Nytt

image156

        


Mm, nu märks det att jag har fått lön. Mp3n jag köpte var nog det bästa jag har varit med om.
Väldigt lättsam, och dessutom så är det drag and drop funktion.
Så man behöver alltså inte sitta och tjorva med nån jäkla mjukvara, 
utan det är bara att dra över låtarna. Sjukt bra.

Också nya lurar till den då. Koss porta pro. Riktigt bra lurar tycker jag!

Nya crocs blev det också.
Mina svarta började bli lite väl nertrampade, så dom får duga utomhus numera.
Ville egentligen ha ett par rosa, men det fanns inte i min storlek, och inte skulle dom ta hem några nya heller. Håller foppatoffeln på att ha gjort sitt? Köpte även ett par till pappa :)

Äntligen har jag hittat mina efterlängtade harembyxor!
Det är tamejfan det skönaste jag någonsin haft på mig i byxväg! Och dessutom så är dom sjukt snygga!

Eftersom att jag älskar t-shirtar så blev det ett par sånna också.
Och fler kommer det att bli. Var så säker.

Har jag berättat att jag älskar att shoppa? :P

Nytt mobilnummer

Jag har konstaterat en sak. Operatören med dom gula fula tomtarna suger!

Här är mitt nya nummer 0738034005

Bloggvila

Min blogg vilar, och alla andras bloggar också. Jag har varken orkat eller haft tid att skriva dom senaste dagarna.. Det kanske inte ni andra heller har. Men sånna här stunder, som nu, när jag sitter på jobbet och inte har någonting att göra så skulle det vara roligt om nån hade bloggat en rad eller två :)

Fick lön igår. En riktigt riktigt fin sådan! Mycket nöjd :)

Brudarna

Nu känns det som att det har varit mycket depp ett tag här. Som jag skrev förut så är jag fruktansvärt ostabil just nu, men vissa stunder känns det bättre.

Igår kväll umgicks jag med ett gäng härliga tjejer. Det är inga svårigheter att slappna av och vara sig själv i deras sällskap.


Vi som är allergiska mot kamerablixten

   


Emelie fyllde år igår, så hon bjöd på tårta.
Tack tack! :)



     


Dagens snygging




Kamera

Igår slängde jag på mig ett linne och ett par shorts, satte mig på bryggan och tänkte sola en stund. Pappa gjorde mig sällskap, och vi började prata digitalkameror. Jag har ju funderat länge på om jag ska köpa en systemkamera eller en vanlig kamera. Jag berättade iallafall för pappa att jag hade kollat in en olympuskamera. Vattentät, stöttålig och frystålig. Och då tyckte pappa att vi skulle åka in och kika på den. Så jag hann sitta i solen typ 10 minuter.

Vi åkte in på OnOff. Och där stog jag ett bra tag och jämförde. Fick syn på en kamera från Sony som jag blev sugen på. Och den blev det.


image148


Grattis mamma

image147


Födelsedag

Idag skulle mamma ha fyllt 48 år.
Hoppas att dom har prinsesstårta där du är nu.


Idag lägger vi rosor på din grav.

image146

I en evighet levde jag som om du inte fanns
I alla drömmar var du ändå nära
så underbart nära
Och jag trodde jag fann dig
men du var någon annanstans
Varenda gång jag funnit någon
så såg jag att drömmen inte var sann

Tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig
För jag trodde att du fanns och väntade mig
Och alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött
För att möta den vackraste människa jag någonsin mött

Det var enkelt och vackert
du sa att du väntat mig
Jag kunde ana att det fanns en himmel
på jorden jag såg den
Och du bad mig att leva
mitt liv alltid nära dig
Jag följde dina steg och allt jag någonsin
drömt om fanns där för mig


Tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig
För jag trodde att du fanns och väntade mig
Och alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött
För att möta den vackraste människa jag någonsin mött

Det finns ingen som lockat
mitt hjärta så underbart
Med all din ömhet får du sorg och smärta
att sakta försvinna
Alla skuggor,
allt mörker som förr var så uppenbart
Det skingras, och tillsammans ser vi ljuset,
som stiger med solens fart

Tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig
För jag trodde att du fanns och väntade mig
Och alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött
För att möta den vackraste människa jag någonsin mött

Tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig
För jag trodde att du fanns och väntade mig
Och alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött
För att möta den vackraste människa jag någonsin mött

Vårdstrejk

Idag klockan 12.00 inleds vårdstrejken.

image145

Jag tycker att sjuksyrrorna, och kvinnor överhuvudtaget ska ha högre lön!

