En lista.

Snodde listan av Louise


PERSONLIGT

Namn - Sarah.
Hemstad - Östersund.
Ögonfärg - Blå/grå/grön.
Hårfärg - Mörkbrun.
Längd - 160 cm.
Högerhänt/vänsterhänt - Högerhänt.
Skostorlek - 36, 37, 38.
Skor idag - Inga. Barfota.
Mål för året - Att hitta ett nytt, större boende.
Mest använda fras på msn - Asg.
Det första du tänker på när du vaknar - Vad är klockan?
Mest saknade minnet - Min barndoms somrar.


FAVORIT

Färg - Vinröd.
Mat - Tommys kyckling.
Sport - Simning.
Djur - Hund.
Glass - Ben & Jerry's Caramel Chew Chew.
Affär - Ica Kvantum.
Sallad - Helt vanlig grönsallad med couscous, rapsolja och lite flingsalt på.
Skådespelare - Mikael Persbrandt.
Nummer - 7.
Årstid - Sommar.


VÄNNER & LIVET

Vad vill du bli när du blir stor - Livsnjutare.
Hur vill du dö - Jag vill dö utan krämpor när jag sover.
Vem av dina vänner är mest lik dig - Svårt. Men jag och Tezz är ganska lika varandra till sättet.
Vem är mest högljudd - Jag kanske :)
Vem får dig mest att skratta - Johnny, Tommys storebror :)
Vem har du känt längst - Kicki.
Vem är blygast - Vet faktiskt inte.
När grät du mest - När mamma dog.
Bästa känslan - När man känner att man har gjort en god gärning för någon.
Värsta känslan - Ångest.
Vart vill du bo i framtiden - I ett fint hus, lite avsides, men ändå inte långt ifrån allting.
Hur länge tror du att du kommer leva - Jag tror att jag kommer att bli runt 90 år.


HAR DU NÅGONSIN

Varit kär - Ja, jag är kärare än någonsin nu :)
Moonat nån - Öh, nej.
Rymt hemifrån - Hihi, ja :)
Föreställt dig ditt ragg naken - Möjligt.
Tänkt på självmord - Ja.
Sovit utomhus - Ja.
Gråtit i skolan - Ja
Velat bli modell - Nej.
Varit otrogen - Nej.
Gjort något dumt som du skrattar åt idag - Oja!
Sett en död människa - Ja.
Druckit alkohol - Ja.
Använt droger - Nej.
Ätit sushi - Nej.
Varit på scen - Ja.
Snattat - Ja, ett par trosor när jag var 13 år.
Retats - Det har nog hänt.
Blivit nerslagen - Ja.

Jäkla skit!


Tack för kommentarerna i det förra inlägget. Det fick mig faktiskt att må bättre! Puss på er!

Nu till något annat. Lägenheten som vi älskade blev såld idag. EN dag före vi skulle på banken och få lånelöfte. Det är så typiskt. Så nu sitter jag och älskling med varsin dator och kollar på tänkbara boenden. Som pappa sa: Deppa inte ner dig för det här nu. Det var nog inte meningen att ni skulle ha den där lägenheten. Det kommer fler möjligheter.

Nästa vecka så ska jag förvandlas från en lat sjusovare till en hårt arbetande hemmafru ;P. Jag ska sätta igång och baka matbröd och mycket annat och göra storkok på bland annat Chili Con Carne. Har ni några bra recept (på vad som helst. Mat, bröd osv) så är det bara att maila mig [email protected].

Och nu till helgen så ska vi troligen fara ut till skogen och plocka bär. Hoppas på att hitta mycket lingon och blåbär!

Någon som äger mycket vinbärsbuskar som man kan få plocka lite av?

Here we go


Okej, nu ska jag klargöra några saker här. Det finns folk som både tycker och tror det ena och det andra om mig och jag är en sån person som lätt tar åt mig av saker. Speciellt negativa.

1. NEJ, jag är varken bisexuell eller lesbisk (nu menar jag absolut inte att det är negativt att vara homo eller bisexuell) och vill därmed inte "komma ut ur någon garderob". Jag kan visst tycka att kvinnor är vackra, och alla har vi väl "tjuvkikat" på någon av samma kön i duschen. Jag har även hånglat med 3 olika tjejer (i berusat tillstånd) som alla är mina vänner. Men innebär det automatiskt att man är homo eller bisexuell?

