Åre


Hej på er!

Just nu sitter jag och Tommy på vårat rum på Holiday Club i Åre. Företaget som Tommy jobbar åt bjöd sina anställda på en helg i Åre med middagar, dricka, äventyrsbad, sauna-world m.m förra året, och så även i år. Och eftersom att Tommy har jobbat på Jämtgott i mer än 5 år så fick jag följa med gratis både förra året och nu.

Bussen avgick 17.00 igår. Vi kom fram till hotellet 18.30, och då var det bara att checka in fort som attan, byta om, och sen springa ner till Lobbybaren där det serverades en välkomstdrink.

Mat

Maten på fredagen förra året var under all kritik. Det serverades endast en rätt som inte var fisk, och det var renskavsgryta. Kanske låter gott, men det var det inte. Det var bara broskbitar i grytan.

I år serverades det olika sallader, varav en var fräsch och smakade bra. Dom andra såg mest slibbiga ut och smakade slibbigt, och salladen som innehöll hela musslor kändes inte så aktuell för min del. Det serverades även olika smörgåspålägg såsom salami, lufttorkad skinka m.m. Det fanns en varm rätt, och det var laxbitar med någonting konstigt uppepå. Och jag som inte äter fisk avstog från det.

Middagen på lördagen förra året var en 3-rätters. Till förrätt serverades det små bitar av olika sorters fisk (jag bytte min förrätt och fick en jättegod västerbottenpaj istället). Till huvudrätt serverades det en god köttbit med underbart god potatisgratäng och jättegod sås. Till efterrätt kommer jag ärligt talat inte ihåg var det var, och anledningen till det var att vi fick in alla rätter så sent. Vi fick in förrätten strax före 21, huvudrätten strax före 23, och efterrätten strax före 00.30. Och när efterrätten kom så var jag så pass trött, så därför kommer jag inte ihåg vad den bestog av.

Nåväl. I år hoppas vi på att middagen serveras på bättre tid.

Aktiviteter

Förra året så fick vi armband till äventyrsbadet och sauna-world. Det var jättemysigt, och eftersom att storsjöbadet inte var färdigrenoverat förra året vid den här tiden så kändes det ju såklart speciellt roligt att pröva på alla olika bastu som fanns.

I år har vi också armband till bad och sauna-world. Men jag avstog från det. Jag tycker att det känns jätteobehagligt att gå på badhus numera efter det som hände på storsjöbadet sist. Då en kvinna tittade nedvärderande på mig i duschen.

Klockan 14 idag så var det bowling, men jag och Tommy stannade på rummet och gosade ner oss under täcket och bara mös istället.


Om en stund så ska jag hoppa in i duschen och börja göra mig klar för kvällens festligheter. Till middagen idag så blir det underhållning av Patriks Combo.

Bjuder på ett par bilder när jag och Tommy fjantar oss i bussen, och utsikten från vårat rum. Lägger upp flera sen när vi har lagt över bilderna från Tommys kamera.






Det börjar dra ihop sig


Det är den 17 november idag. Det innebär att det är cirka 4-5 veckor tills vi ska flytta. Spännande! Jag längtar.

Det börjar ju dra ihop sig mot jul också. Jag efterlyser önskelistor från Evangeline, Ella, Elias, Nova, Leeah och Benjamin. Kicki hade börjat på en önskelista till Agnes såg jag :)

Jag och Tommy har bestämt att vi bara ger julklappar till barnen i år. Plånboken tillåter inte mer än så i och med flytt och trasig bil. Trist, men så är det tyvärr.


Om ni fick önska er precis vad ni ville i julklapp,
vad skulle ni önska er då?


Torra händer


Under en arbetsdag så tvättar jag såklart händerna ofta, och efter varje besök hos en brukare så använder jag handsprit. Inte nyttigt för huden, men vad gör man?

För ett par månader sen så köpte jag en handkräm på apoteket som jag tyckte luktade gott, och tänkte att den kanske kunde vara bra. Men som med alla andra krämer och lotions så testar jag dom en gång, och sen ställs dom till samlingen i badrumsskåpet.

När det börjar dra sig mot kallare månader så blir mina händer ännu torrare än vanligt. Så nu plockade jag fram den här handkrämen och inser nu att den funkar jättebra!

Finns som sagt på apoteket och kostar 46,50 kr.


En rik och närande handkräm med mjukgörande olja av raps som gör händerna mjuka och lena.

Även rik på vitamin E och Q10.

Fetthalt 21 %

Parfymerad.

Sarah testar


Ingen har väl missat reklamen om TREsemmé? Jag köpte schampo och fick balsam på köpet för 89 kr. Annars kostar flaskorna 88 kr/ st. Varje flaska innehåller 900 ml.