I snitt så tjänar en kvinna ca 80% av lönen som en man tjänar inom samma yrkesgrupp.
Är det rätt?

Vad tycker du?

Fruktansvärt ostabil

Jag känner folk som har varit i den situationen som jag är i nu. Jag har tröstat dom, och funnits där för dom så gott jag har kunnat. Mitt mål har varit att se till att dom inte ska känna den där ensamheten. Nu vet jag hur det är. Man känner sig fruktansvärt ensam. Det känns som att jag är den enda i hela världen som har varit i den här situationen.

Vad kommer att hända nu? Kommer allting bara bli ett rent helvete? När ska det hända någonting riktigt bra i mitt liv? Jag tycker att det har varit nog med motgångar och svårigheter nu. Jag hade behövt någonting helt annat än det här. Det hade alla.

Jag kan bara stå brevid och se på. Jag kan inte göra ett smack, mer än att stå brevid och se på. Jag kan bara må dåligt över det och vara rädd för vad som komma skall.


Jag är arg, rädd, orolig och ledsen. Det skär i hjärtat.
Det gör ont. Så ont.

image144


Det spelar ingen roll hur mycket ni frågar, eller vem som frågar. Jag kommer ändå inte att berätta vad det handlar om. Det här vill jag behålla för mig själv. Ni kommer säkerligen att få reda på det tids nog. Men inte av mig. Jag kände bara att jag ville skriva av mig lite.

Jag är så fruktansvärt ostabil just nu.

Sweet dream

Det är alltid svårt att sätta ord på hur jag känner för mina drömmar. Och jag kan aldrig förklara så att någon annan förstår hur underbar eller hemsk en dröm har varit.

För en stund sen så la jag mig för att kika på film. Och inte helt otippat så somnade jag. Jag drömde ganska mycket konstiga saker först. Men sen blev drömmen så fin och underbar, så jag känner verkligen lycka när jag tänker på den.

Jag och Kicki var ute och gick på en lång väg mitt i natten. Det var sommar, så allting kändes så behagligt. Vi var ensamma till en början, men efter en stund så gick en kille brevid Kicki. Han hade sin arm runt hennes midja, och dom såg så nykära ut. Dom pratade om att skaffa barn och att dom skulle gifta sig.

Efter ett tag så stannar vi, och en annan kille kommer springade mot oss. Han var helt okänd för mig, jag hade aldrig sett honom förut. Han slänger sina armar om mig, och vi kramas länge. Sen kysser vi varandra. Jag blev förälskad i honom på en gång, och det var besvarat. Han berättade att han hade varit kär i mig väldigt länge. I många år. Men han hade inte vågat säga någonting. Han visste precis vem jag var. Han visste allt om mig. Men jag hade som sagt aldrig sett honom förut.


Vi stog där länge. På den långa vägen, en fin sommarnatt. Kicki och hennes kille var inte kvar. Jag och den okända killen, som kallades för B, kysstes en massa. Gud, det var så underbart!


Det här var allt som var sammanhängande i drömmen. Sen drömde jag att den här fina killen ändrade på sitt utseende. Jag drömde om en knarkutredning, och om en lång bilfärd i en vacker natur.

Jag är helt förälskad i den här drömmen. Jag vill alltid minnas den. Och jag önskar att killen i den här drömmen kunde finnas på riktigt. Han var så underbar. Och han kysstes helt fantastiskt. Jag var kär och lycklig i drömmen. Det är mer än vad jag är nu..

Dagens känslor

image143

Hat

Ilska

Sorg

Oro

Trött

Ensam

Rädd

SM-guld!

I fredags fick jag verkligen vara med om en upplevelse. Efter att jag hade slutat jobba så gick jag ner på fritidsgården där Ida jobbar. Och där spelades det radio för fulla muggar. Ida missade ju att se matchen, men följde med den ändå med hjälp av radio och internet.

