Surr surr

Nu är det mesta köpt till tösen iallafall.

Den enda stora grejen som saknas nu är skötbordet som vi ska ha uppepå tvättmaskinen. Tommys pappa snickrade ett jättefint till Tommys systerdotter, och det sitter så himla stadigt och bra på deras tvättmaskin. Så Tommy ska göra ett liknande. Det kommer att bli superbra!

Var iväg och köpte ett begagnat babyskydd+bas igår. Skönt att ha det gjort! Vi har varit lite fram och tillbaka med babyskydd. Funderade först på om vi skulle hyra ett på Barnens Hus, men då fick vi reda på att det inte nödvändigtvis var nya stolar dom hyrde ut, och då kände vi att vi lika gärna kunde köpa ett begagnat och komma lite billigare undan. Nästa bilbarnstol ska vi lägga mer pengar på eftersom att den kommer att användas längre.

Just det, i helgen som var så köpte vi en barnvagn. En till! Det var en natt då jag inte kunde sova, så jag satt och kikade på blocket bara för skojs skull, och då hittade jag en sån vagn som vi funderade på allra först.Vilket klipp säger jag bara!
Den fanns här i Torvalla, ca 500 m från där vi bor. Använd i 7 månader, sittdelen aldrig använd. Inte det minsta solblekt, och inte en skråma någonstans! Vagnen ser faktiskt oanvänd ut. Dom som sålde vagnen hade varit så nöjd med den, men dom sålde den för att dom hade skaffat en smidigare sittvagn. En jättefin och fräsch vagn för blyga 2000 kr! När vi först började kolla på den här modellen så ville Tommy helst ha en svart/grå. Men jag tycker rött och svart är så snyggt, och Tommy tycker att färgerna är helt okej :) Vi känner oss väldigt nöjda!

Så nu ska vi lägga ut den andra vagnen vi köpte. En Emmaljunga City Cross -08 med hårdlift. Hoppas att vi får den såld. Annars får det bli framtida dagisvagn.

Hur funderar/funderade ni kring alla inköp?
Vad tycker ni är/var viktigast att ha från början?
Satsar/Satsade ni på nytt eller begagnat?

- När vi började planera och fundera kring alla inköp så ville vi gärna ha barnvagn och babyskydd helt nytt. Men om vi hade köpt vagn och babyskydd som vi allra helst ville ha så hade det gått på mer än 7000 kr. Visst hade vi kunnat köpt det, men tänk vad mycket pengar vi har sparat som kan gå till annat istället. Nu har vi minst lika bra saker för knappt 2500 kr (4500 kr om man räknar med bägge vagnarna).

- Vi har fått en del begagnade kläder, också har vi köpt och fått lite nytt. Vi har kanske 6-7 uppsättningar av allting i strl 50/56 och 62/68. Vi tycker att det känns lagom. Sen har vi ju egen tvättmaskin med ett väldigt bra snabbprogram, så vi kan tvätta och torka kläder åt tösen på mindre än en timme. Sen så älskar ju jag att titta på bäbiskläder, och det händer att jag köper någonting ibland. Men ingenting som jag anser vara onödigt :)

- Vi hade turen att få ärva både kläder och lite bäbisleksaker av Tommys syskonbarn. Superbra tycker vi, och det uppskattas enormt! Och babygym fick vi av Tommys föräldrar, så tösen har nog så att hon klarar sig ett tag när hon väl börjar uppskatta sakerna. Leksaker kommer vi att titta efter allt eftersom hon växer, men vi kommer inte att ha enorma högar med leksaker!

- Vi har läst om många som anser att babysitter är något av det bästa köp man kan göra. Och vi fick ju en jättefin av Tommys föräldrar.

- Det var inga stora diskussioner kring spjälsäng iallafall. Vi ville inte ha en ny för 2-3000 kr. Vi fick en fin begagnad av Tommys föräldrar. Madrassen däremot köpte vi ny.

- Vi har funderat på en babybjörn bärsele. Men vi har bestämt oss för att avvakta med det.

Kommentarer
Skrivet av: kickan

Exakt en sån där vagn har vi också,fast en blå!

SV: eftersom jag har anmält mig till föräldragruppen vilken jag ångrar så måste jag betala en liten avgift om jag inte är där.. allt det dom pratar vet man ju redan om..för länge sen! :/

2011-02-03 - 08:15:17
URL: http://kick86.blogg.se/
Skrivet av: Sofie

Snor dina frågor till min blogg. :)

Så du kan kika där :)

2011-02-03 - 08:28:11
URL: http://sofiiiz.bloggspace.se
Skrivet av: TuffLoysan

Vi kände att vi ville ha det viktigaste helt nytt, men ville inte lägga ut hur mkt pengar som helst. Lyckades få min pappa att köpa en sprillans ny barnvagn åt oss. Spjälsäng och skötbord köpte vi nytt, eller det var visningsexen på Barnens Hus, som vi fick lite rabatterat.

Massa babykläder fick vi ärva, vilket jag tyckte va riktigt skönt efs dom växer så fort när dom är så där små så man hinner juh knappt använda kläderna annars. Dessutom tvättas dom juh en del å slits väldigt fort i den åldern. Bättre att satsa på lite snyggare å nya kläder när dom blir lite större å kan ha dom lite längre.

