Tandläkarbesök


Igår efter att Tommy hade slutat jobba så kom han hem, gjorde sig i ordning och sen for vi ner på stan. Tommy skulle till tandläkaren, och efter det så skulle vi åka och handla, så jag följde med honom. Dessutom så skulle vi höra om dom hade utrymme för fler patienter (det är hos en privattandläkare mitt i stan).

Och nog hade dom utrymme för fler patienter, jag fick en tid efter Tommy! Blev lite nervös faktiskt. Jag har inte varit till tandläkaren på nästan 3 år och har fått för mig att jag har en miljon hål i tänderna och att besöket skulle bli en rent lidande pga det. Jag har alltid varit noga med mina tänder och har aldrig haft ett enda hål i hela mitt liv. Men trots det så var jag nervös.

När det var min tur så gick vi in till ett rum där jag och tandläkaren pratade lite. Jättetrevlig var han! Och sköterskan som assisterade honom också för den delen. Sen fick jag gå in till ett litet rum för att ta en röntgenbild av hela munnen. När det väl var gjort så tittade sköterskan på bilden och frågade

Sköterskan: "Oj, har du möjligen gjort en större käkoperation?"

Jag: "Nej, det har jag inte."

Sköterskan: "Men du har ju två stora skruvar i käken, vad är det för någonting isåfall?"

Jag: "Det kanske är mina piercingar du tänker på?"

Varav sköterskan börjar skratta och konstaterar att vi får ta om bilden.

När det väl var gjort så fick jag gå tillbaka till tandläkaren och lägga mig i stolen. Och när man låg där så fick man titta på sina egna tänder på en tv-skärm. Han förklarade precis vad allting var på bilderna, vilket jag tyckte var skitbra!

Både tandläkaren och sköterskan blev brydd när dom frågade om jag hade haft några hål eller lagningar och jag svarade nej. Dom tyckte att den var otroligt att jag hade så fina tänder trots att jag snusar, har piercingar i tungan och äter medicin som gör att jag blir torr i munnen (vilket lätt kan leda till karies). Så det enda som behövdes göras i min mun var att ta bort lite tandsten mellan 2 tänder.

Känner mig riktigt nöjd! Och det var väl värt nästan 1000 kronor att få höra att man har fina tänder. Och det bästa av allt; Nu slipper jag folktandvården!

16/9-09


Var det ett år sen jag och Tommy blev ett. Och jag ville göra det lite speciellt just den här dagen.

Jag for ner på stan för att titta ut en present till älsklingen. Kicki och Ida följde med som smakråd. Köpte ett snyggt armband! Sen köpte jag ett kort och en röd ros och lite kallingar till honom. Och eftersom att det inte är allt för ofta man är nere på stan så passade jag på att köpa en ny tunika och lite nya underkläder till mig själv :)

Innan jag tog bussen hem så handlade jag lite grejjer till middagen. Det kändes som att det blev lite tight om tid, så jag ringde till Tommy och sa att han inte fick komma hem från jobbet på en gång.

Jag skyndade mig hem, började med middagen på en gång. Lagade köttfärssoppa. Eftersom att jag aldrig lagat den här rätten förut så var det bara att hålla tummarna för att den skulle blir bra. Jag insåg redan när jag var nere på stan att jag inte skulle hinna baka egna baguetter när jag kom hem, så jag köpte vitlöksbaguetter faktiskt.

Till slut fick älsklingen komma hem. Och då möttes han (nästan) av den här synen. Jag hann inte ta kort då, men det som fattas på bilden är kallingarna och att den röda asken var inslagen. Men det var ju mindre viktigt att se :P (Ursäkta dom dåliga bilderna, har inte redigerat dom än)




Sen fick Tommy sätta sig vid dukat bord, vilket inte hör till vanligheterna. Det är oftast Tommy som lagar maten hos oss. Han tyckte om soppan, men jag tyckte att den var alldeles för smaklös. Var nog lite snål med kryddningen som vanligt. Så med lite extra salt på så smakade den bra.


Älskar min Tommy!

Åh vad skönt!


Jag har sovit jättebra i två nätter nu. Känns så underbart att sova en hel natt igenom och vakna utvilad. Nog för att jag tycker att jag hade kunnat dra mig en liten stund till, men men. Man har ju en del som ska göras idag också.

Hade goCissi och goElin här igår eftermiddag. Vi åt middag tillsammans och skrattade en massa. Härligt!

