Städ-Sarah


Ikväll var vi bjudna upp till Tommys storebror + fru. Jag har haft så ont i ryggen idag, så jag valde att stanna hemma. Sen bestämde jag igår att jag idag skulle ta itu med



Jag var ju dum som inte tog en bild på hur skafferien såg utan innan jag satte igång,
men allt det här fanns i våra två skafferin innan bortrensningen.



Som ni ser så är det ju massvis med saker. Och jag rensade bort över hälften av allt det här. Dels så rensade jag bort massvis med sockerbomber, och sen rensade jag bort sånt som var för gammalt. (Jag och Tommy rensade ur saker som datumet var utgånget på bara för en litet tag sen! Sånt borde man se över lite oftare faktiskt.)



Sen torkade jag ut skåpen ordentligt, och ställde in sakerna som blev kvar från min bortrensning.

Nu är det bara resten av köksstädningen kvar :)



I måndags


Hade så himla mysigt och roligt i förrgår när tjejerna var här! Vi drack kaffe och fikade resterna från i söndags. Snackade tjejsnack och fnittrade. Jag höll nästan på att tappa hakan när jag såg vad Tezz hade gjort. Hon hade klippt av sig sitt långa hår! När jag tänkte efter en stund så fick jag för mig att hon faktiskt hade berättat det för mig. Men jag blev ändå paff. Så länge jag har kännt henne (i typ 5 år) så har hon haft långt hår.

Alla tjejerna förutom Lotta gick vid 16-tiden. Lotta stannade kvar en stund till och åt middag med oss. Hon for hemöver vid 17.30-tiden.

Jag blev så sjukligt trött vid 18.30, så då gick jag och la mig och somnade. Vaknade till vid vid 23, låg och gosade med älskling en stund, och började må jättedåligt. Jag mådde så dåligt, så jag tror att det smittade av sig på Tommy, för han började också må dåligt. Så då låg vi bägge med magknip i ett par timmar, och sen lyckades vi somna. Det konstiga är att varken jag eller Tommy hade ont i magen igår, men däremot så kände vi oss lite hängiga. Hängiga som i lite smått förkyld.

Hoppas att det bara är tillfälligt. Har varken tid eller lust att bli sjuk igen.

Lördag och söndag


Igår for vi till Lit tidigt, eftersom att jag skulle jobba. Fick springa mellan två avdelningar på huset från morgon, vilket faktiskt gick ganska bra. Tommy for hem till pappa och var där medans jag jobbade. Så vi sparade ca 70 kronor på det :)

På kvällen så hade Sara kalajs, och festens tema var crazy. Jag hade inte en aning om hur jag skulle se ut, så jag tog på mig min färggrannaste tunika och svarta leggins. Också satte jag upp håret i en sne toffs. Eftersom att jag glömde kameran hemma så tänkte jag tigga lite bilder av dom som var duktiga och tog med sig sina :). Vilket fall som helst så var det himla roligt hos Sara. Vi spelade spel och skrattade massa! Kvällen gick sjukligt fort, och vips sa det så var jag lite lätt berusad och fruktansvärt trött. Så jag gick hem vid 01-tiden.

I morse tog jag sovmorgon. Egentligen hade vi ju tvättstugan från 07, men vi struntade i det och tvättade hemma istället. Så vi sov en stund till. Sen klev Tommy upp och for iväg och handlade fikabröd. Eftersom att Tommy fyllde år i fredags så bestämde han att vi skulle ha fikabjudning för dom närmsta idag. Vilket fall som helst så sov jag ytterligare en stund. Jag klev väl upp runt 12-tiden och då satte vi igång och städa och gjorde i ordning fika. Strax före 14 så började fikagästerna att komma. Tommys föräldrar kom, alla Tommys syskon med familjer kom, Kicki, Pether och Agnes kom också :). Jättetrevligt var det!

Annelie, Andreas och Evangeline, Johnny och Wenke stannade kvar på middag. Och idag gjorde vi ett riktigt jäkla storkok på korvstroganoff. 4,5 liter korvstroganoff blev det :D. Rackarns vad gott det är! Tommy är grym på att laga mat.

I morgon blir det ännu mer fika. Då kommer Emelie, Rebekka, Lotta, Tezz och Ida hit. Ska bli jättekul! Jag kommer nog att krama Tezz i en miljon år. Har inte träffat henne sen i september.




