Vem vill jag vara?


Kicki skrev ett inlägg om vem hon skulle vilja vara. Det var så kul att läsa, och hon inspirerade mig till att skriva ett likadant inlägg.

- Jag skulle vilja vara många, många kilo lättare. Jag vill börja äta nyttigt varje dag och motionera regelbundet. Jag har ett årskort på badet. Jag älskar att simma men jag tycker ofta att det är obehagligt att gå dit. Jag känner mig uttittad. Sist jag var på badet så var det en kvinna som stog och glodde nedvärderande på mig i duschen.

- Jag skulle vilja må bättre, psykiskt som fysiskt. Är jag inte förkyld, har ont i ryggen osv så känner jag mig ofta nedstämd och deprimerad.

- Jag önskar att jag vore en bättre vän. Jag vill kunna ställa upp till 110%, 24-7, för mina vänner och min familj.

- Jag vill utbilda mig till undersköterska, sjuksköterska och frisörska.

- Jag vill få ett fast jobb med stadig inkomst.

- Jag skulle vilja arbeta med olika organisationer. Hjälpa hemlösa, bygga upp ett aktivitetcenter för pensionärer osv.

- En annan dröm är att kunna starta upp ett privat äldreboende, där det inte ska vara dyrare att bo än någon annanstans.

* Där ska det finnas en spa-avdelning med bassänger och jaccuzi's, och givetvis utrustning så att även rullstolsbundna och rörelsehindrade i övrigt ska kunna bada.
*Det ska finnas olika rum med utrustning så att pensionärerna kan pyssla på med det dom tycker om (sticka, väva, snickra osv.)
*Det ska vara underhållning i form av tex musik minst en gång i veckan.
* I anslutning till matsalen ska det finnas ett stort kök, där mina anställda kockar ska laga bra mat. Frukost, lunch, middag och mellanmål.

Har så mycket idéer om just det här!


Den här listan kan fortsätta i evigheter. Får se om jag fyller på den så småningom.

Allt och inget


Jag är vaken ännu en natt. Det börjar höra till vanligheterna, så jag orkar inte förklara varför varje gång. Jag tog och handdiskade den lilla disken som var. Onödigt att ställa ner det i diskmaskinen när det bara tar ett par minuter att diska det för hand. Jag diskar faktiskt för hand ganska ofta numera. Man sparar ju lite pengar på det, och framförallt så sparar man lite energi. Sen är det faktiskt inte så jobbigt. Måste ju dessutom få in vanan, eftersom att det inte finns någon diskmaskin i nya lägenheten. Vi kommer att köpa en så småningom.

Hade fått ett mail från Zizzi's kundklubb, där det stog att dom ska öppna i stan igen. Svägerskan har ju berättat det förut, och ingen blev väl gladare än jag när jag fick veta det! Jag älskar den affären! Hoppas att personalen är lika trevliga och proffsiga som dom var förut. Tänkte faktiskt fråga svägerskan om hon vill hänga med ner på stan en sväng idag. Har lite andra ärenden att uträtta, bland annat så ska jag gå på guldfynd och hämta ut Tommys armband. Sen måste jag gå på banken en sväng.

Ikväll klockan 18 så ska jag och svägerskan på klädparty hemma hos Kicki. Jag har varit på många olika partyn, men aldrig ett klädparty, så det ska bli kul. Skulle tydligen finnas barnkläder också, så Leeah tyckte att hon kunde få följa med :)

I tisdagskväll så var jag barnvakt åt Leeah. Fasters guldklimp! Vi busade en stund och Leeah sjöng så fint för mig :). Sen satt vi i soffan och tittade på tecknat medans Leeah fick mat. Efter att vi hade tagit det lugnt en stund efter maten så satte jag henne i gåstolen. Den verkar vara väldigt populär. Hon kan traska omkring och prata hur länge som helst. Efter en stund när sötnosen började klia ögonen så bytte vi blöja och tog på pyjamas, sen värmde vi mat och sen var det läggdags. Jag var förberedd på att hon inte skulle vilja somna (faster är ju inte riktigt van), men det gick hur bra som helst. Hon somnade nog ganska på en gång. Fick höra av svägerskan sen att hon hade sovit hela natten efter att jag la henne. Man får väl lov att vara lite stolt? :)


Klockrent!



Sungha Jung


En 13-årig pojke från Sydkorea
Man kan tro att han har spelat gitarr enda sedan födseln,
men faktum är att han inte har spelat så länge.
Han är grönjäkligt duktig!