Jag köpte Colour Revitalising, eftersom att jag färgar håret regelbundet. (Schampot och balsamet finns även i varianterna Moisture Rich, Healthy Volume och Anti Breakage)

Idag prövade jag både schampot och balsamet. Tyckte att schampot var lite "rinnigt", men i övrigt så var det bra. Håret blev mjukt och glansigt, och luktar jättegott!

Måste nog använda produkterna ett tag innan jag kan ge något betyg.

Någon annan som har prövat TREsemmé? Vad tycker ni isåfall?



Pigg och utvilad


God morgon på er!

Vaknade för ungefär en timme sen av att Tommy killade mig på ryggen (jag älskar att bli killad på ryggen och i nacken) Sötnosen! Mysigare och mer underbar människa får man leta efter ♥

Jag vet inte hur vi bär oss åt, men det ligger saker överallt här i lägenheten. Så vad jag ska göra idag kanske inte är så svårt att lista ut?

En extra slant?


Busenkelt!


Tjäna pengar på din blogg!

Älsklings Zizzi


Som nog dom flesta vet så har ju Zizzi öppnat i stan igen. På öppningsdagen så var det förstås omöjligt att kika omkring i lugn och ro, och det var långa köer till provhytterna.

Jag gick dit ett par dagar senare och tittade lite, och det fanns ju så himla mycket fint.




Grått linne/tunika med zebraränder och dragkedjor.
Hade kostat 499;-, pappa köpte det till mig för 200;-




Jeans leggings, som känns som riktiga jeans, med snygga detaljer.
Hade kostat 499;-, jag köpte dom för 200;-


Det är så himla roligt att prova kläder där! Man tar storlekarna som man är van vid (i mitt fall XL) och inser att det är alldeles för stort. Linnet är det medium på!

Appropå fötter


Så köpte jag en väldigt bra produkt när jag var på spa-party för ett par månader sen.





Swissform Foot Talc
Refreshing lotion

Innehåller: Bambu, islandslav, rosmarin, risolja, eukalyptus, bergtall.

På baksidan av flaskan står det:

Foot Talc är ett talk i flytande form som piggar upp och gör underverk med trötta och svullna fötter. Bambu tillsammans med risolja bevarar huden mjuk och elastisk vilket motverkar förhårdnader. Islandslav verkar antibakteriellt och ger Foot Talk en mild deodoranteffekt som förhindrar dålig lukt. Den innehåller också eukalyptus och bergtall/krypbuskfuru som verkar uppfriskande och ger en svalkande känsla åt dina fötter. Den används med fördel av personer som står och går mycket.


Det är så skönt att smörja in fötterna med den här talken efter ett bad!
189 kr för 200 ml.

Foot talk hittar du här



Hejdå snön!


När jag vaknade idag så skulle jag kika på termometern som vi har utanför vårat sovrumsfönster och se hur många grader det var. Och vad ser jag? Ingen snö kvar! Nog för att jag inte tycker om vintern så jättemycket, men om det ändå ska vara vinter så ska det ju för tusan ligga ett par decimeter snö på backen också!

Idag blir en lugn dag. Jag är halvklen efter vaccinet och Tommy känner sig också lite hängig. Så det blir inte många knop idag. Vi har tvättstugan mellan 15-19, och jag ska göra en lättare städning. Senare ikväll så tänkte jag färga håret, plocka ögonbrynen och sköta om mina stackars fötter.


Morrn morrn!


Senaste tidens händelser:

I måndags fyllde svärmor år. Så vi blev bjudna på god middag och tårta. Av mig och Tommy fick hon ett presentkort på Inspiration och en blomma.

I tisdags tog jag och pappa en runda på stan tillsammans med Cissi. Vi gick och åt lunch på Eastern. Jag fick ett jättefint linne/tunika av pappa, och hand fick en slips av mig.

- Vi har äntligen fått tillbaka våran bil. Vi var rädda för att det skulle kosta en förmögenhet att laga den. Men icke.

- Igår jobbade jag. Jättekul! Har börjat jobba lite smått på en avdelning, eftersom att det inte behövs just några vikarier på servicehuset. Fick även ett schema för den här månaden, så jag har fått lite jobb, och kommer med all säkerhet att få mer som det lät.

- Igår vaccinerade jag mig. Så nu är det gjort. Någon timme efter att jag hade fått sprutan så började jag bli jättetrött och fick en lättare huvudvärk. När jag kom hem till Torvalla så la jag mig för att vila, men somnade på 2 röda. Jag var så trött och slut i kroppen, så jag klev endast upp för toalettbesök.

- Idag ska jag vara barnvakt åt Nova och Leeah :)

RSS 2.0