Förstår ni vad jag längtar tills vi får flytta?
Inte för att jag vantrivs här på något sätt. Grannarna (dom flesta iallafall) är trevliga, området är trevligt och lägenheten är fin, men lite väl liten. Men jag längtar iallafall. Det är min första riktiga flytt. Jag är delägare i nylägenheten och även låntagare. Man känner sig lite mer vuxen faktiskt :)

Dagens sysslor: Baka, göra matschema, skriva handlingslapp, dammsuga. Också var det dom där lingonen som ska rensas också.

I natt drömde jag att jorden gick under. Jag måste få fråga; Vad tror ni om jordens undergång 21 december 2012? Är det möjligt att det händer?

Så där ja


Har precis gräddat klart dom sista rågbullarna. Får se sen hur dom smakar. Kan säga att det luktar väldigt gott iallafall.

(Lånad bild)


Om en liten stund ska jag baka formfranska tänkte jag. Så att Tommy också får smaka på något nybakat när han kommer hem. Eftersom att det är russin i rågbullarna så vill han nog inte äta dom. Han är inte så förtjust i russin.

Sen som pricken över i:et så ska jag göra chokladbollar. Får besök senare i eftermiddag och tänkte att jag skulle bjuda på något mums.

Och inte nog med det, jag ska försöka samla krafter till att rensa 5 liter lingon också. Ja Kicki, det blev en del lingon :) Jättefina, stora, röda bär!

Igår storstädade jag. Känner mig som en riktig hemmafru :). Tommy (och säkert alla andra också för den delen) tycker säkert att jag är en extrem pedant. Men jag tycker om att ha det städat och fräscht. Så är det bara. Men igår städade jag extra noga, eftersom att vi skulle visa lägenheten för en intressent :)

Ne, åter till dagens sysslor.

Jag är så knäpp!


Jag är förkyld. Ingen direkt jobbig förkylning mer än att det är svårt att sova. Klockan 22.00 förut ikväll var jag så rastlös att jag bestämde mig för att börja städa. Inte dammsuga givetvis, men sånt som inte hörs. Dammtorka tillexempel. Nu har jag dammtorkat varenda liten pinal i lägenheten. Jag har tillochmed torkat ALLA lister och alla gardinstänger i hela lägenheten. Och det ska ni veta, att är det någonting som blir dammigt så är det just lister!

Även spisfläkten fick sig en omgång. Å herre min gud säger jag bara! Vidrigt. Ett tips: Håll efter era spisfläktar, under som över. Det är jobbigt att göra rent när smuts och fett har lagrats länge.

Ett annat tips: När ni rengör själva toalettstolen i badrummet. Rengör baktill på stolen. En toalettstol kan vara en riktig dammsamlare!

Nåväl. Nu har jag städat hälften av allt som ska bli städat i köket. Badrummet och köket är det som tar längst tid, men det är för att jag städar extra noga i just dom rummen. Det får vara hur dammigt och skitigt som helst i resten av lägenheten, men köket och badrummet SKA vara rena och fräscha.


Back to work.



Måndag morgon


Jag är oförskämt pigg och funderar på om det är för tidigt för att börja baka bröd. Kanske är lite väl tidigt för det?

Idag klockan 17.00 ska vi skriva kontrakt med säljarna av lägenheten. Sen är det ju bara en evighet kvar tills det är dags att packa och flytta. 1:a januari får vi flytta in. Vi har ju verkligen god tid på oss.

Jag håller på att titta sönder Ikeas hemsida. Vill ha inspiration. Men efter att ha suttit en halvtimma och kikat så blir jag förvirrad. Vi har nu helt plötsligt 2 rum till som måste inredas och göras fina så småningom.

Kan tala om att det är det är i stort sett ingenting som måste fixas i nya lägenheten. Alla rum är jättefina. Det vi skulle vilja göra är:

- Lägga in klickgolv i vårat blivande sovrum, det blivande gästrummet och det blivande kontoret.
- Tapetsera om gästrummet (vilket egentligen inte är nödvändigt, men vi skulle vilja ha någon mer färgglad tapet där. Tapeten där nu är ljusgrå.) Eventuellt tapetsera om en vägg på kontoret.
- Köpa diskmaskin
- Köpa ny spis.

Sen finns det ju alltid saker som man skulle vilja göra om för att det ska bli helt i våran smak. Vi har mycket idéer, men ingenting som är akut.

Så här ser köket ut



Så här ser vardagsrummet ut





Jag håller på att fundera ihjäl mig. Vad har man för möbler i ett gästrum? Förutom säng och sängbord? Det rummet vi har tänk som gästrum är ganska stort, så det kommer att se väldigt tomt ut med bara en säng och ett sängbord. Kom gärna med förslag!

RSS 2.0