Det vackraste jag vet





















Längtar tillbaka

I söndags så blev våran lilla flicka sju månader. Tiden går alldeles för fort!

Jag kan helt ärligt erkänna att jag saknar att vara gravid. Jag saknar magen, sparkarna, alla ultraljud vi gjorde, gångerna då man gick och kollade på pyttesmå kläder, tiden på BB.

Jag vill spola tillbaka tiden och uppleva allt igen. Om jag fick göra det, så skulle jag strunta i hur ont det gjorde med foglossningar, jag skulle strunta i hur jobbigt det var att behöva gå och kissa varannan minut, och jag skulle strunta i hur ont det gjorde att föda. Man kanske inte tänker på det när man är mitt uppe i det, men nu efteråt så inser man verkligen hur värt det det var! För ut kom ju världens underbaraste och vackraste tjej ♥









Alldeles ny liten Isabell, och en oerhört stolt pappa ♥


Det är lite roligt egentligen när man tittar på film. Bäbisarna ploppar ut och har inte en enda fläck av blod eller fosterfett på sig. Och mammorna ser oförskämt fräscha ut efter en förlossning.
Isabell var blå/lila/röd, kladdig, blodig och alldeles underbar när hon kom.
Själv såg jag ut som ett träsktroll. Timmarna efter förlossningen så var jag blå/lila i ansiktet, plus att jag hade röda fläckar i ansiktet, på halsen och på axlarna.



Lika tråkig som vanligt

Jag har inte gjort många knop idag. Har kännt mig nere och hängig. När Tommy var hos tandläkaren förut ikväll så tvingade jag mig själv att ta en promenad med Isabell. Det blev ingen jättelång tur, men tillräckligt för att hinna rensa tankarna lite.

Förut i veckan så tog jag (vi- jag och Tommy) ett av dom svåraste besluten jag någonsin gjort. Någonstans inom mig så vet jag att det är rätt beslut. Men jag kan samtidigt inte låta bli att hata mig själv.

Ne, nu struntar vi i tråkigheterna, också berättar jag någonting roligt istället.

Den 26/11 så har vi bokat Lits kyrka. Då ska våran lilla skatt döpas, och sen passar jag och Tommy på att gifta oss också. Tommy friade till mig på min födelsedag 2008, och nu äntligen ska vi gifta oss! Gift eller inte, jag älskar Tommy lika mycket vilket som. Men det är ju lite småtrevligt med bröllop :)

I tisdags beställde vi vigselringarna. Min ring valde jag redan för två år sen. Jag älskar den! Det är 7 diamanter på den. Tommy valde en slät, lite bredare ring. Jättefin den också!


Det är jobbigt nu

När man tror att man har hamnat på rätt köl igen så dyker nästa grej upp. Fruktansvärt jobbigt. Kan det inte få börja gå lite bra någon gång?


Hejåhå

Synd att man kommer på den här tiden på kvällen att det finns hur mycket som helst att göra här hemma. Städa i köket, vika ihop tvätten, städa toaletterna, dammsuga, skura, rensa bort Isabells för små kläder osv. Får ta tag i det nu i helgen.

Det är så roligt att se på när Isabell gör sina upptäcksfärder i gåstolen. Hon har kommit på att kontoret är en jätterolig plats, för där står det tvättställningar med kläder på, och kläderna är jätteroliga att riva ner. Bara för en liten stund sen så såg jag att hon hade lyckats få tag i en av Tommys nytvättade strumpor som hon åt förnöjt på. Busfis!

Det blev inte så mycket skrivet nu. Ska göra i ordning lilla tösen för natten :)

Nuså

Nu har vi införskaffat alla kläder Isabell kan tänkas behöva i höst/vinter. Hon har fått en fleeceoverall, en vinteroverall, en varm mössa och ett par varma vantar. Dessutom så ska vi köpa en åkpåse av storebror. Skönt att ha det gjort nu.

Var till min läkare i onsdags. Berättade om att jag knappt sover någonting på nätterna, och att när jag väl sover så drömmer jag ofta mardrömmar. Det fanns tyvärr inte så mycket att göra åt det. Han gav rådet att försöka sluta med insomningsmedicinen och bara ta den när jag verkligen behöver det. Dessvärre så är jag lite beroende av den medicinen eftersom att den oftast hjälper mig att få sova någon timme på morgonkvisten. Tar jag ingen så är jag vaken dygnet runt kan man säga.

Sen ändrade han lite i min medicinering, ihopp om att jag ska slippa dom här svackorna som kommer lite titt som tätt. Och sen att det kanske blir lättare för mig att gå ner i vikt, istället för att gå upp i vikt (vilket jag har gjort sen jag började med dom här medicinerna).

Var hos tandläkaren nu i veckan också. Och den undersökningen tog inte speciellt lång tid. Sköterskan tog några bilder, och sen petade tandläkaren lite i munnen på mig, och konstaterade att allt såg jättefint ut. Han lät dessutom förvånad när han sa att jag inte hade några som helst tecken på hål någonstans (jag har aldrig haft något hål i mina tänder), och han lät förvånad när han såg att det inte fanns en enda lagning nånstans. Sen tyckte han att det var otroligt att jag inte hade några missfärgningar på tänderna i och med att jag snusar. Så jag kan bara säga att jag är väldigt nöjd med det tandläkarbesöket.

