Nu är vi mätta och belåtna


Tommy lagade min favoriträtt idag. Tommys kyckling och ris. Mums!

När vi lagar det så gör vi 'storkok' så att vi kan göra matlådor av det sen. Så vi använder 900 gram kycklingfiléer. Tommy 'höftar' alltid med ingredienserna till den här rätten.

Tommys Kyckling

900 gram kycklingfiléer
Ca 100 gram flytande honung
5-6 vitlöksklyftor (pressade)
Ca 2 dl matlagningsolja
Ca 2 msk kinesisk soya
Asiatisk kryddmix (funkar med vilket asiatisk krydda som helst).

Värm upp ugnen till 200°. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Blanda honung, den pressade vitlöken, oljan, soyan och den asiatiska kryddan (man kan givetvis använda sig av andra kryddor som man tycker om) i en skål. Lägg sedan kycklingbitarna i marinaden och rör om ordentligt. Häll sedan allting i en ugnssäker form. In i ugnen i ca 25-30 minuter. Har man skurit väldigt stora bitar så är det noga att man kollar att kycklingen verkligen är klar efter den tiden.

Serveras med ris och sallad. Ett tips: Knorrs starka currysås är väldigt gott till.

Kommentarer
Skrivet av: Kicki eller Pether

Tips. byt all kyckling mot qourn, Myyyycket godare,man slipper massa brosk och skit och man vet att inge djur kommit till skada :) Dessutom slipper man oro sig för salmonella. m.m. Bara ett tiiips. :) PUSS

2009-02-06 - 21:36:32
URL: http://allahososs.blogg.se/

Här skriver du:

Du heter?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser)


Har du en blogg?



Så, vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0