2. JA, jag lider av fetma och mår mycket dåligt över det. Jag klär varken i bikini, baddräkt eller tighta kläder. Jag ser inte bra ut, och jag har inte heller en fin rumpa. Jag borde be om ursäkt för att överhuvudtaget vistas ute så som jag ser ut. Jag ÄR medveten om det här och behöver inte påminnas om det.

3. DET ÄR MÖJLIGT, att jag i vissas ögon inte är en bra vän. Man kan inte tycka om eller komma överens med alla. Men varför hymla om det?  Vill man inte vara min vän så behöver man inte det.


Tack för mig

Håll tummarna för oss!


Idag var jag och Tommy och kollade på en lägenhet. Annelie, Evangeline och Karin följde med oss som smakråd.

Jättefin lägenhet. Jag och Tommy älskade den!

Håll era tummar för att det här går vägen för oss!!!

Störigt!


Jag lyckades somna i normal tid ikväll, men blev väckt av grannen ovanför som började poppa musik vid 03.00 tiden. Det störiga är att det händer väldigt ofta. Och ibland spelar han så högt att jag kan sjunga med för att jag hör vilken låt det är.

Blir det ingen ändring väldigt snart så kommer jag att se till att det blir det.



Funderingar


Jag är inne i en period av grubblerier. Vad ska jag göra? Varför satsar jag aldrig helhjärtat på någonting? Jag vill plugga till undersköterska, och lite längre fram så vill jag fortsätta att plugga till sjuksköterska och få jobb inom äldrevården. Varför gör jag inte det? Varför sitter jag bara rätt upp och ner och väntar på 'rätt tillfälle'?  Möjligheterna finns. Är jag för bekväm, eller är jag helt enkelt inte redo än?

Sen så vet jag inte hur länge jag har sagt att jag ska börja med körkortet. Samma sak där. För bekväm, eller inte redo?

Jag är nog en sån person som inte klarar av att ha många bollar i luften. Bara på mindre än ett år har jag flyttat hemifrån, träffat världens underbaraste kille som jag är förlovad och sambo med och delar allt med. Det är i och för sig något bland det bästa som har hänt mig, men efter allt det här så kände jag att det var dags för mig att hejda mig. Inte påbörja några nya projekt såsom studier osv.

Jag säger emot mig själv. Samtidigt som jag blir less över att jag aldrig tar mig för någonting, så känner jag att jag borde vänta. Det är svårt sånt här.


Nu har jag jobbat två dagar av tre. Idag jobbar jag 7-13, sen ska jag äntligen åka hem till Tommy! Som jag saknar honom. Min fina, underbara pruttgubbe :)






Lägenhetssökande


Det har inte blivit så mycket bloggande på senaste tiden. Jag har jobbat mycket, och all ledig tid har jag veljat lägga på sambon, lägenhetssökande och vila.

Just det. Tommy och jag har nu bestämt oss för att byta upp oss. Vi letar nu för kung och fosterland efter en större lägenhet/ mindre radhus som vi kan tänka oss att bo i för en bra tid framöver och som känns bra rent ekonomiskt. Vi jagar en 3:a alternativt en 4:a.

Vi har dividerat hit och dit, tittat på olika hemsidor, tittat i tidningar, läst om fastighetsförmedlingar och försäkringar, jämfört, planerat, räknat. Vi vill att allting ska stämma exakt. Vi har också haft ganska olika åsikter om vart vi vill bo. För min del så bör det vara på ett ställe där det finns väldigt bra bussförbindelser. Annars har inte jag så stora krav. Jag kan tänka mig att bo centralt.. Tommy vill inte bo för centralt, inte för avsides. Vi har kikat på en del alternativ i Torvalla, för här trivs vi bra bägge två. Vi har även varit på jakt efter lägenhet i Lit, men det verkar inte finnas några efter våra önskemål just nu.

Vi ska på en, eventuellt två visningar nästa onsdag. Häromdagen tittade vi på en lägenhet som vi blev väldigt intresserade av. Så vi får se hur det går.

Vi är fortfarande öppna för förslag om bostadsrätt i Lit. Så om ni har några tips (oavsett pris) så är det väldigt välkommet! 

Söderhamn


Vilken jättetrevlig helg det har varit!