När HV gjorde mål så skrek vi! Jag hejjar nämligen också på HV, men jag är inte ett lika stort fan som Ida. Vilket fall som helst så blev det glädjetårar i massvis för Idas del när HV ann. Jag har aldrig sett henne i det tillståndet tror jag :D

När Ida hade slutat så följde jag och pappa henne en bit på vägen hem. Hon bor ju borta vid kyrkan, så det är ju en bra bit att gå, i mörker dessutom. Anna kom och mötte oss, och ni kan inte ens föreställa er vilken show jag och pappa fick uppleva! Anna var nämligen minst lika glad som Ida, och hade tagit med sig flaggor.

 

image141

Härlig promenad!

I förrgårkväll kände jag inte av någon trötthet för fem öre. Så jag satt uppe till 3-snåret och broderade. Tänkte att jag skulle försöka lägga mig och sova en liten stund iallafall, men icke. Så jag kikade på film ett tag, sen bestämde jag mig för att ta en promenad. Så vid 6-tiden gick jag och Zorro ut. Det var underbart att få rensa huvudet och få i sig lite frisk luft. Också har jag konstaterat att Lit faktiskt är väldigt vackert.

        

image137

Vi gick bort till kyrkan, och eftersom att Idagumman är så morgonpigg numera
så passade vi på att surra med henne en stund :)

image138

Sen gick vi bort till mammas grav. Zorro sätter sig alltid så att han sitter med ansiktet riktat mot gravstenen, och helst vill han sitta nära. Han vet så väl vem det är som ligger där.
Han gnäller och låter så ledsen när han sitter där.

image139

Sen traskade vi hemåt. Vi tog ingen rask promenad, så vi var ute i lite drygt 1,5 timme. Våran promenad slutade iallafall på en halv mil. Och det är ju inte så dumt.
När vi kom hem så fick Zorro sin efterlängtade frukost :)

Värdelös vän?

I går morse klev jag upp ganska tidigt. Tänkte att jag skulle hinna sätta mig ner och ta det lugnt en stund på jobbet och dricka en kopp kaffe innan morgonsysslorna. Jag var väl på jobbet typ 06.15, körde igång en panna kaffe, och satte mig i godan ro och broderade en stund. Skönt att inte behöva komma på jobbet, sätta sig ner i en minut, och sen köra igång. Det var riktigt välbehövligt att få dricka en skvätt kaffe och vakna till innan man började.

För er som inte vet så består Servicehuset där jag jobbar av två avdelningar. Syrenen och Häggen. Jag jobbar för det mesta på Syrenen. Men nu på senaste tiden så har jag varit ganska mycket på Häggen. Bra att man börjar få lite kläm på den avdelningen också. Dock så gick det inte så bra för mig i morse. Jag blev helt plötsligt stressad, och ingenting gick bra kändes det som. Men men, jag är bara människa jag också. Allt kan inte gå bra jämt. Resten av dagen flöt på bra, och jag slutade klockan 13. 

Har fått schema för maj nu också. Väldigt mycket extraturer. En del delade pass, men mest 16-20.30 turer. Ganska irretersamma pass, men man får väl vara glad för det man får. Längtar tills jag får sommarschemat. Då lär jag garanterat ha mycket jobb! Vilket är väldigt bra, för dels så blir det körkort så småningom, sen ska jag eventuellt börja plugga till hösten, och då är det bra med en buffert! Sen så tänkte jag försöka satsa på en utlandsresa fram emot hösten nån gång.

Jag har sagt det förut, men jag säger det igen. Jag älskar mitt jobb! Jag kan inte tänka mig något bättre och roligare, men samtidigt så saknar jag den tiden då jag bara kunde slänga på mig skorna, greppa väskan i farten och ta bussen in till stan och träffa vännerna. Jobbet tar upp mycket av min tid, och fritid/nöje och vänner blir lidande för det. Jag vet inte hur jag ska bära mig åt för att få allting att gå ihop. Är det så här vuxenlivet är? Eller är det bara tillfälligt? Nu har ju jag världens bästa vänner som förstår min situation. Men det känns ändå galet. Jag har inte ens kommit iväg till stan för att träffa mina bästa vänner och deras nyfödda tjejer. Det känns förjävligt, och jag känner mig som en värdelös vän.

