Tatueringen - Första sittningen


Jag hade tid klockan 14 hos Daniel. Så tanken var att jag, Kicki, Pether och Agnes skulle gå och fika innan dess. Men när vi stog inne på WE så ringde dom från Pecka och frågade om jag kunde komma 12.30 istället. Och självklart kunde jag det!

Han hade ritat upp dom precis som jag hade tänkt mig! När han gjorde konturerna så satt jag helt avslappnad. Det gjorde faktiskt inte ett dugg ont. Det var bara vid armbågen det kändes litegrann. Men när han började fylla i färgerna däremot, då gjorde det ont. Och det gjorde riktigt ont vid armbågen.

Jag satt ca 3,5 timme, och vi fick det mesta gjort. Det som ska göras nästa gång, den 10:e februari:

- Han ska göra några fler blommor där jag tyckte att det blev lite för glest.
- Han ska göra grenar. Inte vanliga grenar, utan dom ska bli mer otydliga mot slutet. Dom ska se lite utsuddade ut.
- Han ska fylla i gul färg i mitten på alla blommorna. Fylla i bladen, och fylla i dom tre blommorna som vi inte hann idag.
- Han ska lägga skuggning runt om blommorna, så att färgerna framhävs mer.

Jag är skitnöjd redan nu! Vad ska jag då vara när den är helt klar?

Som ni ser så sitter plasten på. Den får jag ta av i morgon. Också blev bilderna lite suddiga. Men det kanske ni överlever? :P










Snodd av Annelie som snodde den av Kickan osv :)


Vad heter ni?
Sarah och Tommy.
Hur träffades ni? Allra första gången vi träffades var på krogstråket för några år sen. Annars var det på Annelie och Andreas bröllop då vi satt brevid varandra på festen efteråt.
Hur länge har ni varit tillsammans? 4 månader och 10 dagar.
Är ni förlovade? Ja :)
Bor ni ihop? Ja :)
Har ni barn? Nej, inte än.
Har båda körkort? Tommy har haft körkort i snart 10 år. Jag ska snart börja med mitt.
Kommer du ihåg er första kyss? Ja. I kyrkparken efter våran första dejt.
Vem sa "Jag älskar dig" först? Jag när jag var full. Men jag menade det verkligen!
Vem är äldst? Tommy är 5 år, 10 månader och 8 dagar äldre än mig.
Vilka stjärntecken är ni? Jag är stenbock och Tommy är fisk.
Vem fyller först på året? Tommy. Han fyller 20:e februari.
Vem är längst? Tommy som är 1,70. Jag är 1,60.
Vem sjunger bäst? Jag måste väl säga att jag sjunger bäst av oss.
Håller ni i handen på stan? Ibland.
Kände ni varann innan ni blev ihop? Nej, men jag visste vem han var och han visste vem jag var lite löst.
Vad har ni gemensamt? Vänner och vissa intressen.
Blev du kär vid första ögonkastet? Ja, det vill jag nog påstå.
Har ni någon speciell låt? Aerosmith - I Don't Wanna Miss A Thing.
Har ni stora framtidsplaner? Ja oja! Vi ska renovera lägenheten, vi ska resa, vi ska förhoppningsvis skaffa barn, kanske köpa hus nån gång.
Har ni gråtit i varandras armar? Jag har sett Tommy gråta en gång, och det var när jag fick panikångest attacken. Jag har däremot gråtit många gånger, och Tommy har alltid tröstat mig.
Har ni varit utomlands tillsammans? Nej, inte än. Men förhoppningsvis kanske fram mot sommaren/hösten :)
Vilket är ert bästa minne? Våran förlovning.
Vem lagar bäst mat? Tommy är sjukligt duktig på att laga mat!
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Det är olika. Tommy kan bada i flera timmar medans jag kikar på en film. Ibland myser vi ner oss i soffan och tittar på en film tillsammans. 
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Ja.
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Njae, jag bodde i Lit och Tommy i Torvalla.
Blir du lätt svartsjuk? Nej, inte i det här förhållandet.
Ringer eller SMS:ar ni mest? Vi ringer och smsar ungefär lika mycket.
Brukar nån av er prata i sömnen? Ja, jag brukar prata väldigt mycket i sömnen. Tommy nån gång ibland.

