppning, 3 olika tårtor och kaffe. Vi åkte hem vid 15.30 tiden.

Efter middagen la jag mig på soffan. Tänkte att jag skulle se om det var något bra på tvn. Två sekunder efter att jag hade lagt mig så sov jag.

I morgon väntar jobb. Och dagen efter det, och dagen efter den dagen väntar också jobb. Suck. Jag är inne i en period då jag känner mig allmänt nere och trött. Jag har varit sjuk ofta nu på senaste tiden, och det tar verkligen på krafterna. Jag känner mig fortfarande inte kry, men det går ju inte att ligga hemma hela tiden heller.


Nu blir det en promenad på isen, sen film ett par timmar.


Personlighetstest

Enligt mina svar i frågeformuläret är jag en...
 


Inåtvänd Upplevande Abstrakt Känslostyrd person  

I grafen nedan kan du se, hur du är placerad i de fyra centrala personlighetsdimensionerna. Ju närmare ändpunkterna du är, desto mer uttalade är dina karaktärsdrag


 

image44

Sådan är jag:


Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.


Du flyter med strömmen och tar beslut i sista stund - ibland låter du t.o.m. andra personer fatta dina beslut åt dig. Du är en mycket flexibel person, som trivs med fria ramar och lösa avtal.


Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.
 

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.


Vill du också göra det här personlighetstestet? Klicka här.


God morgon!

Sitter och väntar på att Zorro ska komma och säga god morgon. Och medans jag väntar så dricker jag en skvätt kaffe och läser nyheter.

Jag fick bland annat syn på den här annonsen

Ehm, okej? Kunde dom inte ha erbjudit någonting annat än snudosor? Visst, det är nikotinfri snus, men dom som inte snusar överhuvudtaget då? Ska 3 stycken snusdosor vara en bra välkomstpremie då?


Dåligt av er Aftonbladet, tycker jag!

image42     image41

Älskling

Jag heter Zorro och är 7 år. Jag är en Labrador Retriver, av den äldre rasen som härstammar från England. Det är därför jag är ovanligt stor för att vara labbe, också har jag lite vågig päls på ryggen.

Jag och mina typ 100 syskon föddes på hundskolan i Sollefteå. Sen blev alla vi utspridda över hela Sverige som fodervärdsvalpar. Jag vet inte hur det blev med mina syskon, men jag fick iallafall stanna kvar hos min fodervärdsfamilj.

Jag tycker om att sova. Och jag älskar all mat i hela världen! När det är sommar så brukar jag och lillmatte bada tillsammans i älven. Jag tycker jättemycket om att simma, och alla tycker att jag är så duktig på det.

Det finns en tjej jag tycker om. Dessvärre så har hon och jag bara träffats nån gång, men jag tyckte jättemycket om att leka med henne. Det finns bilder på den skönheten här



image39


Matte berättar hur en vanlig morgon brukar se ut:

Ca 06.30 vaknar jag av att det låter som att det kommer ett helt elefantfölje upp för trappan. Jag kliver upp, ställer mig vid min dörr, och väntar tills Zorrogubben bankar på dörren med sin nos. När jag väl öppnar dörren så far svansen som en propeller. Han är så glad så han vet inte vart han ska ta vägen. Han brukar ta sats och flyga över mitt golv och upp i min säng. Han är inte som vanliga hundar. Zorro går nämligen inte (gärna) på blanka golv.

Vi brukar ligga och mysa i min säng. Det slutar oftast med att både Zorro och jag somnar om en stund till. Sen rullar morgonen på med rastning, mat och morgonens sysslor. Zorro bär alltid in tidningen från brevlådan, och om han vill vara extra duktig så lägger han tidningen på en stol, annars så kastar han den på golvet. Sen ligger han ute i hallen (får absolut inte vara i köket om det vankas mat eller liknande).


Han är så duktig!

Haha :)

Snodde idén från Matilda  :)

image38

År 2008

Vilket år det här kommer att bli!