Nu ska jag fortsätta mina grubblerier i sängen. I morgon väntar jobb för ovanlighetens skull.

Kontrakt

Jag har skrivit på det här kontraktet.
Gör det du också!


image132

God morgon

Eller ja, jag säger snart god natt, för jag har inte lagt mig än. Har suttit och broderat och glömt av tiden helt och hållet. Broderi är mitt nya intresse by the way. Det är avkopplande och jag älskar att se det färdiga resultatet!

Jag missade totalt att tända ett ljus för Engla och hennes anhöriga igår. Jag tänkte tända ett ljus som får brinna hela dan idag istället, för ALLA barn som blir kidnappade och mördade, världen över.

Det är sorgligt och fruktansvärt.

image130

Storebror är smartast?

Aftonbladet
Söndag 13 april 2008


Brukar din storebror säga att han är smartare än dig? Han har antagligen rätt. Forskning visar att det äldsta barnet oftast har högst IQ. Är du det yngsta syskonet kommer du troligen att ha fler sexuella partners än dina äldre syskon. Är du mellanbarnet är det sannolikt att du blir rebellen i familjen.

En grejj bara..

Jag har jävligt ont i mitt öga.
Bara så att ni vet.

Slapp och skön dag

Försökte dock få tag i B, eftersom att jag misstänker att det var hon som ringde förut. Men det var upptaget hela tiden. Sen när jag prövade efter en stund igen så var hon inte anträffbar. Synd.

Har deklarerat nu också. Och jag som trodde att jag skulle få en enorm restskatt, men istället får jag tillbaka en ordentlig slant, vilket känns väldigt skönt.

Kikar lite smått i olika kataloger. Är sugen på att beställa lite nya kläder till våren/sommaren. Har hittat en del som jag antagligen kommer att beställa. Klänningar bland annat! Jag som aldrig har på mig klänning :)

I morgon väntar jobb från tidig morgon till sena kvällen. Och likaså på söndag. Så nu ska jag krypa ner i sängen och somna till en film.


Agnes och Evangeline, världens finaste tjejer


Vinter i all evighet?

Jag var nära på att bryta ihop i morse när jag såg snön vräka ner! Återigen så ligger det ett tjock, vitt snötäcke på marken. Och häromdan så stog jag och hackade bort den sista isen på våran uteplats och slängde eländet på sidan av huset. Precis som när jag var liten. Då skottade jag bort snön. För så länge det inte fanns snö så långt jag kunde se, och när solen sken, ja, då var det helt plötsligt sommar tyckte jag. Jag antar att jag får leva med snön ett tag till. Åhh, jag vill ha sommar.

Idag har jag faktiskt varit social. Nånting som jag är alldeles för sällan numera. Fast än så länge är det många blanka dagar i min kalender, så nu ska jag se till att umgås lite mera! Jag behöver det tror jag. Vilket fall som helst så kom Tezz och hälsade på. Och som vanligt när vi ska umgås, då vi är hemma hos mig, så kommer vi fram till att vi vill se en film. Men vi har aldrig lyckats se en hel film, för vi brukar somna bägge två efter en liten stund. Och så även idag.

På tidiga eftermiddan så kom Ida och väckte upp oss, eller ja, mig iallafall. Tezz lyckades hålla sig vaken. Ida hade köpt med sig fika, men jag som var trött och lat orkade inte brygga kaffe. Så vi drack saft istället :)

Eftermiddan har jag ägnat åt att städa. Har städat garderoben och bäddat rent i sängen. Dammtorkning och dammsugning tar jag i morgon. Och byta gardiner måste jag göra också.

Så nu är det bara en lång och skön dusch som saknas. Sen ska jag krypa ner i en renbäddad säng och kika på ett par Beckfilmer. Det blir mys det.

Har jag nånsin berättat att jag älskar att duscha?


image129

Neil Armstrong

Ja, det var det bästa jag kunde komma på.
Men allvarligt. Hur lejsamt är det inte med dessa rubriker?!