Fel


Något är fel med blogg.se idag.
Jag kan inte ladda upp bilder, och jag kan inte kommentera vissa bloggar.
Störande!

Men herregud


Det är söndag morrgon. Jag är ledig och skulle i vanliga fall kunna sova ett par timmar till, lätt. Men jag vaknade för ungefär en kvart sen och kände mig hur pigg som helst. Nu sitter vi med varsin dator i sängen. Jag tänker föreslå att vi slår igång en film och försöker somna om bägge två. Vi behöver sova.

Igår klev vi upp tidigt och gjorde i ordning fika för Dorotearesan. Klockan kvart över åtta for vi hemifrån, och med lugn körning och fikapauser så kom vi fram halv tolv.

Klockan ett var det dop för min lilla kusin. Sötnosen somnade direkt efter att han fått vattnet på huvudet :). Sen hade dom bullat upp med en massa gott. Smörgåstårtor, vanliga tårtor, kakor och bullar. Alfons blev jätteglad för doppresenten. Vi var ett gäng som gick ihop och köpte. Så av oss fick han tre bodysar, tre par mysbyxor, två par strumpor, och en jättesöt tandburk i stål. Han blev jätteglad :). Kanske lägger upp nån bild från dopet, beroende på vad Alfons mamma och pappa tycker.

Vid fyratiden åkte vi hemöver. Det gick lite fortare på hemvägen, så vi var hemma i Lit strax efter sex. Vi var hemma i Torvalla vid niotiden. Och då ramlade jag i säng på en gång.

Just det, film var det ja.

Underbart!


Vi hann ut till Frösön efter att Tommy slutat jobbet. Vi visade upp våra idéer och bokade våra tider. Vi fick våra tider samma dag, så den tredje juni ska vi sitta från 10 och framåt och gadda oss :). Både Moa och Mia hade bokningsstopp, och Anette var fullbokad fram till juni. Men men, den som väntar på något gott..

Behöver inte vänta speciellt länge. Anledningen till att vi inte gick till Pekka var för att jag vet att det brukar vara lång väntetid där. Men jag frågade Tommy om vi inte bara kunde kika in där och höra oss för om tider. Och det gjorde vi. Nu på tisdag, så ska jag påbörja min tatuering. Perfekt eftersom att jag får lön då! Sen ska jag få göra färdigt tatueringen en och en halv vecka senare. Snacka om att jag längtar som en tok! Behåller även min tid den tredje juni :)

Äntligen fredag!


Idag ska vi äntligen åka ut på Frösön och beställa tatueringstid! Gud som jag har längtat. Och nu har jag bestämt mig säkert för hur min tatuering ska se ut. Det kommer säkert att bli jättesnyggt, och speciellt när någon av dom på Man's Ruin ritar upp den.

Sen ska vi fara ner på stan och uträtta lite ärenden. Bland annat så ska vi titta ut en doppresent till Alfons, och sen ska vi gå och titta en gång till på fönsterlamporna som vi var sugna på. Förhoppningsvis så köper vi dom också så att vi kan plocka undan ljusstakarna nån gång.

Vill också säga att jag verkligen lider med AllaHosOss. Hoppas verkligen att ni blir bra snart! Massvis med krya på er kramar.

Min förlovningsring


Du och jag älskling



Jag kommer aldrig att kunna förklara för Tommy hur mycket jag älskar honom.
Kan inte ens förklara det för mig själv
Jag vet bara att den kärlek som jag känner för honom är stor och mäktig

Han hjälper mig med allt. Allt från en simpelt problem med datorn till alla tuffa beslut man måste ta. Han finns jämt vid min sida. Han tröstar mig när jag är ledsen och mår dåligt, och han är glad för min skull om något har gått åt rätt håll.
Han skämmer bort mig och behandlar mig som en prinsessa.