Isabell har haft några kämpiga dagar nu. Hon har varit jättesnorig och haft feber. Lilla vännen. Det gör ont i mammahjärtat när ens barn inte mår bra. På kvällarna så har vi legat alla tre i min och Tommys säng och haft lite prat och mys-stund, så att hon inte skulle vara så orolig när vi la henne i spjälsängen. Och det har funkat bra. Som tur är så börjar förkylningen dra sig tillbaka.

Kläder

Sitter och funderar lite över morgondagen. Tror att jag ska ta en sväng på stan. Har i ett par veckors tid nu kikat på ett fleece-set till Isabell, för nu börjar hennes höst/vår jacka vara lite väl tunn. Så jag tänkte att om hon har ett fleece-set utanpå hennes vanliga kläder, plus mössa, vantar och tjockstrumpor, så tror jag knappast att hon kommer att frysa i vagnen. Sen har vi alltid med en fleecefilt i vagnen.

Hur klär ni era barn nu? Skulle vara skönt att få lite tips, så att man inte klär på för lite/för mycket.

Funderingar kring julen

Jag har suttit en stund och kikat på leksaker och böcker, både på företagssidor och köp&sälj på facebook. Det är klart att man blir sugen på att köpa massvis med saker. Första barnet, första julen osv. Men jag och Tommy har pratat en del om det, och bägge vi känner att det inte är någon mening att köpa högvis med saker. Det är ju isåfall bättre att man satsar lite mer nästa jul, då hon kanske förstår lite mer.

Kan ju säga det också, att Isabell har inte högar med leksaker nu heller. Hon har ett begagnat babygym, en begagnad gåstol, och resten av leksakerna är också begagnade. Och det har funkat alldeles utmärkt. Hon leker ändå bara med en leksak åt gången.

Vi funderar iallafall på att ge henne:

*En hoppgunga. Hon fick pröva hoppgungan hemma hos Ida, Martin och Tristan, och även fast hon var på jättedåligt humör då så tyckte hon om den.

*En lekmatta. Med djur eller vägar eller liknande.

*Några uppsättningar (1-2) med påslakan och örngott. Hon har bara en uppsättning, och när man har en kräkbäbis så skulle det nog vara bra med några fler.

*Någon rolig bok. Kanske en mjuk bok, eller en bok som spelar nån melodi?

*Någon leksak som blinkar och låter.


Det är nog bäst att börja med julklapparna snart. Vi har 11 barn utöver Isabell som vi ska köpa till, och jag är så dålig på julklappar och födelsedagspresenter. Så jag behöver nog god tid på mig.



...

Det är så skönt när jag känner lusten till att göra saker. Det är ett tecken på att jag håller på att ta mig ur en svacka. Synd bara att dom här svackorna kommer ganska ofta.

Idag har jag städat och plockat litegrann. Har även haft besök av bästaste Lotta. Skönt att surra lite skit en stund :). I morgon ska vi ta en kaffe med underbara Ida. På lördag ska vi äta middag med bror+familj, dricka lite vin, också tänkte jag höra mig för om någon har något sällskapsspel som vi kan få låna. Det blir nog trevligt!

Ne, nu ska jag fortsätta med tvätten.

Oj oj, pust och stånk!

Hur kan två vuxna personer vara så duktiga på att fylla en tvättkorg på bara några få dagar? Sen kommer man på på kvällarna att man skulle ha tvättat, också säger man 'Vi får så lov att tvätta i morgon', sen blir det inte av iallafall förrens några dagar senare.

Jag är ganska duktig på att städa, tycker jag själv. Jag vill ha fint och fräscht omkring mig. Jag vill ha ordning och reda. Men är det någonting som jag tycker är skittråkigt, så är det att tvätta. Så det blir oftast Tommy som får tvätta här hemma.

Just det, jag skulle ju gå och lägga mig. Men jag hamnade här av någon konstig anledning.

Bla bla blaa..

I onsdags kväll så fick vi bara för oss att åka ut till Greningen och hälsa på alla där. Jätteskönt att komma ut till 'riktig' frisk luft, och få träffa härliga människor.

Igår hjälpte jag till att vara barnvakt åt E&L. Vi var ute och gick i säkert två timmar. Också jätteskönt att få komma ut lite.

Fredag idag. Och jag har inte gjort någonting. Hade ju tänkt att jag skulle ha städat och tvättat idag. Men jag har mått konstigt, så det har inte blivit någonting gjort. Den lilla orken jag har haft har jag ägnat åt Isabell.

Vi får se vilket väder det blir i morgon, och på vilket humör jag är. Skulle ha veljat tagit en långpromenad. Det får ju gärna bli molningt och blåsigt, så jag slipper rinna bort isåfall.

Ne, min underbara dotter ligger på fällen på golvet en liten bit ifrån mig. Ska nog försöka att sakta ner hennes tempo lite och se om hon blir trött snart.

RSS 2.0