Nej, nu ska jag ta och kika på det nya avsnittet av Det Okända. Sen blir det god natt.

Mysfredag


För ett tag sen kom Emelie, Ida och Lotta förbi. Dom hade köpt med sig fika från Törners, och jag hade kokat kaffe. Så vi fikade semlor, buddastubbe och.. vad hette bakelsen du fikade Ida? Ja, vilket fall som helst. Det var himla mysigt att fika och surra en stund. Himla roligt att träffa Emelie, som numera bor i Gävle.

Precis när flickorna skulle fara så kom Tommy och Mattias hem. Mattias ska äta med oss ikväll, också sover han över till i morgon, då vi ändå ska fara till Lit, eftersom att jag jobbar.

Det blev så att Tommy hamnade i köket iallafall. Av hundra gånger så lagar Tommy maten 95 av dom gångerna. Jag trodde att jag ändå var hyffsat duktig på att laga mat, men jag är skitkass jämfört med honom. Fast lite synd tycker jag att det är att jag inte fick laga maten till honom idag. Men men, maten misslyckas iallafall inte när han lagar den. Det finns en viss risk för att den gör det om jag lagar den.

I morgon är en bra dag! Tezz anländer till Östersund 06.20 i morgon. Dock kommer jag inte att ha möjlighet att träffa henne då men förhoppningsvis på måndag. Sen ska vi iväg på partaj hos Sara på kvällen. Det kommer att bli skoj!

Mm, det luktar väldigt gott här nu. Ska gå och kika hur det går.

Grattis!


Vill gratulera min älskling som fyller 28 år idag




Tommy fick sina födelsedagspresenter ett par dagar för tidigt, men det var för att han skulle få möjlighet att vara med och titta ut dom själv. Han fick ett par simglasögon, också fick han World Of Warcraft 'startpaket' eller hur man säger :P. Sen klev jag upp tidigt i morse och lagade frukost åt honom :)

Tommy fick också bestämma vad han ville ha till middag idag, och då ska vi laga friterad kyckling och fläskfilé. Önska mig lycka till med matlagningen :)

Jag och Tommy har mysbesök


Zorro kom i morse, och ska vara här tills i morgon eftermiddag.

Förut idag, vid 14-tiden så bestämde jag mig för att Zorro och jag skulle ta en promenad. Så först gick vi upp till affärn så att jag fick köpa snus, och sen gick vi bort mot Lillsjön för att möta Tommy. En riktigt härlig promenad, men kallt var det! När vi kom in så tog vi oss ett varmt bad, jag och Tommy alltså :P

Vi har nyss kommit in från en skön kvällspromenad. Tommy gick med Zorro och jag gick med stavarna som jag fått låna av svärmor. Riktigt skönt att gå med stavar faktiskt.

Snart ska vi gå och lägga oss. Men vi bara måste kika på Hot Shots en stund :). Zorro har bäddat med filtarna på golvet och ligger å myser. Snarkar gör han också.




Huvva!


Jag köpte en lång, stor, rund kudde på Ikea för ett antal år sen. Jag som har problem med ryggen tycker inte om att ligga helt rak i sängen när jag ska sova. När jag ligger på rygg så vill jag ha benen upphöjda en aning, så därför har jag använt den kudden och lagt den under knäna för att avlasta ryggen lite. (Jag känner själv att jag avlastar ryggen på det viset.)

Efter avslöjandet om dunindustrin så sa jag till Tommy att ingenting med dun kommer innanför våra väggar, och om det skulle finnas någonting med dun så ska det ut fortare än kvickt. (Kan säga att det även gäller äkta päls m.m. Skulle aldrig ta på mig något sånt!)

Tommy frågade mig ikväll vad som fanns i den här runda kudden från Ikea. Jag tänkte efter en stund, och började må illa när jag faktiskt kom på vad innehållet var. Dun. Nu ska jag inte säga med säkerhet att det är äkta dun, men det spelar ingen roll. Kudden ska bort.

Städblogg


Nu måste jag bara få tala om hur nöjd jag känner mig med dagens sysslor.