Jag är så glad att jag har dig
Min lyckligaste stund var när du friade till mig
Jag älskar dig

Rubrik?


Igår ringde jag och hörde mig för när jag ska jobba nästa gång. Nästa onsdag. Oj! Ledig i en hel vecka till. Ganska härligt faktiskt. Då ska jag försöka orka med allt som borde göras här hemma. Plocka ihop, dammsuga och skura, ta ner julgardinerna och sätta upp nya, bädda rent i sängen och pyssla om blommorna.

Igår blev det en heldag med Sara, Annelie och Evangeline. Jättemysigt! Jag och Sara tog en promenad ner till Annelie. Vi fikade och surrade och lekte med Evvan. Sen tog vi en promenad hem till mig. Vi spelade Scene It, och jag bjöd på middag. Lekte mer med Evvan. Hon är för go! Vill helst upp och gå hela tiden :)

Nu på lördag så tar vi en tripp upp till Dorotea för att vara med på Alfons dop. Det blir jag, Tommy och Mattias som åker. Ska bli jätteroligt! Förhoppningsvis så tittar vi ut en doppresent idag efter att Tommy har slutat jobba,

Dags för lite frukost nu kanske. 

Uppe med tuppen


Ja, frågan är om jag ska jobba idag? Det är tjorv med mitt schema, och igår började alla vi på service på ett nytt schema. Grejjen är att jag vet fortfarande inte hur mitt schema ser ut, eftersom att dom skulle ändra just schemaraden som jag går på. Det hade ju varit bra om alla raderna var färdiggjorda till igår då nya schemat började gälla. Så jag fick ringa igår och höra mig för om jag skulle jobba eller inte. Och hur det såg ut nu i veckan. *** skulle kolla upp det och sen höra av sig till mig, men jag har fortfarande inte hört någonting.

I fredags så fick vi äntligen hämta våra ringar. Och dom blev så himla fina! Vi är jättenöjda! Bilder på dom kommer senare. Efter att vi hade hämtat dom så for vi och handlade lite, och sen hämtade vi upp lillebror, så han följde med oss hem och åt middag med oss.

I lördags kväll kom svärföräldrarna över på middag, jättetrevligt! Dock så blev jag så himla trött på slutet. Så jag ramlade direkt i sängen när dom gick hem.

I söndags
efter att jag slutat jobba så hämtade vi upp pappa och Zorro, så dom följde med oss in till stan. Jag och Zorro blev avsläppta hemma, sen for Tommy och pappa vidare för att montera extraljus på bilen. Jag och Zorro gick och hälsade på Sara, som sen följde med oss hem. Vi surrade och spelade Scene It. Efter ett tag så kom gubbarna hem, och då blev det middag. Sen satt vi alla och fikade och kikade på film. Mycket trevligt! Sen skjutsade vi hem pappa och Zorro till Lit.

En väldigt trevlig helg :)

Hemska dag!


Jag hade en olustig känsla inom mig i morse när jag vaknade. Jag kan fortfarande inte riktig sätta fingret på vad som kändes fel. Precis allt kändes värdelöst och konstigt. Kände mig ledsen och rädd på något sätt. Precis den där känslan man har när man är deprimerad.

Jag hade precis sminkat mig och skulle gå in på badrummet för att borsta tänderna, då jag känner att det blir fruktansvärt tungt att andas. Jag får panik, och det blir ännu svårare att andas. Tommy upptäcker mig storgråtandes inne på badrummet. Jag kommer inte riktigt ihåg vad som hände sen, bara vissa stunder. Jag försökte koncentrera mig på att andas, fast att det nästan inte gick. Jag grät och grät. Bara grät hela tiden.

Tommy frågade om vi skulle fara in på sjukhuset, eller om vi skulle ringa efter ambulans. Men jag tyckte att det var viktigare att han ringde mitt jobb först. Men där fick han inte tag i nån, så han fick ringa G och tala om hur det låg till.