Sungha Jung - Living On A Prayer (Bon Jovi)



Sungha Jung - Kiss From A Rose (Seal)




Fler videor med honom finns här

Sisådär ja


Dåså. Då var vi ca 11.000 kronor fattigare. Räkningarna är betalda och frysen är full med mat, så en liten slant har man ju över till att sätta in på sparkontot.

I fredags så hade jag bestämt att jag skulle ner på stan för att uträtta några ärenden. Svägerskan undrade om vi skulle äta lunch på stan, så jag mötte upp henne+barn. Vi gick i lite affärer en stund, och sen gick vi och letade efter någonstans där vi kunde äta. Vi hamnade till slut på Eastern och åt buffé. Mums!

Efter lunchen så fortsatte vi att kika runt i affärer. Jag har ju inte varit ner på stan någonting sen Gina tricot, cubus och alla dom affärerna öppnade, så jag ville gärna ta en extra titt där. Inne på cubus så provade jag ett par jeansleggings som jag blev tokkär i. Dom kostade egentligen 179 kr, vilket jag tycker var ett alldeles utomordentligt bra pris, men blev överraskad när jag fick 30% rabatt och endast betalade 125 kr för dom. Köpte även ett par mysiga tjockstrumpor med långa skaft på Indiska, och lite underkläder.

När vi kände att vi var klara på stan så tog vi bussen hem till Elin och Markus. Vi for iväg på Lillänge en sväng och handlade. Jag köpte halva apoteket till pappa som är jätteförkyld. Sen blev jag och Tommy bjudna på middag hemma hos Markus och Elin. Tacos. Mums!

Lördag. Jag klev upp tidigt och packade väskan. Klockan 06.30 hämtade Evert upp oss, och sen bar det av mot Lit. Jobbade igår, och har jobbat idag. På kvällen så sa jag ifrån på skarpen av vi fanken inte skulle titta på någon dansbands-kamp, för på lördagar klockan 20.00 är det Körslaget för hela slanten! Jag älskar det programet, och nu tycker jag att det är skitsvårt att bestämma sig för vem man hejjar på. Jag blev överlycklig att Team Caroline åkte ut nu! Favoriten är ju Pontare, men det är lite olika vad man tycker från gång till gång. Nu i lördags så överraskade ju Olas manskör glatt med ett maffigt framförande av Angels (som förövrigt är en sjukt bra låt.) Jag fick gåshud över hela kroppen, och jag fantiserade om hur underbart det måste ha varit att stå där och framföra en så bra låt i kör.

När jag gick gymnasiet så hade vi både körsång A och B, och det var några av dom roligaste kurserna jag läste! Att sjunga i kör är skitkul, och det är så häftigt när man hör alla stämmor, och man känner sig så jäkla nöjd och glad när man sätter en låt felfritt rakt igenom!

Körslaget är verkligen ett program som jag skulle kunna tänka mig att medverka i om jag någon gång får för mig att vilja vara med i tv.

Team Ola - Angels (Robbie Williams)


Nej nej nej!


Självklart så ska ju jag också bli förkyld nu då. Hade hoppats på att få slippa, men icke. Så jag gör allt för att må bättre till helgen så att jag kan jobba. Har verkligen inte råd att vara sjuk!

Just nu håller jag på att baka bröd. Mitt absoluta favoritbröd! Annas svarta bröd heter det. Riktigt gott, och som förklaringen lyder; Man tänker inte ens på att det är nyttigt. Alla borde testa det. Dessutom är det superenkelt att göra, och speciellt om man har tillgång till en assistent. Ett tips: Jag tycker att 1 dl russin är för lite. Jag häller i efter egen smak.

Idag var jag och Tommy bjudna hem till Kicki och Pether på fika, för Pether fyller år. Men tyvärr så valde jag att avstå med tanke på att jag inte känner mig så kry. Vi får åka dit en annan dag och gratta honom. Grattis grattis Pether!

Ne, kanske man ska ta reda på disken.

Lista


Jag vaknade av en mardröm för en stund sen, och vågar inte riktigt somna om än. Typiskt, jag som somnade så gott, och i bra tid dessutom!

Snodde en lista av Annelie.


HAR DU:

-Ett förhållande: Ja, sen drygt ett år tillbaka.
-En bästa vän: Ja. Pappa är min bästis :)
-Haft ett seriöst förhållande: Ja.
-Dejtat en av dina bästa kompisar: Nej.
-Blivit kär vid första ögonkastet: Ja.
-Fått ditt hjärta krossat: Ja.
-Skrikit åt en lärare: Oja, mången gång.
-Kysst någon och sedan ångrat dig: Ja.
-Ljugit för dina föräldrar om vart du är: Ja, tyvärr.
-Några smycken som kostat över 1000 kr: Ja.
-Snusat: Tyvärr så snusar jag.