Visst är det för himla härligt när:

- Man sorterat bort massvis med rat som ligger och dräller överallt?
- All tvätt är tvättad, ihopvikt och inlagd i garderoberna?
- Alla hyllor, bord, bänkar, lampor, fönsterbrädor, prydnadssaker är dammtorkade?
- Alla mattor är avdammade?
- Täcken och kuddar har hängt ute på vädring i ett par timmar?
- Ett badrum är så rent att det skiner om varenda pinal?
- Golven är dammsugna och skurade?
- Sängen är renbäddad med vädrade täcken och kuddar med nytvättade sängkläder?
- Disken från middagen är avklarad och köket är näst intill polerat?

Nu är det ett bra tag sen (2 veckor) jag tog tag i storstädning här hemma. Har ju haft diverse ursäkter för att inte behöva städa, men idag fanns det ingen återvändo. Och ja, jag kan faktiskt erkänna (alla vet det säkert redan, men ändå) att jag är pedantisk av mig. När jag städar så blir det ordentligt. Jag tycker om att ha rent och fräscht omkring mig. Men även jag kan vara lat och ge fanken i att städa ibland :P

Nu ska jag inte ta åt mig all ära. För det mesta är det jag som sköter städningen. Men Tommy gör faktiskt mycket han också. Han är duktig min karl :)

- Han kliver upp tidigt på sina två lediga dagar för att skjutsa mig till jobbet.
- Han står för den mesta matlagningen hemma hos oss.
- Det är oftast han som sköter tvättstugan.

På tisdag är jag ledig. Och då ska jag städa köket. Jag ska plocka ur alla skåp och lådor och torka ur. Sen så ska jag möblera om litegrann i skåpen, så att det blir lite mer organiserat. Jag ska även städa ur skafferierna och sortera bort en massa. Ugnen kommer också att få sig en omgång :)

Fast det är klart, om någon är sugen på att umgås så gör jag mycket hellre det :)

Som sagt


Idag jobbar jag. Slutar klockan 13. Sen blir det nästan raka spåret hem och städa. Dels för att det inte har blivit storstädat på minst två veckor nu, och sen så får vi middagsgäster ikväll, så jag har verkligen en bra anledning till att städa :)

Tommy är jätteduktig, för han är hemma och har tvättstuga. Puss på honom!


Vad gör ni andra idag?

Alla hjärtans dag


Igår fick jag sovmorgon till 12. Skönt. Sen var det bara till att dra på sig kläder och gå till bilen, för då skulle vi fara in till stan och kika lite. For förbi hos Annelie en sväng och hämtade en servis. Tack så jättemycket för den!

Vi gick på H&M en sväng, sen på Claes Ohlson. Köpte bland annat en provsticka till potatis, som jag har saknat sjukt mycket. Sen handlade vi lite som fattades till middagen, och sen for vi förbi Kicki och Pether. Vi blev bjudna på kaffe och the, och satt och surrade ett tag. Mycket trevligt!

När vi kom hem sen så gjorde jag en ministädning medans Tommy pysslade på med middagen. Jag blev bjuden på en sjukt god middag! Fläskfile med creme fraiche och senapstäcke, hasselbackspotatis, smörstekta champinjoner och sallad. Åå så gott det var! Till efterrätt så hade vi köpt min favoritglass Carte D'or, Crema Di mascarpone. Syndigt god! Medans vi åt så kikade vi på Patrik 1,5 och jag måste faktiskt säga att den var helt okej.

Efter middagen så tog vi ett skumbad. Släckte ner i badrummet och tände ljus. Mysigt! Sen blev det sängen och godnatt eftersom att jag skulle upp och jobba idag.


Tack älskling för en mysig alla hjärtans dag!

Tre saker om mig



Tre efterrätter jag gillar

Fruktsallad
Glass
Blåbärspaj

Tre jobb jag haft

Sommarjobb på Hembygdsgården i Lit
Vårdbiträde på Häradsgården
-

Tre platser jag bott på

Lit
Torvalla
-

Tre saker jag gillar att se på tv

Dokumentärer
Hells Kitchen
Inredningsprogram

Tre favorit rätter


Tommys kyckling
Fajitas
Grillat

Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu


Utomlands med familjen
I fjällen och köra skoter
Hos Tezz nere i Olofström

Tre drömmar jag har

Bilda familj
Vinna en större summa pengar så att jag kan uppfylla min
önskan om att bjuda pappa på en utlandsresa.
Få ett fast jobb inom äldreomsorgen

Nu är vi mätta och belåtna


Tommy lagade min favoriträtt idag. Tommys kyckling och ris. Mums!