Tommy sa att jag skulle sätta mig i soffan, och att jag inte fick somna. Han berättade också att en ambulans var på väg. Det tog nästan 20 minuter för dom att komma hit ut till Torvalla. Och hela tiden fick jag mer panik för att jag nästan inte kunde andas.

Till slut kom dom iallafall. Det var två killar, och det första ena killen gör är att suckar och sen säger han "Jahapp" med en väldigt besvärad ton. Jag var jättetorr i munnen efter mina försök att kunna andas så bra som möjligt, så när jag pratade så hördes det nog inte så tydligt vad jag sa. Då säger andra killen "Kan du inte prata eller?" Också han med en väldigt besvärad ton. Just då kände jag bara att dom kunde sticka åt helvete, om jag nu var så mycket till 'besvär' för dom. Dom ställde lite frågor, mätte syret i blodet och tog blodtrycket. Allting såg normalt ut. Dom konstaterade att jag hade fått en panikångest attack, och förklarade att det är ingenting jag kommer att dö av. Ne visst, men man blir ju livrädd ändå när man inte kan andas, och när man dessutom inte förstår vad det beror på. Dom frågade om jag ville följa med till akuten, men jag tackade nej till det.

Efter att dom for så satt jag och grät länge, länge, länge. Livrädd. Miljoner tankar i huvudet. Som ett garnystan som trasslat ihop sig. Och Tommyälskling som stannade hemma från jobbet för min skull. Älskade älskade älskling. Min ängel. (Tvingade honom att gå på jobbet iallafall när jag kände mig bättre. Han var så rastlös.)

Idag tillåter jag mig själv att synda lite. Tommy förstog direkt när jag frågade honom om han kunde göra mig en liten tjänst efter jobbet. Vilken sort? frågade han. Kronan White svarade jag.

Nu ligger jag i sängen och kollar på Saltkråkan. Ambulanskillarna sa att jag skulle ta det så lugnt som möjligt. Gärna vila mycket. Ont i huvudet har jag också. Men det är jag inte förvånad över.

Usch, det här vill jag inte uppleva igen!

Härliga morgon!


Jag vaknade ganska precis 02.01 i natt av att Tommy hade smask-maraton. Så fort jag rörde på mig så började han smaska, och när han rörde på sig så smaskade han ännu mer.

Fast egentligen, vad gör väl det? Han är världens finaste, och han är ännu lite finare när han sover. Så jag har legat och bara tittat på honom i säkert 2 timmar. Och rätt som det är så klappar han mig lite på rumpan, och rätt som det är så klappar han mig på huvudet. Sötnosen!

I lördags så blev det en riktig ordentlig storstädning av badrummet.
Och jävlar i mig vad skitigt det var!

- Jag torkade av alla rör
- Jag torkade väggarna
- Vi drog fram tvättmaskinen så att jag kunde skrubba golvet där
- Jag skrubbade rent golvet under badkaret
- Jag rensade avloppet under badkaret
- Jag rengjorde hela toalettstolen
- Jag rengjorde badkaret
- Jag rengjorde handfatet + under handfatet

Jag rengjorde varenda liten pinal där inne! Och gud vad skönt det kändes att ta sig en dusch i ett alldeles nystädat och fräscht badrum! Dock så blev jag sängliggandes sen på grund av ryggen.

I söndags så hade vi tvättstuga. Vi har ju egen tvättmaskin i lägenheten, men vi har bestämt oss för att börja tvätta i tvättstugan också. Har vi någonting som måste akuttvättas så gör vi det hemma, men resten tvättar vi i tvättstugan. Vilket fall som helst, när vi skulle gå hem från tvättstugan efter att ha laddat andra omgången tvätt så halkade jag och landade pladask på rygg. Och ni kan ju gissa hur det gick? Skitdåligt! Så jag blev liggandes, och Tommyälsklingen hjälpte mig när jag skulle kliva upp eller vända på mig.

Så jag fick vackert lov att sjukanmäla mig igår. Skulle ha jobbat 16.15 - 20.30. Så nu håller jag på att vila upp mig tills på torsdag, för då måste jag åka och jobba.