DAGENS (tidigare igår):

-Klädsel: Stor svart t-shirt, blåa trekvarts mysbyxor.
-Smink: Piffade till mig lite innan tjejerna kom på middag. Ingen speciell sminkning. Foundation, puder, ifyllda ögonbryn, rouge och mascara.
-Frisyr: Uppsatt i slarvig knut.
-Låt : AFI - Love Like Winter
-Vill ha: Flera par jeansleggings.
-Sjuka: Ingen.
-Drog: Snus.
-Saknad: Mamma. Varje dag!
-Köp: Ingenting.
-Godis: Chokladtårtan som jag bjöd på till efterrätt.
-Attityd: Nöjd och glad.
-Tanke när du såg dig själv i spegeln i morse: Plocka ögonbrynen.


FÖRSTA:

-Bästa vän: Kicki, som är en av mina bästa vänner än idag!
-Bil: (Min och Tommys) en Audi kombi.
-Kärlek: När jag var runt 5-6 år. Erik.
-Husdjur: Fiskar.
-Semester: Har aldrig varit på någon utlandssemester. Men semester för mig har alltid varit Veksjön. Så det var med sannolik het min första semestertripp.
-Jobb: Förutom sommarjobb så var mitt första jobb timvikarie på Häradsgården i Lit, där jag fortfarande jobbar.
-Köpta skiva: Oj vad länge sen! Idde Schultz.
-Piercing: Öronen. Och förutom öronen så var det näsan.
-Konsert: A-teens på stortorget i stan.

SISTA:

-Personen som smsade dig: Storebror.
-Personen som du kramade: Tommy.
-Personen som ringde dig: Pappa.
-Personen som du ringde: Pappa.
-Alkoholdrycken: Päroncider.
-Bilfärd: Iförrgår.
-Filmen du såg: The Proposal med Sandra Bullock.
-Gången du grät: Häromdagen.
-Måltiden: Uncle bens sweet n' sour till middag.

Shopping


Innan jag flyttade hem till Tommy så shoppade jag kläder för ett par tusenlappar i månaden. Jag shoppade inte för shoppandets skull, utan jag handlade mest bara nödvändiga saker. Jag behövde nya kläder, och jag hade råd.

Men sen jag flyttade hem till Tommy så är kläder någonting som har legat långt nere på saker att prioritera. I ett hushåll med endast en stadig inkomst och en varierande inkomst så känns kläder inte så viktigt. Något plagg ibland har det väl blivit, också gjorde vi en beställning från ellos i somras.

Härom veckan så tog jag och Tommy en sväng på stan, och då fick jag unna mig lite nytt.




Jag köpte sånna här skor för ett par år sen, och dom är underbara!
Köpte ett par vita då, men den här gången köpte jag svarta.

En ny vinterjacka.
Hur ska jag klara av att ha den här på mig? Den är svinvarm!


Jag älskar leggings, men har bara svarta med kortare ben.
Så jag köpte ett par jeansleggings, vilket var ett av dom bästa köp jag någonsin gjort!
Love them!
Fler sånna ska det bli!


Tack älskling!

Lite av vad som hänt den senaste tiden:


- Jag och Tommy var barnvakt åt Leeah och Nova. Det handlade om ca 2,5 timme, men det hann hända mycket på den stunden. Jag har aldrig varit barnvakt åt någon som är yngre än 3 år, så det gick över förväntan. Dock så var det lite knepigare att få lilla damen att somna. Hon kände nog på sig att det varken var mamma eller pappa som var där. Vi prövade alla tänkbara saker för att få henne att somna. Till slut så sa jag till Tommy att vi skulle prova med lite mer mat, och precis när jag hade gjort klart den så hade hon somnat. Lilla gumman. Nova var som vanligt helt fenomenal. Hon pysslade på under tiden vi tog hand om Leeah. Hon är så duktig!

- Leeahs dop den 10:e oktober. Vi var i Marielundskyrkan där lilla skönheten döptes. Hon tyckte att det där med vatten på huvudet var dumheter! Men annars var hon mest nöjd. Jättefint dop, fin musik, gott fika!