I lördags på förmiddagen packade vi in oss i Annelies och Andreas bil och begav oss mot Söderhamn. Det vankades nämligen 50 och 60 års fest.

När vi kom fram till hotellet i Söderhamn så checkade vi in och jämförde sen allas rum. Sen duschade vi och gjorde oss i ordning inför festen. Såklart så hade vi glömt hälften hemma. Tommy hade glömt sin skjorta som han skulle ha på sig på festen, och jag glömde mina hårnålar. Nåväl, Tommy hade turen att få låna en skjorta av storebror Johnny iallafall.

När jag hade gjort mig i ordning så gick jag ner till matsalen där nästan alla gästerna hade samlats. Många nya ansikten för mig. Också blev jag presenterad för Tommys faster Eva och hennes sambo Göran som var festens värdinna och värd.

Efter en liten stunds väntan så kom dubbeldäckaren som skulle ta allihopa till festplatsen. Jag kan tillägga att det var kanonväder och riktigt varmt. Tur att vi satte oss längst fram i bussen där det fanns fläktar.

Efter en stunds åkande så kom vi in på en väg i skogen. En ganska smal väg, så när vi fick möte så fick någon av oss stanna och släppa förbi den andre. Sen stannade bussen, mitt ute i ingenstans. Då visade det sig att bussen hade gått sönder. Så vi fick promenera sista biten på ungefär 3 kilometer. Men det gick bra det också, förutom alla bromsar som bet ihjäl mig!

När vi äntligen kom fram till festplatsen så höll vi på att rinna bort. Det var så himla varmt! Vi blev välkomnade och fick en välkomstdrink. Sen samlades vi allihopa på en liten gräsplätt för att titta på en föreställning som personalen brukade göra. Men det blev då ingen föreställning av personalen, utan det var festens huvudpersoner Eva och Göran som gifte sig! Väldigt stämningsfullt och fint.

Efter att alla hade gratulerat brudparet så satte vi oss till bords, och sen var det bara att äta och dricka så mycket man bara orkade. Jättegod mat och trevlig stämning. Det hölls något tal, och vi sjöng för brudparet/födelsedagsbarnen.

Lite senare på kvällen så blev det levande musik av en speleman och hans dotter. Kan tillägga att en tjej som jag känner skämde bort sig rejält med att sjunga jämtlandssången när spelemannens dotter frågade om det var någon som kunde jämtlandssången. Hon har ju förtusan scenskräck och sjöng inte alls speciellt bra, men hon bjöd på det sa hon. (Sarah heter hon).

Sen blev det efterrätt i form av "Tuppkaka", bär, vaniljsås, glass, kaffe och aveck till det.

Första bussen hem gick vid 23.30. Jag hade gärna stannat en stund till om det inte hade varit för all mygg som gärna attackerade mig. Jag blev så biten av både mygg, broms och knort under kvällen att jag var rädd att det skulle resultera i en allergisk reaktion (det har nämligen hänt förut). Så både jag och Tommy åkte hem med den tidigare bussen.

Vi satt inne i svärmor och svärfars rum och pratade en stund. Sen kröp vi ner i sängen och somnade nästan direkt.

Dagen därpå (igår, söndag) packade vi ihop alla saker, checkade ut från hotellet och åkte hem till Eva och Göran. Och gud vad dom bodde fint! Vi blev bjudna på fika, och dom öppnade presenterna som dom fick av oss.

Sen for vi ner till hamnen och tittade på deras båt. Herregud säger jag bara! Den var helt otrolig. Direkt när man kom på båten så fanns det soffor och bord. Sen gick man en trappa ner i båten, och det var som att gå in i en mindre lägenhet nästan. Där fanns det ett sovrum direkt till höger, med egen toalett. Sen kom köket som var fullutrustat med spis och kylskåp och allting, i själva köket fanns det en härlig soffa och fönster med fin utsikt. Fortsatte man någon meter längre fram så kom man till ett annat sovrum, med stor dubbelsäng och egen toalett och dusch! Vilken pärla säger jag bara.

Efter båttitten så kramades alla huller om buller och sa hejdå. Sen for vi hem mot Östersund igen.

Tack Eva och Göran för en jättetrevlig fest! Och tack Annelie, Andreas och Evangeline för trevligt sällskap i bilen :)

RSS 2.0