Min förlossning startade juh lite oväntat, 3 veckor innan BF. Hade då inte hunnit fixa babyskydd eller ens hämtat och betalat skötbord och säng, babyskydd fick vi ett begagnat av min morbror som funkade riktigt bra. Skötbord och säng for min mamma och hämtade och betalade medans vi låg på BB. Så vi hade väldigt lite kostnader.

Babysitter fick vi begagnad, babygym köpte jag på Tradera.

Skötbordet vi fick är ett sånt som man monterar på en extra del baktill, så när man inte längre behöver använda skötbord så används endast byrå-delen. Ville gärna ha en möbel som man skulle kunna använda som mer än ett skötbord.

Har insett efteråt att det skulle ha funkat minst lika bra utan skötbord även, för ofta så bytte jag blöja å allt sånt på handduk i sängen eller soffan. Å allt man "behöver" vid ett blöjbyte som är smidigt om det finns på skötbordet skulle man lika gärna kunna ha i en korg och ta med dit där man ska pyssla om sitt barn.

Men det är juh som kul å pyssla lite extra för första barnet :)

2011-02-03 - 09:40:09
URL: http://tuffloysan.blogg.se/
Skrivet av: Tirja

Vi hade en sån, som vi sålde, exakt samma, för den vart inte godkänd på alla tester som gjordes ifjol vår på 10 random vanliga barnvagnar, och jag kände mig inte säker med den iaf inte sitt delen för det va den som va minst godkänd med klämrisker och grejer. Så när vi skulle byta till sitt delen så köpte vi en annan vagn istället! Ska se om jag hittar åt testet så får du läsa själv! Jag är inte den enda som reagerat och tagit kontakt med företaget som säljer dom i sverige! Men dom svarar inte eller något!

Här är tre länkar om dom testade barnvagnarna!

http://www.barnvagnar.nu/nya-barnvagnstester-2010-fran-konsumentverkethttp://www.konsumentverket.se/Global/Konsumentverket.se/Best%C3%A4lla%20och%20ladda%20ner/rapporter/2010/2010_9_MK_barnvagnar.pdfhttp://www.konsumentverket.se/Nyheter/Pressmeddelanden/Pressmeddelanden-2010/Uselt-resultat-i-barnvagnstest--ingen-blev-godkand/Hade jag vetat om det här, så hade jag aldrig köpt vagnen och slängt bort så mycket pengar, vi sålde våran iofs och det har jag dåligt samvete för, känns inte bra att sälja något man vet KAN vara farligt för barnen. Men när man läste på om den innan så va det bara bra grejer man hittade och så vidare!Men jag hoppas att den ni fått tag på är av bra kvalitet! Och inte utgör någon fara för er lilla prinsessa!Många kramar!!!! <3

2011-02-04 - 12:43:05
URL: http://tirja.blogg.se/
Skrivet av: Kusin H

Hej. Rätt dag att svänga förbi här. Har en nästan oanvänd babybjörn som ni gärna får låna. //Hanna

2011-02-05 - 22:40:07
Skrivet av: Marina

Jätte fin barnvagn Sara! Hoppas att allt är bra med dig, gubben och lillan! Ta hand om dej! Kram

2011-02-09 - 14:35:56
URL: http://mlindstrom.blogg.se/
Skrivet av: Josefin E

Superfin vagn, hoppas den är mer lättstyrd än vi kommit fram till att våran är :P

Det vi funderade kring inköpen va mest, ha våra syskonbarn växt ur något och finns det begagnat, vi klarade oss med att ha allt utom skötbordet begagnat.Eller de va jag som ville ha ett stort och stadigt där allt fick plats och som jag kunde sätta fast i väggen så det inte finns någon risk att det ska rasa. Kändes som att vi ville lägga pengarna på mys till honom som han uppskattar själv senare och startade ett sparkonto där vi satt in allt det som vi kunde spara in i mellanskillnaden från nytt till det begagnade priset vi fick.Det absolut viktigaste för oss var att vi hade införskaffat mjölkersättning, bröstpump och flaskor med napp för -2månader. Tur var det, han kom 3 veckor för tidigt och amningen fungerade helt enkelt inte. Han fick inte i sig någonting trots att jag hade mjölk så de stod härliga till. Då hade vi mjölkersättning hemma redan. Han fick i sig på tok för mkt å satt bara i halsen om vi skulle ha från 0 månader och va tvungen att byta till -2 månader nappen. Det är säkert olika för många men man kan hitta lösningar till mkt som man tror är viktigt men kanske inte egentligen, så det var det viktigaste för oss.

Nu önskar ja dig å familjen en trevlig sista tid när du är gravid och en härlig start i Mars.

/Jossan från gymnasie

2011-02-15 - 18:14:52
Skrivet av: myran

Hur går det? BF idag juh! :)))) Uppdatera mera!

2011-03-02 - 20:34:45
URL: http://tjock4ever.blogspot.com
Skrivet av: Anonym

Skaffa en bärsele, skulle det vara så att hon blir en tjej med lite ont i magen så är det lättare att bära runt på henne i en bärsele än i famnen, på så vis kan ni ju göra fler saker samtidigt!

2011-03-11 - 12:22:38
Skrivet av: angelicaeriksson.

Har bebben anlänt än? :)

2011-03-21 - 13:58:04
URL: http://eerikssonangelica.blogg.se/

Här skriver du:

Du heter?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser)


Har du en blogg?Så, vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0