När vi lagar det så gör vi 'storkok' så att vi kan göra matlådor av det sen. Så vi använder 900 gram kycklingfiléer. Tommy 'höftar' alltid med ingredienserna till den här rätten.

Tommys Kyckling

900 gram kycklingfiléer
Ca 100 gram flytande honung
5-6 vitlöksklyftor (pressade)
Ca 2 dl matlagningsolja
Ca 2 msk kinesisk soya
Asiatisk kryddmix (funkar med vilket asiatisk krydda som helst).

Värm upp ugnen till 200°. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Blanda honung, den pressade vitlöken, oljan, soyan och den asiatiska kryddan (man kan givetvis använda sig av andra kryddor som man tycker om) i en skål. Lägg sedan kycklingbitarna i marinaden och rör om ordentligt. Häll sedan allting i en ugnssäker form. In i ugnen i ca 25-30 minuter. Har man skurit väldigt stora bitar så är det noga att man kollar att kycklingen verkligen är klar efter den tiden.

Serveras med ris och sallad. Ett tips: Knorrs starka currysås är väldigt gott till.

Surt!


Jag var precis påväg att gå till bussen för att åka till jobbet då jag börjar känna mig lite illamående. Två sekunder senare så står jag med huvudet nere i toalettstolen och kräks. Jag har aldrig kräkts så lite nån gång, det var verkligen pyttelite. Sen mådde jag lite illa i ungefär fem minuter, och sen har det varit bra.

Så jäkla surt att behöva missa två arbetsdagar på grund av det här. För nu måste jag vara symtomfri i minst 48 timmar, vilket betyder att jag inte kan jobba på söndag heller.

Det här med namn


Jag och Tommy har legat och diskuterat namn på våra framtida barn. Vi har faktiskt så gott som bestämt oss kan man säga.

Flicka: Meja Karin Maritha eller Karin Meja Kristina
(Både jag och Tommy tycker att Meja är ett jättefint namn! Karin - heter Tommys mamma. Kristina - mamma hette det i andranamn, och jag heter det i andranamn. Maritha - var mammas tilltalsnamn).

Pojke: Liam Sven William
(Jag älskar namnet Liam. Tommy tycker att det är fint. Sven - Tommys farfar heter det. Tommys pappa heter det i andranamn. Tommy heter det i andranamn. William - Pappa heter det i andranamn).

www.svenskanamn.se finns det namnstatistik och mycket information om namns betydelser. Det finns också en namngenerator, som jag och Tommy självklart prövade. Vi fick namnen Torun och Tryggve.

Utmanad av Kicki


7 sanningar om mig:


1. Jag älskar mitt jobb! För mig är det världens bästa jobb, och i nuläget så kan jag faktiskt inte tänka mig att hålla på med något annat. Jag tycker om att hjälpa människor, därför är det ett alldeles utmärkt jobb för mig.

2. Jag är jättedålig på att höra av mig till vänner och familj. Fy skäms på mig!

3. Jag är lite lagd åt det pedantiska hållet, iallafall när det gäller städning. Allting ska se snyggt och prydligt ut, och jag kan torka av diskbänken sju gånger i rad så att jag är säker på att den blir riktigt ren.

4. Jag har verkligen barnasinnet kvar. Ibland får jag verkligen hjärnsläpp och blir riktigt barnslig. Om nån fiser så kan jag sitta och skratta åt det i säkert en kvart.

5. Jag äter helst all mat kall. Jag tycker att det är godast. Om jag tillexempel tar fram en matlåda ur kylskåpet så värmer jag inte maten innan jag ska äta den. Det finns nog bara en maträtt som jag inte vill äta kall, och det är soppa.

6. Ibland känner jag mig så ensam. Trots att jag har en underbar sambo, världens bästa vänner och familj som alltid finns där för mig så kan jag ibland känna mig ensam. Jag känner mig liksom instängd i min egna lilla värld.

7. Jag är nog hypokondriker. Jag tror ofta att jag lider av någon allvarlig sjukdom. Det kan vara allt från schizofreni till cancer. Det är väldigt jobbigt, och det är ingenting som jag kan rå för.


Jag utmanar alla som läser :)

RSS 2.0