Jag kan börja med att berätta att jag har huvudvärk, värk i axlarna och värk i ryggen. Är dessutom jättetrött, så jag begriper inte varför jag är vaken fortfarande. Eller jo, jag ska kika på en film alldeles strax. Undrar just hur många minuter jag hinner se innan jag slocknar?

Ja, vad ska jag säga? Har fått några jobbdagar nu i april. Schemat kommer med största sannolikhet att fyllas på eftersom. Det kunde B garantera. Och det känns ju bra. Även om det kanske inte blir mer än ett par timmar vissa dagar, men det är ju alltid nånting. Har även talat om för B att jag väldigt gärna jobbar nu till sommaren, vilket var väldigt uppskattat.

Nu i helgen som var så fick vi besök av en liten tjej. En riktigt duktig tjej! Hon har sovit över här många gånger nu utan några som helst problem. Aldrig nån gång har hon sagt att hon har hemlängtan eller nånting sånt. Hon hjälper till med städning, matlagning, duka på och av bordet och en massa andra saker! Och jag har aldrig varit med om att det har varit knussel och bank när hon ska sova. Aldrig. Hon går upp och tar på sig pyjamasen och borstar tänderna utan problem. Det är aldrig något tjat om att hon inte vill lägga sig. Utan istället säger hon "Också ska du läsa en saga för mig Sarah." Och självklart vill man göra det! :) Den här lilla tjejen är 4 år.

Ne, nu ska jag kika ett par minuter på den där filmen.


Evangeline och Kicki&Pether-Bäbis

Sitter och tittar på bilder. Världens finaste små tjejer. Dom är helt underbara. Dom är sina mödrar upp i dagen tycker jag. När jag tittar på nyaste bilden så syns det verkligen vart den lilla skönheten har fått sina ögon och sin mun ifrån.

Jag har presenter åt Evangeline och Kicki&Pether-bäbis. Fast Kicki&Pether-bäbis present är inte riktigt färdigställd än om man säger så. Det är inget märkvärdigt. Men det kan vara lite småroligt med sånna presenter, tror jag :)


♥ Puss på Evangeline och Kicki&Pether-bäbis ♥

Nu gråter jag igen

Av lycka såklart.

Någonting helt fantastiskt och alldeles underbart hände klockan 17.40 idag.

Andra april

Jag har haft ett problem dom senaste dagarna som har bidragit till att jag har gått miste om jobb. Jag upptäckte det här problemet idag. Min telefon låter inte när det ringer. Eller jo, nu gör den det. Men i måndags, tisdags och idag har jag haft missade samtal från skyddat nummer när jag har vaknat. Okej tänkte jag, jag har väl sovit så hårt att jag inte har hört telefonen. Men när jag skrev ett sms förut idag, så ringde det, men det varken lät eller vibrerade. Och nej, telefonen var inte på ljudlös, och jag hade näst högsta volymstyrkan. Så när jag hade pratat klart så startade jag om telefonen och prövade att ringa hemifrån. Och då funkade det hur bra som helst. Säg inte att min telefon har börjat sjunga på sista versen bara.

Förövrigt, så ägnar jag mycket tid till att vara nervös för Kicki och Pethers skull. Jag vet inte varför jag är nervös egentligen. Dom har varit inne på förlossningen ett par gånger nu under 2 dagar, men det har liksom inte hänt någonting. Så om det inte händer någonting i natt så kommer dom att sätta igång Kicki i morgonbitti. Lycka till nu!

Tänk, snart kommer det en till liten till världen. Och gud vad jag redan älskar dessa barn. Evangeline och bäbis. Tyvärr så har jag inte träffat Evangeline än. Men jag hoppas hoppas hoppas att jag kan göra det snart!

Sen tänker jag mycket på Annelie. Min älskade, fina vän. Jag hoppas så innerligt att du mår bättre snart. Jag tänker på dig jättemycket ska du veta. Mycket kärlek till dig.


I morgon ska jag jobba 7-16. Måste ju ringa och förklara varför jag inte har svarat dom senaste dagarna när dom har ringt. Dom får ju inte tro att jag har skitit i att svara!


Nåväl. God natt på er.


RSS 2.0