♥ Det är tre bäbisar på väg
♥ Och då antar jag att det blir tre dop
♥ Det blir två bröllop, ett på försommaren och ett på sensommaren.


image35image37
image36


På väg tillbaka

Igår ringde jag sjukvårdsupplysningen. Magsjuka ska vanligtvis inte hålla på mer än högst ett par dagar, men jag har kräks sen i lördags. Hon jag pratade med sa att om jag inte blev bra inom ett par dagar så skulle jag uppsöka läkare. Men idag har jag faktiskt mått ganska bra. Jag har inte kräkts, inte mått illa, och inte kännt mig yr eller hängig på hela dan. Har bara varit trött och slut i kroppen. Så nu gäller det att jag är symtomfri nån dag till, sen kanske jag kan börja vistas bland folk igen, och börja jobba. Det har varit fruktansvärt trist dom senaste dagarna.

Idag tog jag en liten promenad. Det var underbart att få komma ut! Underbart med frisk luft. Jag behövde verkligen det.

Nånting annat som jag verkligen skulle behöva nu är en kväll med tjejerna. Kicki, Annelie och Sara.H. Och nu blir det inte bara bäbisprat, nu blir det en kväll med bröllopsprat också :). Lördag kväll, det blir mys det :)


Film

Dom senaste dagarna har jag inte gjort annat än att sova, titta på film och lyssnat på ljudböcker. Jag gissar att dom närmaste dagarna kommer att se ut ungefär så också. Jag mår inte ett dugg bättre. Jag tog en liten promenad igår kväll, ihopp om att frisk luft skulle få mig att må bättre. Men inte. Det första jag gjorde när jag kom in var att springa och spy. Nu är jag less på magsjuka.

Tittade nyss på en hyffsat trist film, men ändå lite halvgullig. "Knocked Up".

image31


Handlar om en naturlig, men oväntad konsekvens av ett engångsligg. 24-åriga Allison Scott är en lovande nöjesjournalist med en redan utstakad karriär framför sig. Efter en blöt kväll på krogen som slutar i den charmige slarvern Ben Stones säng, tvingas hon dock tänka om. Den högst tillfälliga sexuella förbindelsen resulterar i att Allison blir gravid. Inför valet att ensam ta hela ansvaret, eller att lära känna den blivande fader, bestämmer Allison sig för att ge den godhjärtade, men lite töntige Ben en chans.


Nu ska jag alldeles strax titta på Pippi Långstrump. Sen väntar ytterligare ett par Astrid Lindgren filmer. Det finns inget bättre än att titta på Astrid Lindgrens verk när man sjuk.





Det är fritt fram att ge mig hur mycket filmtips som helst.

En typisk magsjukedag

Idag har jag legat i sängen nästan hela dan. Förutom dom gånger då jag har blivit tvungen att byta lakan, eftersom att dom blivit alldeles blöta i svett, trots att jag bara har haft ett tunt påslakan över mig. Men nu har det vänt, för nu fryser jag istället. Har just klivit upp från ett kokhett bad. Och visst, det var skönt för stunden, men nu fryser jag lika mycket igen.

Det har blivit mycket filmtittande idag. Kikade på Mio Min Mio bland annat. Jag har inte sett den på säkert 10 år. Hade verkligen glömt bort hur bra den är. Har också tittat på Ciao Bella. Min nya favoritfilm. Så himla fin film, verkligen. Första Beckfilmen med Haber och Persbrandt, bägge säsongerna av Tusenbröder, Tusenbröder - Återkomsten, Wallander - Pyramiden. Ja, som sagt, ganska mycket film. Och mer blir det alldeles strax då jag ska kika på Wallander - Jokern, Wallander - Byfånen, Wallander - Fotografen.


Ne, på med tjockstrumpor, mysbrallor och en stor tröja. Också ska jag se om jag kan få i mig lite fil.

I morse startade inte min ipod!

