Mitt hår

Senast jag gjorde någonting med mitt hår var i april/maj förra året tror jag. Då klippte jag och slingade. Men sen jag blev gravid så har jag inte gjort någonting. Varken färgat eller klippt. Håret började växa tokfort, så därför kände jag att jag ville spara ut håret en bit.

Nu börjar jag tycka att mitt hår är tråkigt och fruktansvärt slitet, så jag sitter och googlar frisyrer och färgningar. Självklart kommer jag att fråga om det är riskfritt eller inte för gravida att färga håret när jag ska till frissan. Har läst en del om det och det står ju olika överallt. Någon av er som vet kanske?

Vilket fall som helst. Jag är så himla sugen på mörkare underhår och slingor i olika ljusa nyanser i överhåret. Har alltid tyckt att det har varit så snyggt, och en gång i tiden hade jag mitt hår färgat så. Har aldrig trivts så bra i någon annan färgning, och jag gjorde ett fruktansvärt misstag som färgade om håret då.

Inte den bästa bildkvalitén, men det är ungefär så här jag menar (tänk bort dom röda slingorna):

Bilden är lånad från google


Är däremot inte riktigt lika säker på vilken frisyr jag vill ha. Jag skulle vilja ha en riktigt tuff frisyr. Rejält uppklippt och busigt. Men jag vill kunna sätta upp håret också. Så den här gången lutar det nog åt att jag bara toppar håret och kanske klipper upp det lite. Vi får se.

Vecka 36 (35+2)

Senaste tiden:

Jag har blivit faster till två fina tvillingflickor! :) Så nu är jag faster till sammanlagt fyra fina flickor som jag älskar så mycket! :)

Jag är ett riktigt hormonmonster just nu. Kan börja gråta för ingenting, men ibland finns det verkligen anledningar också. Jag tänker mycket på mamma nu, och hur det hade varit om hon hade levt. Då hade hon varit farmor till tre stycken, bonusfarmor till en och snart mormor till en. Hon hade älskat sina barnbarn mer än någonting annat i hela världen, och jag är så ledsen och arg för att hon inte fick leva och njuta av dom.

Jag har sammandragnings-maraton mest varje dag. Ibland gör det ont, men oftast känns det bara obehagligt.

Jag blir så fort trött. Häromdagen så åkte jag in till stan och fikade med mina flickor, och efteråt gick vi en liten runda på stan. När jag kom hem sen på eftermiddagen så var jag så trött att jag höll på att slockna när jag och älskling åt middag.

Vi åkte in på förlossningen tidigare i veckan, för vi trodde att tösen var på väg. Jag var helt säker på att det var riktiga värkar jag kände, men inne på förlossningen så konstaterades det att tösen inte hade några som helst planer på att komma. Hon mår så gott i magen så! Troligen så var det lite kraftigare förvärkar jag kände av.

När jag var till BM förrförra veckan så tyckte hon att magen hade blivit väldigt stor på bara två veckor. Och mycket riktigt, när hon mätte magen så hade den växt som ogräs! Jag låg ganska högt över kurvan. Så hon misstänkte att det kunde vara grav-diabetes (bäbisar kan bli väldigt stora av det). Så i onsdags var jag iväg och gjorde en glukosbelastning som visade att jag inte har diabetes. Skönt! Men från fredagen den 22:a till i onsdags den 26:e så hade magen växt en bit till! Så BM skickade en remiss till specialistmödravården på en gång. Så nu på tisdag ska jag dit för ett tillväxtultraljud för att se hur stor tösen är. Är hon mycket för stor så kan det bli frågan om igångsättning ganska snart.

Vi har börjat föräldragrupp. Även om man redan läst och hört det mesta som tas upp där så tycker jag att det är superbra! Kul att få träffa andra blivande föräldrar som bor i närheten.

Tösen verkar älska musik! Pappa Tommy höll telefonen framför magen häromdagen, och hon dansade som det kändes :) Och ibland när jag sjunger för henne så känner jag (troligen) ett knä eller nånting som åker fram och tillbaka över magen. Favoriten verkar vara Bä bä vita lamm :)


Det blir mest bara gravid och bäbisprat här på bloggen :)


Här kommer en bild från förra veckan:


Så här ligger det till

Tar och härmar Annelie lite ;)


Jag är i vecka 33.
Jag har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Jag är i 7:e kalendermånaden.
Jag är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Jag är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 2 mar 2011
Jag har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.


Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Vecka 32 (31+6)

Just nu går dagarna ganska segt. Jag blev ju beviljad havandeskapspenning, så jag jobbade min sista dag den 30:e december. Det kändes både konstigt och skönt. Dom sista veckorna kändes det faktiskt jobbigt att åka och jobba när man dels inte mådde riktigt hundra, och dels inte kunde röra sig obehindrat. Så nu går dagarna segt som sagt, men jag har chansen att lägga mig och vila när jag känner att jag behöver det, och det är väldigt skönt.

Det blev ett lugnt nyårsfirande för våran del. Vi bjöd hit min familj på födelsedagsfika. Sen åt vi middag allihopa hos M och E. Och efter middagen blev jag så trött och slut så jag somnade i deras soffa. Vid 22-tiden bestämde vi oss för att åka hem. Vi bäddade i vardagsrummet och kikade på Skansen. Vi kysste varandra vid tolvslaget, och sen somnade vi gott i varandras armar. Som sagt, ett väldigt lugnt nyår :)

Magen bara växer och växer. Snart orkar jag inte bära den längre! I måndags var jag iväg på UL för att få veta hur moderkakorna låg, och jag har ingen föreliggande moderkaka längre. Skönt! Fick också veta att tösen växt precis som hon ska och att hon väger ca 2,1 kg nu. Inte så liten längre! Hon ligger med huvudet neråt, och det har hon gjort i någon vecka nu. BM tror att hon kommer att ligga kvar så tills det är dags.

Sen någon vecka tillbaka så har jag svårt för att hitta en bra ställning att sova i. Jag kan inte ligga på rygg längre, för då kan jag nästan inte andas. Så det blir mest att jag ligger på sidan. Men konstigt nog så vaknar jag alltid av att jag ligger på mage.

Blev lite orolig för några dagar sen, då jag skrev på FB om hur tösen förde ett väldans liv då jag duschade varmt. Jag fick två kommentarer, den ena skrev att bäbis kan tycka att det blir för varmt, och den andra skrev att dom kan bli stressad av varmvatten. Såklart så blev jag orolig, och har avstått från varmare vatten, vilket faktiskt har varit en stor uppoffring för mig då jag duschar varmt när jag har ont. Jag tog upp det med BM igår när jag var dit, och hon sa att det ska krävas väldigt hett vatten och att man badar/duschar väldigt länge för att bäbisen ska känna av värmen. Möjligtvis att bäbisen får lite högre puls om man badar/duschar varmt längre stunder. BM sa att jag lugnt kunde fortsätta med mina duschar, och hon tyckte att om det lindrade min värk (både foglossning och förvärkar) så var det bara positivt. Skönt!

Ne, nu hoppas jag att karln kommer snart så vi kan gå och handla till dagens middag. Chili con carne. Mums!

Bild

Så här såg magen ut vecka 15+2.
Jag fick stor mage tidigt.Bild


RSS 2.0