Nej, nu ska jag snart pussa älskling hejdå, sen ska jag försöka stappla mig fram till köket och göra lite gröt.

Sammanfattning av 2008


Gjorde du något 2008 som du aldrig gjort förut?
Jag flyttade hemifrån, blev sambo, köpte bil och förlovade mig.

Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade nog inga tror jag.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja. Annelie & Andreas, och Kicki & Pether.

Dog någon som stod dig nära?
Nej.

Vilka länder besökte du?
Inga.

Var det något du saknade år 2008 som du vill ha år 2009?
Utbildning och fast jobb.

Vilka datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
14/3 - Evangeline föddes
3/4 - Agnes föddes
2/8 - Annelie och Andreas gifte sig
16/9 - Blev jag och Tommy ilag
Slutet på september - flyttade jag in hos Tommy
31/12 - min födelsedag och dagen då Tommy friade till mig

Vad var din största framgång 2008?
Kan inte komma på nån.

Största misstaget?
Att jag inte träffade Evangeline och Agnes förräns långt efter att dom föddes.
Ångrar det som fanken!

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag har varit sjuk ofta. Plus att jag har haft ont i ryggen väldigt ofta.

Bästa köpet?
Bilen och X-boxet :)

Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder, hyra, mat, bensin.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja. Att Tommy bjöd in mig på middag den där kvällen.
Det var så våran historia började :)

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Aerosmith - I Dont Wanna Miss A Thing

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare.

Vad önskar du att du gjort mer?
Tagit mig tid för mina vänner.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Varit ego.

Hur tillbringade du julen?
Tillsammans med Tommys familj, och en stund med Kicki och Pether.
En riktig mysdag!

Blev du kär i år?
Ja.

Blev du tillsammans med någon?
Ja.

Favoritprogram på TV?
Tittade inte så mycket på tv.

Bästa boken du läste i år?
Läste jag någon bok?

Största musikaliska upptäckten?
Mamma Mia!

Något du önskade dig men inte fick?
Ja, något som jag har önskat mig i många år. Men det blir så småningom :)

Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Ja, bidrag till en tatuering :D

Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Jag och Tommy hade lite nyårsfest med middag och lekar för vänner och familj.
Svarade också ja till Tommy som friade till mig.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja.

Vad fick dig att må bra?
Vänner, familj, Tommy.

Vem saknade du?
Mamma. Hela hela tiden.

Igår var det en sån där dag


då jag bara kände mig totalt värdelös och dålig. Ingenting kändes bra, eller var bra. Jag ville helst bara krypa ner i sängen, dra täcket över huvudet och ligga där tills allt kändes bra igen. Och det var nästan precis vad jag gjorde. Jag la mig i sängen och tänkte bara vila en stund, men tydligen så somnade jag för 16.30 blir jag väckt av Tommy och känner att det luktar hur gott som helst i hela lägenheten. Då har han pysslat på med middagen. Han bjöd på honungsmarinerade karrékotletter och hemmagjord klyftpotatis. Han hade till och med stått och skurit bort ALLT fett på mina köttbitar, för han vet att jag inte tycker om det och dessutom så tycker jag att det är jobbigt att skära bort.

Efter middagen så satt vi och diskuterade renovering, lägenhetsbyte, radhus, villor, budget, sparande, gemensam ekonomi och massvis med andra saker. Både jag och Tommy har mycket idéer. Skönt att sitta och prata om hur vi båda skulle vilja ha det och hur vi ska gå till väga för att ordna det. Vi får se hur framtiden ter sig.

Senare på kvällen så kom jag på hur sjukt sugen jag är på att tatuera mig, och att det kanske är dags att börja knåpa ihop ett motivförslag. Så jag satte igång och kollade runt lite, och jag kan ju bara säga att man får ju hur mycket idéer som helst! Någon dag nu i veckan så ska jag åka ut på Frösön och prata lite med tjejerna där (Man's Ruin).