Jag kliver upp 05.00 på morgonen när jag har 7-16 pass. Och anledningen till det är att jag vill kunna ta det lugnt på morgonen. Hatar att stressa, och speciellt på morgon då man liksom formar dagen så att säga.

Inatt sov jag dessvärre inte till 05.00. Jag vaknade klockan 01.30 av en traktor. Försökte mig på flera gånger att somna om, men förgäves. Klockan 4 orkade jag inte vrida och vända på mig längre. Då gick jag och tog en lååång kokhet dusch. Sen gjorde jag någonting som verkligen hör till ovanligheterna. Jag satte mig ner med en stor kopp kaffe och dagens LT. Det är ingenting som jag brukar ha tid till annars på morgon.

Nästa steg på morgonen är sminket. Jag sätter mig till rätta i min säng, tar på mig hörlurarna, startar ipoden, sitter i godan ro och låter mina öron fyllas med en spännande bok, samtidigt som jag sminkar mig. Men i morse så startade inte min ipod. Jag knappade, joksade, laddade. Men det var helt död. Så hela dan så har jag gått och funderat på den nya Ipod Nanon med 8 GBs flashminne, en grön! Det skulle verkligen vara fint. Jag har bara 4 GB nu. Jag kände att dagen gick snett redan då, när jag försökte ha igång ipoden i morse och det inte gick. Bara en sån liten grej kan sabba min dag. Som tur var så blev det inte så. Så jag har haft en ganska bra dag trots en trött hjärna och tunga ögonlock, och en död ipod i tankarna.

Haha, men till min 'besvikelse' så fick lillebror igång min ipod efter mycket om och men. Och där sprack mina planer på att köpa en ny och fin spelare. Fast nu har lillebror erbjudit sig att köpa min nano till ett vettigt pris. Så nu till veckan som kommer så har jag nog min gröna skönhet.


image29image30


Hurra!

Idag har lag legat i sängen hela dan och lyssnat på Mias Hemlighet. Har inte orkat röra på mig förrän nu. Så alldeles strax så ska jag ta en långpromenad med Zorro. Sen ska jag tappa upp ett hett skumbad och ligga där för resten av mitt liv. Eller ja, tills vattnet blir kallt iallafall. Och efter det så ska jag lägga över en ny ljudbok på iPoden, sen blir det nog sängen och godnatt. Tänker försöka mig på att vakna riktigt utvilad i morgon. Ett 12-21 pass väntar nämligen i morgon.


Måste ju säga grattis till älsklingsEmelie som fyller 20 år idag! Hipp hipp Hurra!


Sjuk

Ja, det har inte blivit mycket gjort för mig idag. Har mått så fruktansvärt dåligt, så jag har mest legat som en död sill i sängen. Jag vet inte om det bara är mensvärken, eller om det verkligen är magsjuka, men jag har kräkts ett antal gånger nu idag. Om det här inte har gett med sig till i morgon så går jag inte och jobbar.


Ne, nu väntar sängen och en ljudbok.


Jag är törlej vintern!


Nu vill jag ha solsken mot min vinterbleka hud, jag vill väcka upp min vintertrötta hjärna och göra den redo för många, långa, ljumna sommarnätter med vänner, skratt, kärlek, sandiga fötter som avnjuts med en kall cider.

Ge mig sommar, sol och värme.

image16

Jag älskar att läsa

Jag brukar ha mina perioder då jag kan läsa hur mycket som helst. Gärna böcker som är verklighetsbaserade. Jag har berättat om boken Gömda många gånger. Det är min absoluta favorit. Jag kan läsa den om och om igen.

Nu för tiden så föredrar jag att lyssna på ljudböcker istället. Det känns skönt att kunna sluta ögonen och bara lyssna.



Just nu lyssnar jag på den här



Spännande!