- Jag och Tommy åt ute. Efter att vi hade hjälpts åt att stöka ihop efter dopet så for vi och handlade. Sen bestämde Tommy att vi skulle gå ut och äta på kvällen. Det är inte ofta vi beställer hem mat eller går ut och äter, så vi unnade oss det. Vi bokade bord på Asia. Vi åt buffé och jag drack en cider. Jättemysigt! När vi kom hem så mös vi ner oss i soffan och kollade på film.

- Middag med flickorna hemma hos Kicki. Jättemysigt, och jättegod mat! Man kan äta så mycket god mat utan kött! Jag älskar vegetariskt! Och ett STORT plus för efterrätten! Hemmagjord glass. Tack så mycket Kicki!

- Sak-bytar-kväll hemma hos Kicki. Jag tog med mig wokpannan och cappuccinomuggar som aldrig används. Kicki bjöd som vanligt på gott fika. Jag kom hem med en sminkväska som såg helt ny ut, ett nagelack, böcker och pyjamas+mössa som jag gav till Leeah. Mycket nöjd!

- Igår bjöd vi Karin, Evert, Annelie och Evangeline på middag. Mys! Köttgryta och ris. Jättegott!

- I morgon har jag bjudit hem Annelie, Kicki och Sara.H på middag. Jag vet inte om Kicki och Annelie tar med sig flickorna, men det hoppas jag! Ni får givetvis komma när ni vill, men ca 17.00 så är middagen serverad :) Så ikväll har jag bakat bröd som jag tänkte bjuda på till maten.


Nu ska jag fortsätta med lite förberedelser till i morgon.

Sammanfattning av helgen


I torsdags for vi till Lit och sov över. Jag skulle upp och jobba tidigt på fredagen.

I fredags jobbade jag fyra timmar. Sen gick jag hem och vilade en stund. Tommy och Elias kom till Lit. Vi åt middag. Sen for vi in till stan igen, hämtade en släpvagn och for hem till Lotta och Bullen för att hämta lite möbler som vi köpt av dom. En jättefin sängram som vi hade tänkt ha i gästrummet först, men det lutar nog åt att vi har den i vårat sovrum istället. Och en fin bäddsoffa som ska stå inne på kontoret. Bägge delarna för en billig peng! Vi for hem med grejerna, ställde tillbaka släpvagnen, sen for vi hem till Anders och Jessica och satt och pratade en stund. Mkt trevligt! Efter det så for vi till Lit igen.

Igår blev det sovmorgon. Sen stökade jag på med tvättstugan en stund. Sen lagade vi tidig middag eftersom att pappa skulle iväg och spela. Vi (Jag och Tommy) satt mest bara i soffan och kurade under kvällen. Fick besök en stund, och efter att besöket åkt hem så tog vi ett bad tillsammans. Sen gick vi och la oss, men ingen av oss kunde sova. Klockan 02.00 ringer pappa. Då har våran bil dött mitt ute i skogen. (Pappa lånade min och Tommys bil när han for iväg på spelning). Fick låna grannens bil, och åkte och hämtade pappa och hans spelkompisar. Tommy försökte få igång våran bil, men utan framgång. Så vi fick lov att lämna bilen i skogen. Väl hemma igen hade klockan hunnit blivit 04.00. Jag la mig och skulle försöka sova en stund innan jag skulle upp och jobba, vilket inte gick. Började må riktigt riktigt illa, så det var bara att ringa till nattpersonalen och säga att jag inte vågade komma på jobbet med mitt illamående. Efter ett tag så prövade jag att lägga mig, och då somnade jag på en gång.

Idag väckte Tommy mig vid 10. Evert skulle komma med en trailer så att vi kunde frakta bilen till stan. Vi packade ihop våra saker, och jag blev erbjuden skjuts hem av Markus och Elin. Väl hemma så slängde jag mig i sängen på en gång, fortfarande något matt efter illamåendet, och sov en stund. Efter ett par timmar kom Tommy hem. Han berättade att det tog ett tag innan dom fick upp bilen på trailern pga att saker och ting inte funkade som dom skulle.

Så nu står våran bil på Everts jobb. Totalt död. Troligen bränslepumpen, men vi vet inte. Det lustiga är att pappa lämnade in sin bil på verkstad bara för ett par dagar sen för precis samma sak. Den bara dog hemma på gården när han skulle parkera. Det är troligen bränslepumpen på hans bil också. Min pappa är väldigt otursförföljd just nu, stackarn!

Tur att vi har en buffert så att vi kan reparera bilen. Annars hade vi fått vara utan bil ett tag.

Hoppas att eran helg har varit bättre!

RSS 2.0