Jag vaknade en hel timme innan klockan skulle ringa nu på morgon. Ska iväg och jobba idag och hade tänkt att sätta mig ner i lugn och ro och äta mannagrynsgröt med älskling :)

Ha en bra dag!


Förresten, både jag och Tommy tackar så hjärtligt för alla förlovningsgratulationer!

Uppskattning till tusen!


Tusen tack och miljoners med kramar till..

Kicki, för att du hjälpte till med diskning och annat på middagsbjudningen :)

Anna, Sara, Annelie, Andreas, för att ni hjälpte till med den grova städningen på nyårsnatten :)

Annelie och Andreas
, för att ni på nyårsdagen kom upp och hjälpte Tommy med städning av lokalen och tillbakabärandet av alla saker. (Jag jobbade 7-16 då).

Och tusen tack och miljoners med pussar till Tommy som lagade middagen och ordnade allt (tillsammans med mig) så himla bra.


Tack!

Tommys present till mig


När jag hade öppnat alla presenter och läst alla kort på middagsbjudningen så kom Tommy fram till mig, tog fram en ask ur sin kavajficka och...

Gick ner på knä inför alla gäster och sa:
"Sarah. Jag älskar dig, jättemycket. Därför undrar jag: Vill du bli min fru?"


Han friade till mig! Och jag svarade självklart ja! Sen trädde han ringen på mitt finger. Och inte vilken ring som helst. Vi fick nämligen ärva Tommys mormors förlovningsring och vigselring (båda ringarna), vilket känns så himla fint!

Dock så var ringarna för stora för både mig och Tommy. Så idag efter att vi hade slutat jobba så gick vi ner på stan och gick runt på alla guldsmedsaffärer och hörde oss för om priser på ringförminskning och omgravering. Det dyraste alternativet var Guldfynd. Där skulle det kosta ca 2400 för ringförminskning, ny gravyr, borttagning av gammal gravyr och upputsning (båda ringarna). Det billigaste alternativet var Swedbergs Guld. Där skulle det kosta 900 kronor för ringförminskning och ny gravyr (båda ringarna). Dom tog inget betalt för att ta bort gammal gravyr (vilket i snitt kostade 300-400 hos alla andra vi var till) och upputsning ingick i priset. Så vi lämnade in våra ringar där, och får hämta dom nu den 16:e.

Vi kommer verkligen att bära våra ringar med heder. Tommys mormor och morfar gifte sig 8/9 1945 (eller var det 1946?) och dom var lyckligt gifta i alla år. Bild på ringarna kommer så småningom :)

Jag har varit lycklig hela tiden med Tommy. För han är världens bästa, och jag älskar honom så mycket. Men nu är jag lyckligare än någonsin!

Länge sen sist


Jag har försökt uppdatera, men inläggen har inte veljat publiceras. Men nu verkar det funka som det ska.

I onsdags fyllde jag år. Jag fick lite sovmorgon, och Tommyälsklingen klev upp tidigt för att börja laga maten. Vi hade nämligen middagsbjudning och lite festligheter för dom närmaste på kvällen, och det var supersupersupertrevligt! Tack alla för att ni kom! :)

Av Lotta och Bullen fick jag ett jättefint fat med en ängel på :)
Av Ida fick jag ett presentkort på H&M :)
Av Evangeline fick jag ett jättefint armband :)
Av Kicki, Pether och Agnes fick jag jojobaolja (en superbra olja som man kan använda till allt möjligt) :)
Av Johnny och Wenke fick jag jättefina ljus :)
Av svärmor och svärfar fick jag ett bidrag till en tatuering :)
Och av.. Anders, Jessica, Elias, Ella, Kicki, Pether, Agnes, Annelie, Andreas, Evangeline, Johnny, Wenke, Sara.H och Anna fick jag också ett bidrag till en tatuering :)


Jag vill tacka så jättemycket för alla gratulationer, sms, samtal och presenter
(förlåt till er som jag inte svarade till, men det var full rulle hela dagen)

Min födelsedag var superbra! :)

RSS 2.0