Snus och mens - mina största bekymmer

Igår natt sov jag inte en blund. Det enda jag tänker på är snus, och hur härligt det skulle vara att få ta en snus. Jag är lockad till det hela tiden. Skulle vilken tid som helst på dygnet kunna rusa till närmsta mack, (som är öppen då förstås, så då får jag springa till stan) och köpa snus.

Jag har försökt att sluta med snus en gång förut. Det var väl ganska precis ett år sen nu. Då klarade jag av tortyren i 17 dagar, sen orkade jag inte längre. Mitt humör var sjukt jobbigt att handskas med. Jag kunde inte gå till skolan vissa dagar, dels för att jag mådde fysiskt dåligt, och dels för mitt humör.

Och inte nog med allt det här. När man som minst anar det, så ska man till och få mens nu också. Jag har inte haft mens på 3 månader, men NU, just precis nu kommer den. Förbannat också.

Bara så att ni vet

Jag älskar min sminkväska!
Den är så sjukt fin.



image9


Nyårslöftet håller i sig

Nu är det 5 januari, och jag har inte tagit en enda snus på fyra hela dagar. Jag är helt allvarligt inne på min femte dag utan snus. Och det känns riktigt bra!

Dock så har jag inte klarat mig undan abstinensen. Jag har varit på ruskigt dåligt humör nu dom senaste dagarna, och det känns som att jag kommer att vara det ett par dagar till. Jag kan ju inte sova! För guds skull, jag kan inte sova på nätterna, men däremot en liten stund på dan. Åh! Jag blir galen, jag vill sova.


Ska försöka mig på att somna till en film. Det brukar hjälpa.


Minnen

image7


Oj vad länge sen!
Hur gamla var vi här tjejer?

Jag tog inte ens med telefonen idag

Idag har jag varit på hemlig ort och hälsat på två kära närståenden. Det är alltid så mysigt att komma dit. Man känner sig så välkommen. Det lyser fint och välkomnande i fönstrena, och när dörren öppnas till deras hus så känner jag samma doft som jag känner varje gång jag kommer dit. Samma doft som när jag var liten. Jag kan inte beskriva doften, men det luktar ompysslat och mysigt på något vis.

När man har kommit in och hängt av sig kläderna så får man två stora bamsekramar, och när man kikar över deras axlar in mot köket så får man alltid en smärre chock. På köksbordet är det antingen alltid uppdukat med mat eller kaffe och fikabröd (och då snackar vi minst 7 sorters kakor).

Vi pratar alltid om hur det var förr i tiden. På deras tid. Även om jag inte har en aning om vilka människor eller platser dom pratar om så är det alltid spännande och höra vad dom gjorde när dom var yngre. Det föds hela tiden en längtan efter att veta mer.

Vi satt och tittade på skidåkning från Italien en stund. Jag var fruktansvärt trött, så jag höll på att somna där jag satt. Jag fick order om att lägga mig på soffan och vila en stund. Och det gjorde jag. När jag nästan hade slumrat till så la en av mina kära en mysig pläd över mig. Så gulligt, så rart. Jag somnade gott till ljudet av träslevar mot kastruller och grytor. När jag vaknade någon timme senare så luktade det mat. Det luktade gott. Jag kände igen doften så väl. Buding, potatis och lingonsylt. Mums.


Jag har haft en jättemysig dag. Vissa dagar behöver man komma bort från allting, slappna av, tänka på någonting helt annat. Jag tog inte ens med mig telefonen idag. Den låg hemma, och hade ringt utan att någon hörde den. Den hade ringt och ringt, och personerna i andra luren blev säkerligen irreterade över att jag inte svarade. När jag sen såg alla missade samtal och olästa sms så blev jag stressad och kände; Nej. Jag tänker inte ringa upp, och jag tänker inte svara på något sms. Inte idag.


Nytt år, ny blogg

Ja, välkomna ska ni vara till en ny blogg, med nytt utseende. Fråga mig inte varför jag tog bort den andra. Ibland behöver man liksom radera det gamla, och börja om från början.

Ma höres!


RSS 2.0